Šta je novo?

Catalyst 8.0 Beta

Bombastik

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
310
Jel neko probao ove drajvere za ATI osim mene😀
Kod mene rade veoma lepo,probao sam samo NFSC i dobio sam u proseku 5-10 frejmova vise:banana: na mojoj 2600xt
Kasnije cu videti kako se ponasaju u MOHA.

Poslednja izmena:
Da li će se stvarno zvati 8.0? Meni je logičnije da budu nazvani 7.10, kao što je dosada i bila praksa.

probao sam ih i ja sinoc, nemam neko posebno misljenje, nisam primetio da nesto bolje radi, mogu da kazem da rade 🙂 Do duse ja imam stariju kartu pa nisam nista ni ocekivao. Probacu kasnije 3D markove i to, reda radi 🙂

Da trebali bi da izadju 7.10,7.11 i 7.12 u ovoj godini.Koliko ja znam ATI ih izbacuje po mesecima.8.0 bi trebali u 2008.
Probao sam 3dmark 06 i nisam dobio nikakvo povecanje performansi.
MOHA mi isto radi malo bolje kao i NFSC.Dobitak mi je u proseku 5-6 frejmova.

U World In Conflict i Bioshhock imam mozda 2-3 frejma vise.

Ovo su vec treci drajveri za redom (7.8, 7.9 i 7.10 RC3) koji pokazuju ludovanje temperaturnog senzora na 2900XT karti.
Temperature su vise u odnosu na 7.6 i 7.7 drajvere od 5C do cak 20C!

Nazalost, Titan Quest i Anno 1701 i dalje ne rade kako treba, odnosno sencenje u igrama uopste ne radi, a nedostaju i mnoge teksture.
Inace ova pojava se moze primetiti u jos nekim igrama izaslim u zadnjih godinu dana i zahvata celu HD 2xxx seriju.
Jos pre tri meseca smo sa Titan Quest foruma poslali desetak "open ticketa" Atiju, a odgovorili su nam sledece:

The following article has been created after escalating the ticket. You may subscribe to this article to be notified of any updates regarding this issue.

737-28763: Radeon HD2900XT: Shadow and Lighting Effects not being applied in the game Titan's Quest Immortal Throne and Expansion packs
The information in this article applies to the following configuration(s):
Titan's Quest: Immortal Throne and Expansion Packs

Catalyst Display Driver 8.391
RadeonT HD2900 series
Windows Vista 32-bit Edition
Windows Vista 64-bit Edition
Windows XP Professional
Windows XP Home Edition
Windows XP Media Center Edition
Windows XP Professional x64 Edition
Symptoms:

Play the game using a Radeon HD2900XT and there are no shadows around characters and in dark areas or when travelling at night there is no light radius around the character.

Solution:
Currently there is no solution.

ATI Engineering has been advised of this issue and is investigating. Any updates will be published when they become available.

E214251

Rate this article

DISCLAIMER

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. AMD reserves the right to revise this information and to make changes from time to time to the content hereof without obligation of AMD to notify any person of such revisions or changes.

AMD MAKES NO REPRESENTATIONS OR WARRANTIES WITH RESPECT TO THE CONTENTS HEREOF AND ASSUMES NO RESPONSIBILITY FOR ANY INACCURACIES, ERRORS OR OMISSIONS THAT MAY APPEAR IN THIS INFORMATION. AMD SPECIFICALLY DISCLAIMS ANY IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY OR FITNESS FOR ANY PARTICULAR PURPOSE. IN NO EVENT WILL AMD BE LIABLE TO ANY PERSON FOR ANY DIRECT, INDIRECT, SPECIAL OR OTHER CONSEQUENTIAL DAMAGES ARISING FROM THE USE OF ANY INFORMATION CONTAINED HEREIN, EVEN IF AMD IS EXPRESSLY ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES.

Ove igre rade perfektno na X1800 i X1900 kartama.

Ovi driveri imaju novu opciju pod "monitor properties" koja se zove AVIVO color i moze da koristi EDID informaciju iz monitora o prikazu boja.

Sada sam upalio kolor profil iz EDID-a monitora i slika mi izgleda dosta (totalno) drugacije.
Pitanje je sta je ispravno, bez profila ili sa njim?

Edit:

Zakljucio sam da mi profil podigne temperaturu boja na iznad 9000K, sve postane plavicastije, ALI isprobao sam par igara i nema vise problema sa gammom na mracnim mestima, bez profila stalno moram da zongliram sa gammom i brightness-om, pa ponekad izgubin crnu boju da bi nesto video u mraku, ali sad se bolje vidi 3x, mozda stvarno monitor treba da koristi color profil iz edid-a...

Poslednja izmena:
ja sam rucno namestio profile jos ranije, a taj EDID mi taman tako nesto i namesti

World in conflict vidno radi brze s ovim drajverima, mada pri atomskoj i dalje se vrti oko 10 fpsa bez obzira na rezoluciju i detalje.
Pretpostavljam da je dobitak primetan na svim 2xxx kartama.

Ono sto je cudno je sto na netu nema nista o ovim profilima detaljnije...

na netu nema, u mojoj glavi ima 😉 Zavisi od monitora do monitora, iskustvo u tim stvarima je presudno. Ne mogu ja sad nikome reci "stavi brightness na 38 i contrast na 52, blue na 42 i ostala dva na 52" jer nece svima raditi (ali oce vecini LG korisnika 😉

Mislim na to kakva je svrha ugradnje tih profila od strane proizvodjaca, kad windows ima svoj jedan koji koristi za sve.

Drajveri su dobri, oseca se povecanje performansi.

to samo sluzi za namestanje temperature boja, profil je i dalje onaj koji si stavio u dispaly properties/advanced/color profiles.

Nazad
Vrh Dno