Evo ga još jedan iz paralelnog univerzuma sveta snova![]()
Pravo pitanje je zapravo koliko košta jedna nova kičma... velika potražnja a niko je nema na stanju... :d
Ljudi zdravlje košta... i to nema cenu... a troškovi lečenja :rtfm:
Da li treba da se spominju (pogotovo u USA).
Svako ima svoju računicu...![]()
Neki su sigurno vec videli ovu stolicu, ali mene zanima da li je neko ima ili je imao prilike da sedi na njoj?
Mozda neko ima bolji i kvalitetniji predlog za kvalitetnu stolicu od ovog?
Да ли је столица скупа или не може се утврдити тек после утврђивања такозване реалне цене коштања тог производа, значи збира утрошеног материјала, свих пропратних трошкова, транспорта....да не идем прешироко. Ако та цена на крају износи 500е за 1 комад, а они се уграђују додатних 2000 на њу онда је прескупа, а ако је реална цена коштања 2000-2200, а продају је за 2500 онда би се могло рећи да није скупа (увек ће бити оног коме јесте прескупа али нико не може да му је поклони, нек је направи сам онда).
Друга ствар је то што причате ви изгледа шашаво али мене леђа више не боле, јер ако је њена стварна цена негде око 500-600е, они је продају за 2500, па макар лечила и спречавала сиду, враћала вид итд., онда су они ђубрад која заслужују гасну комору јер зарађују на несрећи других људи. Грубо речено, са глупим примером, али је тако.
Pravo pitanje je zapravo koliko košta jedna nova kičma... velika potražnja a niko je nema na stanju... :d
Ljudi zdravlje košta... i to nema cenu... a troškovi lečenja :rtfm:
Da li treba da se spominju (pogotovo u USA).
Svako ima svoju računicu...![]()
Opet OT... jeste 1000e puno za dusek... ja sam kupio za 500e par od prirodnog lateksa i tvrdim da ne postoje duseci koji su udobniji od ovih, a probao sam svasta... 15g garancija btw...
Ukoliko mi postavljas pitanje sta je kvalitet ili kako ga prepoznati... onda slobodno procitaj nastavak odgovora!!!
Prakticno... sednes u Mercedes i napravis par krugova a posle sednes u Yuga!
Razliku jednostavno osetis tj. mozes da osetis po pitanju mnogo stvari a najcesce na prvoj rupi na putu...
Kao i kod auta, a kada je dusek u pitanju... postoje stvari koje osecas momentalno, koje ces osetiti nakon izvesnog vremena koriscenja i koje neces nikada osetiti (jer ne bi ni trebalo) ali rade za tvoje zdravlje ili ti na neki nacin pomazu a da toga nisi svestan... :angel:
Opet OT... jeste 1000e puno za dusek... ja sam kupio za 500e par od prirodnog lateksa i tvrdim da ne postoje duseci koji su udobniji od ovih, a probao sam svasta... 15g garancija btw...
pa bash zato sam te i pitao - dusek nije stolica: ne mozes da odes u radnju i kazes "hocu da isprobam ovaj dusek. dajte mi par sati vremena da odspavam..." :d
Prema seriji ISO standarda kvalitet je NIVO do kojeg skup svojstvenih karakteristika proizvoda/procesa/usluge ispunjava zahteve!
Inache pole, malko si pogreshno shvatio. Tachno je da kvalitet P/P/U chini vishe elemenata ali isto tako NIJE TACHNO da se ne moze meriti poznatim mernim jedinicama! Koja bi onda bila svrha chitavog koncepta i kako bi prepoznavao shraf visheg kvaliteta od shrafa nizeg kvaliteta...
EDIT: chak i onaj praktichan primer nije bash najbolji! Zamisli npr. da snimash filmove u holivudu i treba da snimish kako auto slece sa litice. Da li cesh gurnuti mercedesa ili juga sa mercedesovom shkoljkom? Za ovo sam veoma ozbiljan! Sve zavisi od samih zahteva kao shto definicija i kaze. Inache sigurno postoje josh neke situacije u kojima je jugo podobniji od mercedesa sem onog guranja sa litice![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari