Skini nLite (besplatan je), ubaci disk sa WinXP i prebaci ga u zeljeni folder (sve se radi u samom nLite-u). Raspakuj negde storage manager koji si skinuo sa sajta i na sledecoj stranici (2xDalje) u nLite-u, cekiraj "integracija drajvera", "dalje", "ubaci", "multiple driver folder" i izaberi folder gde si raspakovao drajvere, jos jednom "dalje" i snimi kao .iso ili direktno rezi na CD.
PS. Ovo sve vazi ako si izabrao srpski jezik prilikom startovanja nLite-a
Poz
Moram sam sebe da citiram![]()
znaci...kad se zaputis u RS, banjaluku, Laktase...javi se imas pivo.
Evo instalirao sam xp i sada sibam po drajverima.
Nece zvuk nikako, nema sanse. skidao sam par drajvera i nista. Uf. i jos imam 2-3 upitnika ali sve radi. kako da ga "ozvucim"?
Skini storage manager sa sajta i slipstrimuj uz pomoc nlite-a te drajvere (32bit ICH8R) u instalaciju winXp i sve ce proteci kako treba
Ako treba pomoc, tu sam.
Poz
Skini nLite (besplatan je), ubaci disk sa WinXP i prebaci ga u zeljeni folder (sve se radi u samom nLite-u). Raspakuj negde storage manager koji si skinuo sa sajta i na sledecoj stranici (2xDalje) u nLite-u, cekiraj "integracija drajvera", "dalje", "ubaci", "multiple driver folder" i izaberi folder gde si raspakovao drajvere, jos jednom "dalje" i snimi kao .iso ili direktno rezi na CD.
Poz
ostao mi je samo PCI memory controller. nikako da nadjem drajvere za to.
Poz
ostao mi je samo PCI memory controller. nikako da nadjem drajvere za to.
Rijesio i nemam ni jednog uzvicnika, upitnika i drugih hieroglifa hehe. Ako neko zapne nek pita.
ponov hvala skinuo sam flash drajvere i sad vise nema znakova pitanja ali sad u system device imam znak uzvika sa porukom unknown device...ponovo te molim za pomoc...hvala
taj uzvicnik nestaje nakon flashovanja laptopa flashom za xp, koji se takodje skida sa istog mesta gde i drajveri.ostao mi je samo PCI memory controller. nikako da nadjem drajvere za to.
sve drajvere koji su ti potrebni za xp skini sa toshibinog sajta, svi su prisutni, koristi funkciju 'search'. vrlo je moguce da ces i ti morati da stavis xp-flash, ako ti je lap dosao sa vistom (ocigledno jeste).ajde, da ne otvaram novu temu, imam i ja nekih zanimljivih pitanja.
radi se o toshibi satellite p200d-12o, stavio sam xp, i posle par sati cimanja uspeo sam sve drajvere da nadjem, na raznim sajtovima. u device manageru nema vishe nikakvih uzvicnika i sl.
1. da li to automatski znaci da necu imati nekih problema (tacnije, zanima me da li je moguce da neki od tih drajvera ne odgovara, a da sam ga instalirao?)
2. iako sam instalirao hotkey utility, ipak ne rade sve komande (npr. brightness - fn+f5)
3. I NAJBITNIJE: ne radi mi pozadinsko osvetljenje na tastaturi. kako ovo resiti?
pokusao sam da instaliram toshiba common module, ali ne vredi, izbaci gresku na pocetku instalacije (probao sam nekoliko verzija).
eh da, instalirao sam i toshiba power saver, ali kada ga pokrenem preko control panela izbaci mi poruku tipa: "cannot start because you dont have access to use toshiba power saver."
e ovako, za taj model NE postoje oficijelni drajveri za XP (dakle samo vista drv.) na toshibinom sajtu. Na svez XP SP3 sam stavio drajvere za xp slicnih modela, i sve besprekorno funkcionise.
dakle, samo me to pozadinsko osvetljenje brine. mislim da nema potrebe da opet reinstaliram win, nista ne bih dobio time.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari