Šta je novo?

Blackberry u Srbiji

jordan

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
304
Pozdrav,
jednostavno pitanje: moze li se koristiti blackberry u Srbiji. Pre svega mislim na data transfer i internet?

Hvala.

Moze sve sem Blackberry servisa. Ovo naravno vazi za nase provajdere. Ako imas O2 ili nesto slicno radi sve.

Moze sve sem Blackberry servisa.
Uskoro ce moci cim Vip mobile potpise odgovarajuci ugovor sa Blackberryjem, ali mislim da je to samo pitanje vremena zbog saradnje Blackberry - Vodafone - Mobilkom.

Poslednja izmena:
A kada i gde se moze kupiti BlackBerry u Srbiji?

Trenutno ga ne možeš kupiti, u slobodnoj prodaji, jedino ako naletiš na nekoga ko je dovukao svoj iz inostranstva, i voljan je da ga se oslobodi za određeni ammount of cash, i oni su svi poskidani sa mreže, jer samo tako i stižu (čak imaš i verzije tipa 8700v(za Verizon mobile), 8700c (za Cingular mobile), itd...). Znači moći će da se uzme ako npr. VIP ponudi Blackberry usluge (u hrvatskoj već nude). A i blackberry je skoro samo neobični telefon bez Pushmail funkcije koja ga je i proslavila (koju naši provajderi ne podržavaju). E a sad što smo mi takvi da kad vidimo da pedes` feninga maše u nekom spotu sa Blackberry-em, ili SideKick-om, mi odmah želimo tako nešto. A da Nokia E61 ima bulit in Blackberry funkcije, u stvari čak i matori Siemens SK65 ima Blackberry funkcije, tako da je trenutno u Srbiji Blackberry samo fashion accessory.

Poslednja izmena:
Mislim da ce morati da se saceka da VIP malo razvije svoju mrezu ovde u Srbiji pa tek onda da ocekujemo neke "inovacije".

Push e-mail:
klijent: Outlook e-mail na WM05
server: MS Outlook Exchange
GSM provajder: Telenor

Radi besprekorno.

Procitao sam negde da bi Telenor trebao da krene sa BlackBerry uredjajima i servisom, ali to ne bi trebalo uzimati za siguricu. Provajderi bas teska srca uvode novitete kod nas(a nemam pojma zasto kad je 90% onoga sto uvedu dobro prihvaceno).

Kao vlasnik vise blackberry telefona jedva cekam takvu vrstu servsa kod nas

Procitao sam negde da bi Telenor trebao da krene sa BlackBerry uredjajima i servisom, ali to ne bi trebalo uzimati za siguricu. Provajderi bas teska srca uvode novitete kod nas(a nemam pojma zasto kad je 90% onoga sto uvedu dobro prihvaceno).
Pa..... krenuo je push to mail servis ali jos nije sigurno za blackberry sta ce biti

Poslednja izmena:
Imam tri pitanja za iskusnije korisnike (dopao mi je jedan Blackberry ruku pa se malo igram sa njime):
1. Posto ugradjeni browser ne radi jer nasi provajderi ne podrzavaju Blackberry servis, a Opera nece da snimi atachment-e postoji li neki software koji to moze da odradi?
2. Imali nesto sto lici na Eoffice, tj da moze da otvori doc i pdf? Doticni eoffice sam probao, sve je to lepo ali ne da kosta, a serial nisam uspeo da nadem.
3. Ima li neko "upotrebljivi" Berryblocker (blokiranje pojedinih dolaznih poziva)

Poslednja izmena:
Vrh Dno