Šta je novo?

AMD Athlon 64 X2 processor 5000+ Black Edition

• Začetnik teme Začetnik teme BaneJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To mu više dođe kao stari CPU sa JEDNOM novom mogućnošću. :wall:

Moj drug odavno kupio 3800+ X2 koji ima otključan multiplikator, nije ni black edition ni ništa jednostavno ubo u ploču (neku sa NF550 čipsetom) i menja množilac bez problema :trust:

Pa menja multi na dole,to moze svaki A64.Ali ne moze da ga menja na gore(preko def. vrednosti).U tome je "caka".Plus sto ce ovi procesori omoguciti "xtreme cold" OC jer tzv. cold bug nece doci do izrazaja zbog toga sto ce se OCovati preko multiplikatora,a ne podizanjem HTT-a(zbog kojeg i dolazi do cold bug-a)

Jedini problem je sto A64 sa povecanjem clock-a i napona pocinje exponencijalno da srce struju i daje svoj doprinos globalnom zagrevanju 🙂 (kao uostalom i svaki drugi procesor). Iz A64 na 90 i 65nm se ne moze puno izvuci bez znatno povecanog zagrevanja.

Jedini problem je sto A64 sa povecanjem clock-a i napona pocinje exponencijalno da srce struju i daje svoj doprinos globalnom zagrevanju 🙂 (kao uostalom i svaki drugi procesor). Iz A64 na 90 i 65nm se ne moze puno izvuci bez znatno povecanog zagrevanja.

pretpostavljam da nikome nije palo na pamet da je ovo mozda serija koja je uradjena na poboljsanom 65nm postupku?

primera radi OPN 5000+ Black Edition-a nije "DD" kao kod poznatih nam Brisbaneova, vec "DS" konkretno: ADO5000DSWOF ovo "WOF" na kraju je "Bez Kulera".

Verujem da ljudi znaju da osnovna razlika izmedju "CS" i "CZ" X2-ki je u tome sto je prva "F2" revizija, a druga je "F3"...

Poslednja izmena:
WOF bi trebalo da znaci With Out Fan, sto nije bez kulera nego bez ventilatora, koliko se meni cini |)

Oces da kazes da CPU ide u BOX-u sa heatsinkom, bez ventilatora. Ako je to tacno, a verovatno nije, onda bi mogli da ga zovu "Athlon 64 X2 Silent Edition" :d LOL

FAKE!!!
Podmetacina kako bi ljudi pljuvali po Black Editionu. Iz aviona se vidi kako je smeshan taj photoshoping

FAKE!!!
Podmetacina kako bi ljudi pljuvali po Black Editionu. Iz aviona se vidi kako je smeshan taj photoshoping

Shot je prosao validaciju na X86-secret... Moze lako da se proveri da li je neki CPU-Z shot pravi ili fake.

Poslednja izmena:
Shot je prosao validaciju na X86-secret... Moze lako da se proveri da li je neki CPU-Z shot pravi ili fake.
onda je moja greska!

Posumnjao sam jer shot koji se napravi hvatajuci ekran samog CPUZ-a niji isti kao shot za validaciju!

Validacija se vrsi preko interneta. Skripta prvo povuce podatke iz CPU-Z programa, proveri na serveru da li su ispravni i izbaci ti stranicu na kojoj je potvrda podataka i novi shot. Razlika izmedju prozora samog CPU-Z, a i shota koji se pojavi na stranici validacije je u izgledu fontova.

Naime, skripta jednostavno koristi prazan CPU-Z prozor kao pozadinu preko koje iz baze ispise podatke koje si upravo validirao, ali nesto drugacijim fontom i tako kreira validirani shot.

Poslednja izmena:
E sad, na koju foru - ne znam, ali izgleda da je stvarno radio na toliko. Verovatno je u pitanju neki sistem extremnog hladjenja, kao sto je npr. LN2 ili jednostavno je u pitanju neki brizljivo birani primerak koji je AMD poslao overklokerima...

Nedostaje vise detalja, tako uobicajeno u poslednje vreme...

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    261.5 KB · Pregleda: 151
Chinese overclocker druid-su has managed to push his sample to 3520 MHz, simply by bumping the multiplier up to 16x and raising the bus slightly to 220 MHz. He used an ASUS M2N32-SLi Deluxe based on the nForce 590 chipset to do so. A rather high frequency for a K8 processor if you don't use more exotic cooling like phase-change compressor coolers, dry ice or liquid nitrogen.

We weren't able to find any more detailed information on this overclock, but if you know something we don't, please share in the forum.

nigde nema vise podataka o samom postupku...

