Šta je novo?

Toshiba Satellite A200-1AX WinXP drajveri

Setup did not find any hard disk drives instaled in your computer.

To mi javi sta sada hitno mi je.

Skini nLite (besplatan je), ubaci disk sa WinXP i prebaci ga u zeljeni folder (sve se radi u samom nLite-u). Raspakuj negde storage manager koji si skinuo sa sajta i na sledecoj stranici (2xDalje) u nLite-u, cekiraj "integracija drajvera", "dalje", "ubaci", "multiple driver folder" i izaberi folder gde si raspakovao drajvere, jos jednom "dalje" i snimi kao .iso ili direktno rezi na CD.

PS. Ovo sve vazi ako si izabrao srpski jezik prilikom startovanja nLite-a :)

Poz

Moram sam sebe da citiram :)

Nece zvuk nikako, nema sanse. skidao sam par drajvera i nista. Uf. i jos imam 2-3 upitnika ali sve radi. kako da ga "ozvucim":)?

Nece zvuk nikako, nema sanse. skidao sam par drajvera i nista. Uf. i jos imam 2-3 upitnika ali sve radi. kako da ga "ozvucim":)?

Probaj ovako: (nemam vremena da prevodim, mora se na posao)

If you install the sound driver for the first time follow these steps:
Setup Driver at first time:
---------------------------------------

Step 1. Before installing the Realtek HD Audio Drivers, Press the
[Cancel] button if Windows detect the Multimedia Audio device.

Step 2. Insert the "Realtek HD Audio Drivers" CD into the CD-ROM
drive and run the setup.exe program to finish the installation.

Step 3. Click on [Next/OK/Go] to continue the procedure. If the Windows popup
"Digital Signature Not Found" message, press [Yes] to continue the
installation.

Step 4. Finally, select to restart the system and press [Finish] to complete
the installation.

The system will reload the drivers and do some adjustments in the INF
file if so required.

Important: Please install the Microsoft KB888111 patch before sound driver installation

Pozdrav

Sve sam rijesio osim zvuka. Instaliram, resetujem i nista. A kad skidam drajvere(realtek) javi da nesto ne valja i skine ih i to je to.

Izgleda da je jedina nada da ponovo instaliram xp posto prvi put nisam instalirao onu zakrpu prije drajvera za zvucnu.

Poslednja izmena:
Rijesio i nemam ni jednog uzvicnika, upitnika i drugih hieroglifa hehe. Ako neko zapne nek pita.

Hm u 3dmark03 dobijem samo 7800 bodova. Svi testovi lete osim kad dodje do cpu testa tu bas steka. Help...vjerovatno drajveri.

Skini storage manager sa sajta i slipstrimuj uz pomoc nlite-a te drajvere (32bit ICH8R) u instalaciju winXp i sve ce proteci kako treba :)
Ako treba pomoc, tu sam.

Poz

skinuo sam neki intelov storage manager. ali nikako ne mogu da ga ubacim u instalciju pomovu nlite-a. u cemu gresim?

Skini nLite (besplatan je), ubaci disk sa WinXP i prebaci ga u zeljeni folder (sve se radi u samom nLite-u). Raspakuj negde storage manager koji si skinuo sa sajta i na sledecoj stranici (2xDalje) u nLite-u, cekiraj "integracija drajvera", "dalje", "ubaci", "multiple driver folder" i izaberi folder gde si raspakovao drajvere, jos jednom "dalje" i snimi kao .iso ili direktno rezi na CD.

Poz

Opet da citiram sam sebe. :)

Konkretno za Toshibin drajver, izaberi folder /F6flpy/ICH7M_32bit ili /F6flpy/ICH8M_32bit zavisno od modela (a mozes i oba), tu se nalaze drajveri koji su ti potrebni za instalaciju.

Pozdrav

ostao mi je samo PCI memory controller. nikako da nadjem drajvere za to.

