Šta je novo?

Toshiba Satellite A200-1AX WinXP drajveri

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
da li je moguce naci za ovaj laptop WinXP drajvere. ne svidja mi se vista, a XP mi mnogo vise odgovara. a posto na toshibinom sajtu postoje drajveri samo za vistu, da li je moguce naci negde drajvere za XP?

Verujem da se mogu naći drajveri za XP. Ja sam skoro kupio AmiloPi2515, koji takođe dolazi sa Vistom, i ista stvar sa drajverima na sajtu proizvođača. Skupio sam drajvere posebno i sve lepo sredio, ali sam kasnije sa sajta www.driverpacks.net skinuo baze drajvera, za sve moguće i nemoguće i napravio instalaciju mog omiljenog XP-a. Na tom sajtu imaš uputstvo kako se to radi, a ako imaš problem s tim, javi mi se, rado ću ti pomoći. Nakon instalacije, sav hardver radi i nema other device-a!!!Inače ih je bilo 9, pre nego sam dopunio moj instalacioni XP.

Poslednja izmena:
da li je moguce naci za ovaj laptop WinXP drajvere. ne svidja mi se vista, a XP mi mnogo vise odgovara. a posto na toshibinom sajtu postoje drajveri samo za vistu, da li je moguce naci negde drajvere za XP?

Probaj na http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp?service=EU
Tvoj laptop je pod oznakom PSAE6 ali po specifikaciji mi se cini da ce ti odgovarati svi drajveri od PSAE7.

Poz

PS. Proverio sam sada. Imas drajvere i za svoj laptop na gore navedenoj adresi.

Poslednja izmena:
Tvoj laptop je pod oznakom PSAE6 ali po specifikaciji mi se cini da ce ti odgovarati svi drajveri od PSAE7.

thanks, but...

moj je psae7, navodno postoji drajver za taj ati ali ne moze da se skine. kada kliknes na link izadje neki lajsens agriment ali kad kliknes na 'aj agri' nema daunloada. probao vise puta na vise racunara :(

probacu sad ovo sto je predlozio makirts

Poslednja izmena:

thanks, but...

moj je psae7, navodno postoji drajver za taj ati ali ne moze da se skine. kada kliknes na link izadje neki lajsens agriment ali kad kliknes na 'aj agri' nema daunloada. probao vise puta na vise racunara :(

probacu sad ovo sto je predlozio makirts

Probao i sada i krece download. Imas "I agree" i onda "download". Mozda da probas sa firefox-om ili nekim drugim browser-om. Ako ne uspe a blizu si Zemuna, (posle podne, trenutno na poslu) ponesi USB flash :)

poz

Poslednja izmena:
kao naso sam osnovne drajvere cisto da mogu posle sveze instalacije da se nakacim na net i da skidam preostale drajvere kad ono medjutim... pokrenem ja butabilni winxp, ucitava sve kako treba, i najednom stane i kaze da nemam hard disk. kako se sad to moguce?

kao naso sam osnovne drajvere cisto da mogu posle sveze instalacije da se nakacim na net i da skidam preostale drajvere kad ono medjutim... pokrenem ja butabilni winxp, ucitava sve kako treba, i najednom stane i kaze da nemam hard disk. kako se sad to moguce?

Skini storage manager sa sajta i slipstrimuj uz pomoc nlite-a te drajvere (32bit ICH8R) u instalaciju winXp i sve ce proteci kako treba :)
Ako treba pomoc, tu sam.

Poz

mozes li da mi objasnis kako da slipstrimujem?

imam problem hitne prirode...pre neki dan sam uzeo laptop marke toshiba A200-1mb i kao zadnji indijanac krenuo da izbacim vistu, kad primetim da nema drajvera za windows hp...odem na njihov sajt i skinem vecinu drajvera ali u device menageru su ostala polja za znakom pitanja,kao sto su network controller,unknown device,mass storage controller i sm bus controller.ako neko zna sta bih ja trebao da potrazim i da skinem sa neta zamolio bih ga da mi pomogne(DRAJVERE ZA GRAFIKU,ZVUK,MODEM I LAN SAM NASAO)

mozes li da mi objasnis kako da slipstrimujem?

Skini nLite (besplatan je), ubaci disk sa WinXP i prebaci ga u zeljeni folder (sve se radi u samom nLite-u). Raspakuj negde storage manager koji si skinuo sa sajta i na sledecoj stranici (2xDalje) u nLite-u, cekiraj "integracija drajvera", "dalje", "ubaci", "multiple driver folder" i izaberi folder gde si raspakovao drajvere, jos jednom "dalje" i snimi kao .iso ili direktno rezi na CD.

PS. Ovo sve vazi ako si izabrao srpski jezik prilikom startovanja nLite-a :)

Poz

imam problem hitne prirode...pre neki dan sam uzeo laptop marke toshiba A200-1mb i kao zadnji indijanac krenuo da izbacim vistu, kad primetim da nema drajvera za windows hp...odem na njihov sajt i skinem vecinu drajvera ali u device menageru su ostala polja za znakom pitanja,kao sto su network controller,unknown device,mass storage controller i sm bus controller.ako neko zna sta bih ja trebao da potrazim i da skinem sa neta zamolio bih ga da mi pomogne(DRAJVERE ZA GRAFIKU,ZVUK,MODEM I LAN SAM NASAO)

network controller je verovatno od wireless-a (posto si napisao da si skinuo LAN drajver), mass storage controller (drajver za citac flash kartica (tako je kod A200-1MA)) a za bus controller ti trebaju drajveri za chipset ako se ne varam.

