Šta je novo?

* SPI1M Sub 4GHz Contest *

2 slike - 2.000 reci ;).

U pravu ste samo 2 reci: world record :d

Pa cek zar nije montoja pricao kako je najvazniji memory bandwith :d :p

Au ja zaboravi da si i ti mislio to isto :)

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1188498&postcount=51

ljudi sto vas je sramota da pitate kad se ne razumete :p :d nemojte napamet da pricate, mem. bandwith je jagoda koja ide na slag torte, a torta se zove OS tweaking :smoke:

Kao prvo to je moja i Montojina interna fora i nema veze sa realnim stanjem...;) chudi me da nisi skapirao...ali aj sad...prochitaj taj tred iz pochetka, chak sam ti ja mislim napisao u jednom mometnu kad si rekao: JEl se vas dvojica zezate? neshto tipa: Shta ti mislish or something...NEmoj pogreshno da me razumesh ali ponekad mi se chini da chitash ono shto zelish da chujesh, a ne ono shto zapravo pishe...Da me ne bi opet razumeo pograshno ja sam zadnjih dana na forumu sluchno postovao tj tako se ponashao jer me je mrzelo da se skoncentrishem...
E sa pogledaj pazljivo moju rechenicu u ovom tredu gde sam rekao da je sve u OS i da bandwith donosi sam po sebi dosta, na shta se ti nadovezijesh sa istom rechenicmo u drugom obliku :)
Uostalom, strpi se josh malo bice i nashih rezultata, i ne zaboravi! Ja znam dosta jer uvek pitam ;), a da!Ne pali se :p

Poslednja izmena:

Nije rez za takmicenje sa vama momci ali eto toliko za sada mogu da postignem.
Jos uvek istrazujem na koliko mi je stabilan clock, pa cu onda malo prateci vasa uputstva tweakovati OS i Super_Pi(Onaj Miskov Tread za Super_Pi). Nisam siguran koliko smem da podizem voltaze. Ima jedna koju ni ne diram jer ne znam sta se postize njenim podizanjem (PCI-E Overvoltage Control).

Poslednja izmena:
Pa cek zar nije montoja pricao kako je najvazniji memory bandwith :d :p

sta hoces da kazes da je 5:6 delioc na P35 plocama sporiji od 2:3 ?
ili si mozda hteo da kazes da je 600 MHz CL4 4 4 4 daleko brze od CL5 4 4 4 ?
Uporedi razliku u bandwithu recimo u sandri i ne pricaj napamet (pogotovo kad su razliciti delioci na P35 u pitanju).

Takodje nemoj izvrcati teze , niko nije osporio cinjenicu tweakinga pogotovo kad je SPI1M u pitanju ali molim te prije nego sto pocnes filozofirati i izvlaciti iz recenica ono sto zelis da cujes neka se napravi jedno malo uporedjenje u Sandri memory bandwitha. Koliko se da videti 5:6 delioc je defakto brzi od 2:3 kad je P35 u pitanju.

Poslednja izmena:
Kao prvo to je moja i Montojina interna fora i nema veze sa realnim stanjem...;) chudi me da nisi skapirao...ali aj sad...prochitaj taj tred iz pochetka, chak sam ti ja mislim napisao u jednom mometnu kad si rekao: JEl se vas dvojica zezate? neshto tipa: Shta ti mislish or something...NEmoj pogreshno da me razumesh ali ponekad mi se chini da chitash ono shto zelish da chujesh, a ne ono shto zapravo pishe..

Mene su u osnovnoj skoli ucili da citam kako je napisano :), interna fora :d daj ne zezaj animaN-e molim te, monte je pogresno napisao a ti posto se ne razumes dovoljno si dodao da se slazes, verovatno si mislio da monte je u pravu pa ti je logicno bilo da napises da se slazes, iskreno to je meni tako izgledalo, ja vas nisam dzabe pitao jel ste ozbiljni.

sta hoces da kazes da je 5:6 delioc na P35 plocama sporiji od 2:3 ?
ili si mozda hteo da kazes da je 600 MHz CL4 4 4 4 daleko brze od CL5 4 4 4 ?
Uporedi razliku u bandwithu recimo u sandri i ne pricaj napamet (pogotovo kad su razliciti delioci na P35 u pitanju).

Takodje nemoj izvrcati teze , niko nije osporio cinjenicu tweakinga pogotovo kad je SPI1M u pitanju ali molim te prije nego sto pocnes filozofirati i izvlaciti iz recenica ono sto zelis da cujes neka se napravi jedno malo uporedjenje u Sandri memory bandwitha. Koliko se da videti 5:6 delioc je defakto brzi od 2:3 kad je P35 u pitanju.

Poredjenje u Sandri :d, sta posle ovoga da ti kazem.

Nemam ja sta da izvrcem ti si napisao da je mem. bandwith osnovno pravilo, ja samo kazem (sa cinjenicama) da ta konstatacija nema veze sa zivotom. Ima nesto sto se zove spi grupe u 1M, bas zbog postojanja tih grupa se i vidi da OS najvise vuce. naravno da i ram donosi al to je smesno u poredjenju sa OS tweakingom, tj. nije osnovno pravilo. Ja nema sta da filozofiram, mislis da se bolje razumes dokazi i napravi bolji rez ja cu ti prvi cestitati pogotovo sto ce to biti novi WR ako uspes.

Polako sitzemo Team Japan po tweak-u

Tu smo mrtva trka :) sad odlucuje samo ko ima bolji hardware (proc na prvom mestu) ozbiljno govoreci najjaci OS tweaker je C.h.r.i.s (S.O.T Italy) on je van konkurencije, onda ide dvojac Gautam(amer)/kyosen(Team Japan) i mozda before, onda ide ostatak bande gde smo i mi. Zanimljivo je da svi furaju 2k3 osim nas.

Misko je napisao(la):
iskreno to je meni tako izgledalo
Ovo je kljuchno! Verujem da jeste ;)
Misko je napisao(la):
monte je pogresno napisao a ti posto se ne razumes dovoljno si dodao da se slazes
Monte je pravo napisao ali ti je to sad vec jasno ;) Ostatak rechenice ne zelim da komentarisem...

BigJoe ja ne razumem a jos se i razumem u tematiku, kako li su tek ostali protumacili. da je to samo interna fora, ne bi montoja nastavio pricu o mem. bandwithu ;)

Poslednja izmena:
Misko , oladi se malo i ispitaj ono sto sam te pitao evo na primeru spi1m ne moras sandru koristiti, ispitaj performanse razlicitih delioca memorije na P35 konkretno uporedi 2:3 sa 5:6 ;)

Kad budes to uradio bice ti jasno da velike razlike u bandwidthu izmedju mog i rezultata staxma nije ni bilo ;) Tako da tvoja teza da je bandwith daleko manje vazan pada u vodu.

Jedno ne iskljucuje drugo , kombinacija velikog bandwitha i dobro tweakovan sistem rezultiraju dobrim spi1m vremenima. Neznam zasto posebno istices tu primenu eksluzivnog pristupa ili bandwidth ili tweaks kad u realitetu to nije slucaj , i vasi i moji rezultati su proizvod kombinacije gore navedene dvije cinjenice.

Kad budete vozili memu na FSB 400 sa CAS 6 latencijama onda cu vi poverovat !!! :) da su iskljucivo tweaks jedino pravilo sto vazi

P.S Jedini razlog zasto monti nije postavio 5:6 rez je FSB wall na 510 na vodi... no radimo i na tome....

Poslednja izmena:
Nije rez za takmicenje sa vama momci ali eto toliko za sada mogu da postignem.
Jos uvek istrazujem na koliko mi je stabilan clock, pa cu onda malo prateci vasa uputstva tweakovati OS i Super_Pi(Onaj Miskov Tread za Super_Pi). Nisam siguran koliko smem da podizem voltaze. Ima jedna koju ni ne diram jer ne znam sta se postize njenim podizanjem (PCI-E Overvoltage Control).

Rezultat je sasvim ok za prvi put, samo napred, naoruzaj se tweak-ovima i srecno ;).

Rezultat je sasvim ok za prvi put, samo napred, naoruzaj se tweak-ovima i srecno ;).

Covece kako ovaj covek zna da ohrabri i podstakne coveka da nastavi i istraje u tome sto je zapoceo.
Thank you very much Dekara.

Za nesto bolje rezultate ceka se novo napajanje i cooler(ako bog da da nadjem TT Big Typhoon).

Napravio sam jedan XP sa nLite-om evo ovako izgleda. U principu to je samo olaksana verzija XP, ne znam da li ima jos kakvih tweakova za Win. Za Super_Pi cu koristiti Miskovo gradivo.

Thanks one more.

Prilozi

• XP Lite.JPG
    XP Lite.JPG
    45.9 KB · Pregleda: 78
Covece kako ovaj covek zna da ohrabri i podstakne coveka da nastavi i istraje u tome sto je zapoceo.

Za nesto bolje rezultate ceka se novo napajanje i cooler(ako bog da da nadjem TT Big Typhoon).

Napravio sam jedan XP sa nLite-om evo ovako izgleda. U principu to je samo olaksana verzija XP, ne znam da li ima jos kakvih tweakova za Win. Za Super_Pi cu koristiti Miskovo gradivo.