Ako ti je lakse, i meni je ostao samo taj neresen. Mislim da ima neke veze sa grafickom. Inace sve radi kako treba (cak i zahtevnije igrice).

Pozdrav

Toshiba A200-1AX i XP

Imam problem sa instalacijom XP-a. Ovaj model dolazi sa Vistom, ali kako ne mogu da nadjem kompatibilne programe, pokusala sam da instaliram XP, medjutim kada pokrenem instalaciju prijavi mi da ne vidi hard disk, i tako je sa svim verzijama XP-a koje sam pokusala da instaliram. Vistu sam obrisala, i samo nju bez ikakvih problema ponovo uspela da instaliram, tada ne prijavljuje problem sa HD-om. Da li neko ima pojma u cemu je problem i kako da ga resim?

xp ne vidi diskove tolike velicine kao na ovom modelu.

kako to da sredis procitaj citat! :D

Poz

a taj storage manager skines sa toshibinog sajta.

Poslednja izmena:

Taj "drajver" neces ni naci za winXP jer se radi o memory boost opciji koja je rezervisana i jedna od "ekskluzivnih" novosti Viste. Memory boost je mogucnost da se brza USB flash memorija iskoristi kao neka vrsta kes memorije tj. "prosirenje" osnovnog RAM-a.
Kao neka vrsta zakljucka: to ti i ne treba :)

Pozdrav

pozdrav ljudi..naime imam jedan problem kod nlite-a...naime na kraju ne mogu da sacuvam to kao .ISO jer na kraju samo odradi ubacivanje i kaze finish ,znaci nema nigde save...pomoc plz

Sta treba da instaliram da bih dobio funkcionalnost f1-f12 tastera.Instalirao sam toshiba hotkey utility ali on daje funkcionalnost za f3 f4 tastere(sleap i hibernate).Za vistu postoji toshiba flash card utility, ali tako nesto ne postoji za xp.

Rijesio i nemam ni jednog uzvicnika, upitnika i drugih hieroglifa hehe. Ako neko zapne nek pita.

Pozdrav svima! Da ne otvaram novu temu, imam i ja slican problem!
Na Toshibi Satellite L40-14B, ne mogu samo drajvere za muzicku da instaliram!
Na forumu sam nasao da prvo ide onaj update za windows pa onda drajver!
Sve sam to probao i nece!
Probao sa drajverima WDM_R170,WDM_R171,WDM_R172,WDM_R180,WDM_R184,WDM_R186!
Sta raditi????

ajde, da ne otvaram novu temu, imam i ja nekih zanimljivih pitanja.
radi se o toshibi satellite p200d-12o, stavio sam xp, i posle par sati cimanja uspeo sam sve drajvere da nadjem, na raznim sajtovima. u device manageru nema vishe nikakvih uzvicnika i sl.
1. da li to automatski znaci da necu imati nekih problema (tacnije, zanima me da li je moguce da neki od tih drajvera ne odgovara, a da sam ga instalirao?)
2. iako sam instalirao hotkey utility, ipak ne rade sve komande (npr. brightness - fn+f5)
3. I NAJBITNIJE: ne radi mi pozadinsko osvetljenje na tastaturi. kako ovo resiti?
pokusao sam da instaliram toshiba common module, ali ne vredi, izbaci gresku na pocetku instalacije (probao sam nekoliko verzija).

eh da, instalirao sam i toshiba power saver, ali kada ga pokrenem preko control panela izbaci mi poruku tipa: "cannot start because you dont have access to use toshiba power saver."

ponov hvala skinuo sam flash drajvere i sad vise nema znakova pitanja ali sad u system device imam znak uzvika sa porukom unknown device...ponovo te molim za pomoc...hvala

to je zbog zvucne kartice (hd zvuk).

prati ran-ova uputstva, prvo splitstrimuj xp sa F6-ICH7/8/9 drajverima sa intelovog sajta, zatim flashujte lap flashom za XP, onda izbrisite vistu (i nemojte zaliti, vista je jedan ogroman krš iako odlicno radi na svim a200 masinama), i sve će se instalirati kako treba, nestace svi upitnici.

ja sam sa 23q istog dana skinuo vistu i ne pada mi na pamet da je vracam.

flash mozete primeniti i kasnije, kada ste vec instalirali xp.

Poslednja izmena:
ajde, da ne otvaram novu temu, imam i ja nekih zanimljivih pitanja.
radi se o toshibi satellite p200d-12o, stavio sam xp, i posle par sati cimanja uspeo sam sve drajvere da nadjem, na raznim sajtovima. u device manageru nema vishe nikakvih uzvicnika i sl.
1. da li to automatski znaci da necu imati nekih problema (tacnije, zanima me da li je moguce da neki od tih drajvera ne odgovara, a da sam ga instalirao?)
2. iako sam instalirao hotkey utility, ipak ne rade sve komande (npr. brightness - fn+f5)
3. I NAJBITNIJE: ne radi mi pozadinsko osvetljenje na tastaturi. kako ovo resiti?
pokusao sam da instaliram toshiba common module, ali ne vredi, izbaci gresku na pocetku instalacije (probao sam nekoliko verzija).

eh da, instalirao sam i toshiba power saver, ali kada ga pokrenem preko control panela izbaci mi poruku tipa: "cannot start because you dont have access to use toshiba power saver."
sve drajvere koji su ti potrebni za xp skini sa toshibinog sajta, svi su prisutni, koristi funkciju 'search'. vrlo je moguce da ces i ti morati da stavis xp-flash, ako ti je lap dosao sa vistom (ocigledno jeste).

1) ako nema nikakvih uzvicnika a sve ti radi bez stucanja, kocenja itd, onda je ocito sve kako treba.

2) vidi da li si instalirao pravi drajver za tvoj model. procitaj koji je genericni kod za tvoju masinu, pise ti na kutiji. na mojoj recimo pise: PSAE6.

3) pojma nemam

ali, izgleda mi da bi najbolje bilo da prvo prikupis sve potrebne drajvere BAS za tvoj model, narezi ih na cd, formatiraj disk, instaliraj svez xp i kreni ponovo u instalaciju. ako je postoji flash za xp obavezno ga ubaci.

e ovako, za taj model NE postoje oficijelni drajveri za XP (dakle samo vista drv.) na toshibinom sajtu. Na svez XP SP3 sam stavio drajvere za xp slicnih modela, i sve besprekorno funkcionise.
dakle, samo me to pozadinsko osvetljenje brine. mislim da nema potrebe da opet reinstaliram win, nista ne bih dobio time.

Poslednja izmena:
e ovako, za taj model NE postoje oficijelni drajveri za XP (dakle samo vista drv.) na toshibinom sajtu. Na svez XP SP3 sam stavio drajvere za xp slicnih modela, i sve besprekorno funkcionise.
dakle, samo me to pozadinsko osvetljenje brine. mislim da nema potrebe da opet reinstaliram win, nista ne bih dobio time.

na toshibinom sajtu postoje zvanicni drajveri za xp! poz

ovako, bicu kulturan, i ponovicu jos jednom: za taj model (p200d-12o) na zvanicnom toshiba sajtu NE POSTOJE drajveri za win xp. ja bih voleo da mi neko da link i da me tako ubedi da gresim.

elem, od gore navedenih problema sam neke stvari resio, ostaje jos:

4. instalirao sam i toshiba power saver, ali kada ga pokrenem preko control panela izbaci mi poruku tipa: "cannot open because you do not have access rights to use toshiba power saver".

Power saver ne moze da radi bez common modula, zbog toga ti izbacuje tu gresku. Probaj jos neke verzije common modula, vidi na australijskom ili americkom toshibinom sajtu od nekog slicnog modela :)

Poslednja izmena:
samo da javim da sam resio power saver problem, pa ako nekad nekome bude trebalo objasnjenje moze da se javi na pp.

Nazad
Vrh Dno