Poz

hvala clanu ran...mnogo si mi pomogao...uputio si me tacno gde treba...sada mi je ostao samo jedan znak pitanja a to je mass storage controller....njega nadjem na nekoliko mesta ali uvek na pocetku instalacije mi pise da racunara ne raspolaze minimumom da bi ga instalirao....hvala na pomoci

hvala clanu ran...mnogo si mi pomogao...uputio si me tacno gde treba...sada mi je ostao samo jedan znak pitanja a to je mass storage controller....njega nadjem na nekoliko mesta ali uvek na pocetku instalacije mi pise da racunara ne raspolaze minimumom da bi ga instalirao....hvala na pomoci

Nema na cemu i drugi put
Kako mislis "njega nadjem na nekoliko mesta"? Tvoj model A200-1MB je pod oznakom Satellite A200 (PSAE0E) a pod "driver type" nadjes "flash media driver" na ovoj stranici http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp?service=UK

i to bi trebalo da bude to.

Pozdrav

Poslednja izmena:
ponov hvala skinuo sam flash drajvere i sad vise nema znakova pitanja ali sad u system device imam znak uzvika sa porukom unknown device...ponovo te molim za pomoc...hvala

ponov hvala skinuo sam flash drajvere i sad vise nema znakova pitanja ali sad u system device imam znak uzvika sa porukom unknown device...ponovo te molim za pomoc...hvala

E. tu vec ne mogu da ti pomognem ali...

Ima neki program unknown device recognizer (identif... ili slicno) koji ce ti reci koji je uredjaj u pitanju pa skini drajvere.

Poz

PS. Mozda je fingerprint ili touchpad

Poslednja izmena:
svejedno hvala...instalirao sam touchpad i nista..i dalje stoji unknown device....sad sam uzeo sve drajvere sa sajta i redom sam ih ubacivao i opet nista...rezultat je da moram da ponovo reinstaliram laptop....

svejedno hvala...instalirao sam touchpad i nista..i dalje stoji unknown device....sad sam uzeo sve drajvere sa sajta i redom sam ih ubacivao i opet nista...rezultat je da moram da ponovo reinstaliram laptop....

Imas i instalation notes u kome su ti je opisano kojim redosledom da instaliras drajvere i pratece programe, pa ako vec ponovo instaliras sve iz pocetka idi po ovom uputstvu.

Pozdrav

u ovom upustvu za instalaciju ima ukupno preko 40 drajvera a na sajtu manje od 30.....tesko ce to ici ...da li slucajno znas gde bih mogao naci drajvere na original disku ...pozdrav

u ovom upustvu za instalaciju ima ukupno preko 40 drajvera a na sajtu manje od 30.....tesko ce to ici ...da li slucajno znas gde bih mogao naci drajvere na original disku ...pozdrav

Verovatno kod distributera Toshibe, ali nece se pojaviti jos neko vreme jer su drajveri sa sajta jos svezi (18.09), mada ko zna...

Pozdrav

a mozda sam i skidao pogresne drajvere......ovaj laptop ima oznaku satellite psae0e a200-1mb....a na sajtu ta oznaka ne postoji..da li znas koji od ovih ponudjenih mu je kompaktibilan,,,,hvala

a mozda sam i skidao pogresne drajvere......ovaj laptop ima oznaku satellite psae0e a200-1mb....a na sajtu ta oznaka ne postoji..da li znas koji od ovih ponudjenih mu je kompaktibilan,,,,hvala

Nemas na sajtu gde su specifikacije (razlika izmedju tipova je minimalna), ali imas u sekciji za drajvere bas oznaku PSAE0. Dakle, trazi pod familiy satellite a ne pod satellite pro.

Pozdrav

Imas i instalation notes u kome su ti je opisano kojim redosledom da instaliras drajvere i pratece programe, pa ako vec ponovo instaliras sve iz pocetka idi po ovom uputstvu.

Pozdrav

gde mogu da se nadju instalacijone beleske?

ipak nisam pogresio,skidao sam sa prave adrese.....nista mi nije jasno,sve dobro radi samo i dalje u system device stoji unknown device gde pise lokacija PI-Compliant Embedded Controller,valjda mi fale drajveri za to ili sta li je vec...pozdrav za run

trenutno nisam kuci, al cim dodjem ima da se bacim na instalaciju winxp-a.

Ajde sada meni pomozite za p200-16v. Moram da instaliram xp i trebaju mi drajveri.pomoc

Moze li kakvo uputstvo korak po korak. Znam da nije lako da se to objasni ali mi je hica. Treba da radim diplomski a ne radi archicad na visti. Imam iskustva dosta sa instalacijama xp-a tako da nisam totalna neznalica. Na sta da se pripremim sto se ti ce drajvera?

ukratko...prvo skini chip set,sound driver,display driver,modem driver,pa sve ostalo,ali ovo ce ti biti dovoljno da radi normalno neko vreme a posle skupi sve sto je ostalo..pozdrav

Vrh Dno