Rezultat je validan,ali je verovatno max-suicide shot.Mada za Brisbane je to super rezultat za vazdusho hladjenje(jer su do sada za 3.5Ghz+ koristili vodeno hladjenje).

U pravu si,mislio sam da je u pitanju vazduh a pise da nije koristio phase-change.Mada ne pise sta je koristio,sto mi je malo cudno i sumnjivo(samo OC rezultat bez ikakvih detalja).

5000+ Black review @ AMDzone

http://www.amdzone.com/modules.php?...s&file=index&req=viewarticle&artid=322&page=1
2.JPG

Izgleda da ima unlocked multi preko 16x.CPUz prijavljuje stepping 2,moj Brisbane je stepping 1.
3.3Ghz stabilan OC na vazduhu uz 1.4V vcore,nije lose(oko 7% brzi od 6000+,bar po ovom testu)

Poslednja izmena:
Evo sta je ovaj japanac izvukao:

"I got 3.5G with mild water-cooling...yeah mild water-cooling,
assisted by mild running air-conditioner wind...around 18 deg-C temperature.
CPU-Z shows Vcore=1.552V, and it's almost accurate.
"

26.375s_5000%2BBlack_3.5G_x17.png

@Ivanbo2003, da, CPU ima unlocked multiplier i kao sto sam vec pomenuo nije ista revizija jezgra kao ostali Brisbaneovi

Poslednja izmena:
Au bre Nedjo,nisi stigao da okacis ovde rezultat 5000+ Black Box-a,slucajno ti nadjoh post preko googla lol (neki madjari linkovali XS AMD sekciju sa tvojim rezom :d)
Kaci bre taj jedan SS,da se vidi sta moze 65nm RevG2 sa stock Vcore-om i air coolingom 🙂

@ivanbo2003: Daj link da vidimo Nedju u akciji😛

Necu,nek okaci sam 😀.Protestvujem jer nas je stavio u zapetjak 😛

I nas i firmu😛

Nego ovo lepo radi, moram priznati da sam bio skeptik po pitanju BB X2.

Poslednja izmena:
Izvinjavamo se! Mnogo se izvinjavamo!

Tamo sam se zakopao sa tvrdnjenjem da je onaj rez od 3.5 Ghz fakeovan, pa sam morao da se vadim :d ovde sam se mogao izviniti (thanx Audio 😉) za to lupetanje 😉

LM sta je postgnuto...

Znaci 5000 Black Edition na DFI CrossFire ploci, sa vazdusnim hladjenjem (cuveni kuler koji se neka dobijao uz FX-ove i singlesocket Opterone) uz OCZ CrossFire memaru i GF 8600GT

procesor bez dizanja voltaze radi na 16x200=3.2 GHz

Za stabilnih 3.3 GHz (16.5x200)na koliko je testiran Vcore treba dici sa 1.3 na 1.4V

Na 3.4GHz (17x200) ulazi u Win, ali Orthos puca. U prevodu za 3.4 vec treba vodeno hladjenje.

kad nabavim brzu memaru probacu 3.3 GHz, ali sa kombinacijom 12.5x267, sto ce dati 1066Mhz za memaru. pri 16.5x200, memara radi na 733MHz.

Poslednja izmena:
Extra 😀,znaci novi stepping je pokazao da je 65nm sazreo bas za Phenom-a u decembru 🙂

Cini mi se da ce Phenom imati jos napredniji 65nm proces i naravno 11 metal layer-a, sto bi moglo da omoguci i koji Mhz vise. Da ne pricamo o tome da IMC moze nezavisno da se klokuje, kao i jezgra pojedinacno, sto sa u kombinaciji sa ovim procesom moze da obezbedi ozbiljne radne taktove iako neki sumnjaju da ce preci 2.6 Ghz. :d

Sto se tice ovog Black Edition-a, mnogo me podseca na ono vreme kada su predstavili TBred B, koji je AMD-u puno pomogao da se kako tako nosi sa Northwood procesorima.

Poslednja izmena:
Cini mi se da ce Phenom imati jos napredniji 65nm proces i naravno 11 metal layer-a, sto bi moglo da omoguci i koji Mhz vise.
BB je dual core, Phenom treba da bude quad core ("problematicni" deo)
<snip> sto sa u kombinaciji sa ovim procesom moze da obezbedi ozbiljne radne taktove iako neki sumnjaju da ce preci 2.6 Ghz. :d
Niko ne sumnja da ce Phenom preci do 3GHz. Ni ivanbo, ni audio, ni ja, ni Shintai, ni Nedjo, ni informal, ni savantu.
Samo sto jedino ivanbo i informal misle da ce izaci na 3GHz 😀
U prevodu, nije pitanje da li ce - nego kada.

Nazad
Vrh Dno