Thanks one more.

ja imam jos jedan savet, mada kao sto znamo nema velike vajde od gasenja servisa ali 'ajde...instaliraj prio i sa njim moze u task manageru da vidis npr. koji svchost.exe moze da se slobodno ugasi a da ne nastane RPC shutdown...CAR je rekao kako zna koji da ubode :D...

ovaj izaziva RPC

ovaj npr. ne

Poslednja izmena:
Misko , oladi se malo i ispitaj ono sto sam te pitao evo na primeru spi1m ne moras sandru koristiti, ispitaj performanse razlicitih delioca memorije na P35 konkretno uporedi 2:3 sa 5:6 ;)

Kad budes to uradio bice ti jasno da velike razlike u bandwidthu izmedju mog i rezultata staxma nije ni bilo ;) Tako da tvoja teza da je bandwith daleko manje vazan pada u vodu.

Jedno ne iskljucuje drugo , kombinacija velikog bandwitha i dobro tweakovan sistem rezultiraju dobrim spi1m vremenima. Neznam zasto posebno istices tu primenu eksluzivnog pristupa ili bandwidth ili tweaks kad u realitetu to nije slucaj , i vasi i moji rezultati su proizvod kombinacije gore navedene dvije cinjenice.

Kad budete vozili memu na FSB 400 sa CAS 6 latencijama onda cu vi poverovat !!! :) da su iskljucivo tweaks jedino pravilo sto vazi

P.S Jedini razlog zasto monti nije postavio 5:6 rez je FSB wall na 510 na vodi... no radimo i na tome....

I ja kazem da je kombinacija ali da je odnos OS:mem.b=5%:95% tj jagoda slaga prema torti :)

Thanks one more.

Ajd jos malo pomoci drzi se klasicnog Xp-a sp2, nemoj da furas lite verzije, probano je i nisu nesto, imas onaj tutorijal gde je skoro sve opisano, ima sad jos nekih nekih akcija, tipa da page file stavis na poseban hdd, al to su sitni dobici i vise je za 32M

ja imam jos jedan savet, mada kao sto znamo nema velike vajde od gasenja servisa ali 'ajde...instaliraj prio i sa njim moze u task manageru da vidis npr. koji svchost.exe moze da se slobodno ugasi a da ne nastane RPC shutdown...CAR je rekao kako zna koji da ubode :D...

shutdown odbrojavanje mozes da ubijes, kad kucas "shutdown -a" u run-u:

Pazi svi smo mi prosli tu fazu, dobro znam sta znaci malo ohrabrenja ;).
Btw, zezanje sa spi-jem trazi dosta vremena a bogami i nerviranja ali da bi stigao donekle mora se poceti, zato jos jednom ---> samo napred! :D.

Dobro si olaksao win ali to nije 100% garancija dobrog win-a, postoje neke stvari koje treba gasiti ali se ne vide u task manageru, ali za pocetak je odlicno, malo i sam ispituj. Vidim ja da ces se ti brzo spustiti ispod 14s ;)

:wave:

Poslednja izmena:
Ajd jos malo pomoci drzi se klasicnog Xp-a sp2, nemoj da furas lite verzije, probano je i nisu nesto, imas onaj tutorijal gde je skoro sve opisano, ima sad jos nekih nekih akcija, tipa da page file stavis na poseban hdd, al to su sitni dobici i vise je za 32M

Jel mislis ono tvoje Tvikovanje Super_Pi-ja ili neki drugi tutorijal. Nisam bas vican tvikovanju Win-a, ali sve se to da nauciti uz pravu pomoc. Hvala Misko na savetu. Imam jos dosta da ceprkam(citaj ucim) ali trudim se.

Dobro si olaksao win ali to nije 100% garancija dobrog win-a, postoje neke stvari koje treba gasiti ali se ne vide u task manageru, ali za pocetak je odlicno, malo i sam ispituj. Vidim ja da ces se ti brzo spustiti ispod 14s

Nadam se da si upravu. Hvala jos jednom.

Citat:
Citiram korisnika: Misko
iskreno to je meni tako izgledalo

Ovo je kljuchno! Verujem da jeste

Citat:
Citiram korisnika: Misko
monte je pogresno napisao a ti posto se ne razumes dovoljno si dodao da se slazes

Monte je pravo napisao ali ti je to sad vec jasno Ostatak rechenice ne zelim da komentarisem...
Ovo nisam ja napisao, ko god da se sali, malo je preterao!

Dekara stvarno si bio upravu evo sub 14s.

Ne znam dal si najbolje skontao nije fora da imas sub 14s na 5giga, nego na okruglo 3600, posle istrazuj max, tvikove imas dovoljno za pocetak moje opisane, servise pogasi osnovne nepotrebne, messenger, task sheduler itd, one skakljive ne diraj ;)

Ne znam dal si najbolje skontao nije fora da imas sub 14s na 5giga, nego na okruglo 3600, posle istrazuj max, tvikove imas dovoljno za pocetak moje opisane, servise pogasi osnovne nepotrebne, messenger, task sheduler itd, one skakljive ne diraj ;)

OK! Ali nit ja imam 5giga, a ovo je ipak * SPI1M Sub 4GHz Contest *.
Evo sledeci pokusaj sub 14s na okruglo 3600MHz. Ali nisam siguran da to mogu da izvedem

Vrh Dno