Šta je novo?

Moja nova konfiguracija

• Začetnik teme Začetnik teme milstanyu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
M

milstanyu

Guest
Intel Core2Duo E6750
Gigabyte GA P35 DS4
Kingston HyperX 1GB DDR2 800mhz (2 kom)
Seagate Barracuda 500GB 7200rpm 16mb
Gigabyte GV-NX86 256MB 8600GT DDR3 Silent (uzeo bih aktivno, ali ne znam koliko se povecava buka)
Pioneer DVR 112D
Conexant 56k modem
Samsung 940B
Chieftec Midi DX-01B-D-V 400W
Logitec Cordless Desktop EX90
Mustek Office 650VA

Molim vas za misljenje o konfiguraciji koju sam sastavo i eventualne modifikacije. Cena je oko 1100e za sve navedeno.

ako vec oces 8600gt onda uzmi one nasvirane palit sonic+, gainward gs glh nesto od toga
ili naravno ako imas kesa 8800gts i uzivaj uzmes geil memoriju 2 gb za neki 6500 i eto ti malo ustede.
koliko je taj kingstone,
ili malo jeftiniji proc 6550
mada bi onda verovatno trebao jace napajanje kad bi stavio 8800

Poslednja izmena:
dobra je i ta gigabyteova ploca, ali imas za 50 evra manje asus p5k (koji doduse ima manje sata portova, "samo" 4), i geil memoriju na kojoj bi ustedeo jos nekih 20-30 evra, pa dodas jos par evrica i eto ti 8800gts (doduse to bi trazilo i neko malo jace napajanje). Najbolje da navedes za sta ces da koristis komp, jer je ovako uzaludno.

Preskupa mi je GTS8800 a i nisam toliki freak za najnovijim igricama, mislim da ce mi i 8600GT biti dovoljno. Samo me zanima da li da uzmem sa 256mb ili da trazim od 512mb? Kakva je razlika u performansama?

Preskupa mi je GTS8800 a i nisam toliki freak za najnovijim igricama, mislim da ce mi i 8600GT biti dovoljno. Samo me zanima da li da uzmem sa 256mb ili da trazim od 512mb? Kakva je razlika u performansama?
onda ako je takva situacija, best buy graficka ti je trenutno gainward 8600gt glh 256mb (performanse kao 8600gts), a ako bi uzeo tu asusovu plocu i geil memoriju ustedeo bi pa bi mogao da kupis C2Q 6600....evo ti link za gainwarda pa tu negde imas link gde je poredjenje verzije gt glh od 256mb i normalnog gt-a od 1024mb i uglavnom poenta price je da razlike nema..

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138676

Sto se tice grafike uzmi ili Gainward 8600GT GLH ili Palit 8600GT Sonic!

Hvala svima na pomoci!

Uzecu najverovatnije Palit 8600GT Sonic (jer je ima u prodavnici gde kupujem), ali me zanima da li ona ima podrsku za HD video, i uopste koliko je ta podrska znacajna prilikom pustanja HD videa?

I ovo me jos zanima... Posto bih uzeo najverovatnije LG wide monitor od 20" a ne Samsung koji sam gore naveo, kakva je podrska igara za Wide rezolucije?

Takodje sto se tice monitora, vredi li dati 50e vise za varijantu monitora sa DVI ulazom? Da li je slika zaista toliko bolja?

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci!

Uzecu najverovatnije Palit 8600GT Sonic (jer je ima u prodavnici gde kupujem), ali me zanima da li ona ima podrsku za HD video, i uopste koliko je ta podrska znacajna prilikom pustanja HD videa?

I ovo me jos zanima... Posto bih uzeo najverovatnije LG wide monitor od 20" a ne Samsung koji sam gore naveo, kakva je podrska igara za Wide rezolucije?

Takodje sto se tice monitora, vredi li dati 50e vise za varijantu monitora sa DVI ulazom? Da li je slika zaista toliko bolja?
Sve kartice iz serije 8xxx podrzavaju HD video, e sad sto se tice igrica to ti je lutrija, ali vecina njih podrzava wide format, uostalom wide ce da bude novi standard, ali jos jedna stvar....ne ocekuj da ces moci u native rezoluciji 20'' monitora da furas sa tom grafom igrice na najjacim setovanjima

Intel Core2Duo E6750
Gigabyte GA P35 DS4
Kingston HyperX 1GB DDR2 800mhz (2 kom)
Seagate Barracuda 500GB 7200rpm 16mb
Gigabyte GV-NX86 256MB 8600GT DDR3 Silent (uzeo bih aktivno, ali ne znam koliko se povecava buka)

I se razmisljam o novoj konfiguraciji ,vidim da obojica tipujemo na Seagate Barracuda hard ali ja cu se izgleda predomisliti jer se ljudi zale na iste zbog nekog cudnog pucketanja u njihovom radu a nekima su i crkli.Pogledaj malo po forumu o hardovima.Ne razumem se mnogo u kompijutere i meni je potrebna pomoc oko iste stvari ali cini mi se da ti je maticna veoma dobra jer je u pitanju najnoviji P35 cipset koji ce se koristiti i u buducnosti(sto ti je vazno ako pozelis da menjas procesor jednom).Memoriju mozda bolje(a jeftinije)GEIL 2x1Gb 800Mhz ultra cas 4-4-4-12 PC-2-6400.E a sad graficka:mislim da je u pitanju direct x 10 graficka sto bih ja rado izbegao jer iako je sad jaka pitanje je sta ce biti kasnije kad izadju igre za nju dal ce zapinjati ili ne

Hvala na savetu za hard. Ovo je nova konfiguracija koju sam sastavio posle svih sugestija. Cena joj je 985e. Ako neko ima jos neku sugestiju, voleo bih da cujem. Igre mi nisu primarne, ali odigram ponekad kad izadje nesto dobro.

Intel C2D 2.6 Box E 6750 Core2 Duo 4mb cache
Asus P5K SE Socket 775 P35
Geil 2GB 6400 ddr2 800mhz/ dual channel kit
WD 400GB WD4000 AA KS SataII 16mb 7200rpm
LG dvd-rw GSA-H62NRBBB /sata
Agere Modem 56k v.90
Antec Sonata II FC 450W Smart Power 2
Logitec Cordless Desktop Internet 1500 Laser usb
LG TFT 222WS-BN 22" analog
Gainward PCIE BP8600GT 256 GS GLH TV DV
APC Surge Arrest P5BT-GR

Poslednja izmena: