Šta je novo?

spor download na sezamu - josh neko?

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
u zadnjih od prilike 10tak dana dload mi na sezamu idu uzasno....prosek mi je oko 25-35kb/s - skidanje sa rapida,depositfiles,filefactory itd....pre nisam nikada imao problema sa skidanjem,u startu krene punom brzinom i tako konstantno skida,dok mi sada kada kliknem na neki link (rapid na primer jer mi je on najproverenija varijanta da mi je preko njega uvek letelo) prvo shto chekam nekoliko sekundi dok se veza skonta pa tek onda krene dload (pre tako nije bilo,kroz 2 sec krene skidanje).
I na speedtestu sam radio vishe puta test i uglavnom bude jedva oko 400kbps dok za upload uglavnom stoji ok na oko 50kbps(paket 512/64),evo trenutno testa:

Pingovo sam sada i gugl i uglavnom je prosek oko 80ms shto je kontam prihvatljivo

Josh mi je i svez sistem instaliran i nema nishta shto bi moglo da ga gushi,znachi sva podeshavanja su mi ista kao shto su uvek i bila.
Da li iko ima ovakvih problema??( u pitanju je NS).
Nemoguce da je i kod rapida,filefactory i drugih u isto vreme neki problem pa da je do njih to da ne mogu da skidam punom brzinom.
Ovako dug period da imam problema sa brzinom mi se nikada nije desio i pochinje da me nervira.
Interesuje me da li se nekom deshava slichna situacija, jer ako ovako i dalje nastavi planiram da pozovem sezam pa da ih tovarim oko ovoga.

Poslednja izmena:
video sam taj post mada nije bash u potpunosti adekvatan ovom mom problemu.
Meni je npr ok ping kada igram igru online (call of duty 1) i ka guglu je ok valjda (tih 80ms za 512 paket), ali me jedino **** taj dload.E mene zanima shta to uzrokuje odjednom pad brzine skidanja u odnosu na standardnu,kontam da nije do modema (conexant) da odjednom tako nekako reflektuje kvar - ako bi se on s**** kontam da ne bi uopshte radio.
(problem sa pucanjem veze je bilo u zadnjih par dana ali mislim da se i drugima to deshavalo - evo trenutno mi je 1 dan : 10 sati online)

Ma...ping od 80ms ka googlu je katastrofa. Ja imam 512/512 wireless i ping ka googlu od 40-45ms.

2048/2048 wireless ping ka guglu 35-36ms

video sam taj post mada nije bash u potpunosti adekvatan ovom mom problemu.
Meni je npr ok ping kada igram igru online (call of duty 1) i ka guglu je ok valjda (tih 80ms za 512 paket), ali me jedino **** taj dload.E mene zanima shta to uzrokuje odjednom pad brzine skidanja u odnosu na standardnu,kontam da nije do modema (conexant) da odjednom tako nekako reflektuje kvar - ako bi se on s**** kontam da ne bi uopshte radio.
(problem sa pucanjem veze je bilo u zadnjih par dana ali mislim da se i drugima to deshavalo - evo trenutno mi je 1 dan : 10 sati online)
probaj u razlicita doba dana, ja sam bio na sezamu i nikad nisam imao problem sa dl, a na beocitiju sam bio samo mesec dana jer oni ne garantuju brzine za dl kad ides na torente ili newz grupe onda idu po 10 korisnika kroz link. nadam se da nije i sezam primenio istu politiku. znaci ako ti po danu ili rano ujutru ide kako treba a nocu kad svi vuku tebi ne ide onda zovi podrsku i pitaj koja je fora:) Dal telekom nesto radi ili su im kapaciteti (sezamovi) prepunjeni pa guraju sto vise korisnika kroz jedan link.

Evo upravo skidao sa Rapidshare-a, Sezam 512/64.

Prilozi

• rs-sezam.gif
    rs-sezam.gif
    8.3 KB · Pregleda: 89
@stiglar.....bash zato pitam za ovaj problem jer mi je u toku dana(i noci) nebitno za koji period, uvek brzina ista tj. tako spora - pre mi je ishlo uvek punom parom bez obzira na doba dana....

@wiz....koliki je tebi ping ka guglu?

btw, ja nikada nisam imao tu maximalnu brzinu kao shto se vidi kod wiz-a,da mi ide 55kb/s, max mi je 52 a dok sam bio na 256 tada je max bio nekih 24-25. Nije mi to toliki problem shto mi je malo sporije za nekih 3-4kb/s ali me zanima zbog chega mi je to tako?
Kontam da je to do centrale i instalacija - znam samo da pri instalaciji adsla treba da podesim modulaciju na ansi t1.413 i2 kako bi imao singal,zna neko shta to znachi?

@wiz....koliki je tebi ping ka guglu?
76ms trenutno.

Ne zavisi samo od centrale, zavisi od stanja kablova i zavisi od tvoje udaljenosti od centrale. Što je udaljenost veća, to je brzina manja. To je tako kod ADSL-a. Ja sam na isturenom stepenu koji je bukvalno na par stotina metara od mene, tu praktično nema gubitaka zbog udaljenosti.

da,tako sam i mislio za centralu....a za ping je onda isto kao i kod mene.
Sada idem do sezama da uplatim pa cu taman malo da ih davim oko ovog shita

Nazad
Vrh Dno