@Vugla, izvini sto nisam precizirao kome sam uputio odgovor, ali sam ovo napisao pod pretpostavkom da je taj sony 17 koju drjackyll spominje, crt, posto sam ja napravio takav prelaz, sa 17 crt na 22 tft, i mislim da treba napomenuti sta se gubi od kvaliteta ovim postupkom. Kao sto sam rekao kad se sve sabere prednosti koje donosi tft od 22"(21,6"), po mom misljenju vrede maksimalno toliko koliko kosta 223bw. Sve preko a u istom rangu (samsung 226bw,cw 2232bw), po mom misljenju ne vredi. Cak i ako neki model ima odredjene prednosti, one su minorne ili subjektivne (meni se vise svidja slika na 223bw nego na 226bw) dok ove mane koje sam istakao imaju svi. Potpuno se slazem za odziv, i upravo to i jeste poenta moje price. Ako mi smeta mali vertikalni ugao i probijanje pozadinskog osvetljenja ono postoji i kod 226bw, a te 2ms u odnosu na 5ms je tesko primetno. Jos jedna mana ovih monitora, mada to verovatno covek zna je reprodukcija boja. Tako da bih se usudio da kazem da su ovi monitori neupotrebljivi za profesionalno bavljenje grafikom. Slika je neuporedivo lepsa(ostrija, sa vecim kontrastom, zasicenjijih boja) na tft-u ali boje nisu prave. Da zakljucim, iako se na ove mane prosecan korisnik navikne za dva dana, one nisu male, a sitne prednosti koje donose skuplji modeli se prilicno skupo naplacuju. Zato je moja preporuka 223bw kojim ce, posle malo igranja sa podesavanja, prosecan korisnik biti veoma zadovoljan.