Šta je novo?

Uporedni test LGA775 kulera – 3

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Nastavljamo sa prikazivanjem noviteta na tržištu kulera. Iako, je leto od danas i zvanično iza nas to ne znači da naši procesori neće nastaviti da se greju. Ovom prilikom, imamo pet modela iz srednje klase koji predstavljaju idealnu zamenu za box kuler.

Više o tome...

Hm, svuda je napisano TR2 umesto TX2, sem na grafiku.
BTW, shto nema BOXa? Ovako je teshko reci da li je Spire dosta dobar za te pare ili TX2 i Orb II nisu neshto posebno, s obzirom da je razlika 4 stepena.

Poslednja izmena:
Hmmm, primedba na mestu. U svakom testu kulera bi trebalo ubaciti i rezultate box kulera, kako bi se dobio pojam o realnoj razlici i dobicima.

Uzmite rezultate onog Spire kao BOX-a.

Lozio sam se na Gemini II, ali me ortak ubio u pojam.

Ma HyperTX2 je extra cooler za te pare. Meni je smanjio temperaturu za 10*C u idle i oko 12*V u full load-u, tako da sam ja zadovoljan. Za uložen novac ~20€ je jako dobra kupovina.

Imao sam TX na AMD-u i sada na Intelu. Cooler je odlican, tih, dobro hladi i lepo izgleda :D

A da li se pored ovih "low-budget" coolera isplati uzimati Gemini??
Da li je tih par (čisto sumljam da će razlika biti 10*C u odnosu na TX) opravano kroz cenu??

Zavisi koliko ti je tishina vazhna.
Tade i jeftiniji cooleri posao, a i cpu necje nishta faliti da je 10 stepeni topliji <govorim o svakodnevnom radu kod obichnih usera>.
Ali tishina :) GeminII = 2400din , TX2 = 1450 dinara :)

samo mi nije jasno koji će čpoveku koji ima e2140 geminiII :)
Hoćeš da kažeš da je TX2 bučan kuler?? Pa ja ga prosto nečujem a natakao sam ga na konektor na ploči i onda on sam reguliše rpm. Ovako kad ga otpanjim na max čuje se, ali je to u granicama normale.

tx2 ima samo 3 "zhice":)
Ja imam 4000+ da li to znachi da ja "ne treba" da imam GeminII ? Hm...ajde mi objasni tu logiku...

na mom asus (cooler podesen na optimize) sa 2140 OC na 3ghz TX 1 cooler ne prelazi 800rpm i ne cuje se ni malo. max temp posle 12h orthosa je 63C.

Poslednja izmena:
Zavisi koliko ti je tishina vazhna.
Tade i jeftiniji cooleri posao, a i cpu necje nishta faliti da je 10 stepeni topliji <govorim o svakodnevnom radu kod obichnih usera>.
Ali tishina :) GeminII = 2400din , TX2 = 1450 dinara :)

Gde ima Tx2 u Beogradu ?

Pa po meni je grehota stavljati cooler koji košta kao pola cene CPU-a na isti, ali nema veze svako radi kako hoće i šta misli da je bolje. Jedino što se ja bojim da gemini neće stati u njegovo kućište (codegen briza) ali opet na njemu je da odluči šta mu treba. Meni se recimo taj Gemini nesviđa samo iz razloga što da bi njega monitorao treba celo kućište da prepakujem, pa da se *****avam oko montaže i onda sve to da vraćam nazad i da ponovo sve nameštam kako hoću.
Ovo je po meni gospodski posao sa TX-om. Otvoriš stranicu, skineš box-a staviš TX-a, zatvoriš kućište i vozi :)

Ja sam danas kupio TX2, posle box kulera ovo izgleda veoma impozantno.

Pa po meni je grehota stavljati cooler koji košta kao pola cene CPU-a na isti, ali nema veze svako radi kako hoće i šta misli da je bolje. Jedino što se ja bojim da gemini neće stati u njegovo kućište (codegen briza) ali opet na njemu je da odluči šta mu treba. Meni se recimo taj Gemini nesviđa samo iz razloga što da bi njega monitorao treba celo kućište da prepakujem, pa da se *****avam oko montaže i onda sve to da vraćam nazad i da ponovo sve nameštam kako hoću.
Ovo je po meni gospodski posao sa TX-om. Otvoriš stranicu, skineš box-a staviš TX-a, zatvoriš kućište i vozi :)

Gemini II ima manu sto nema back plate. Ovako se ploca iskrivo pod tezinom.

Mereno je Core Temp 0.95

Evo temperatura sa i bez opterecenja, a sto se tice ploce, nisam merio.

evo "svezih" temperature iz everest-a

glupa plocha :)
Khm....pogadjaj koji je cooler;)

Prilozi

• LOL.GIF
    LOL.GIF
    39.8 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
mali off:
stoske sta ti se desava sa +12v i -5v granama?? Po ovom SC 12v ima samo 8.88v a -5v je na -0.42

Napajanje mu ochito nema -5V granu ;) Shto je inache sluchaj sa svim novijim napajanjima ;)

Everest nesto brljavi, pa ne prikazuje sve kako treba.

Ploca je Asus P5K-E WiFi AP P35 chipset a napajanje Corsair 520W

Takodje lose prikazuje AUX temp.

Ne bih da te skenjam, ali ti si upravo to uradio, tvoj cpu koshta ko 2x tx2 i to NOV:) he he he :)

He he, znao sam da će neko do da kaže.
Ja sam pazatio TX2 pošto sam ga dobio po dobroj ceni, a iovako ću uskorao da prelazim ili na x2 5000+ ili na c2d 6550 a da nebi posle razmišljao uzeo sam ovaj cooler.

Najzad i ja kupih Cooler Master-ov Tx2 cooler.
Posle skoro 5h testiranja rezultati su u prilogu, a evo mog zapazanja na [email protected] :

1. Uopste nije bucan - videti brzinu rotacije u leru i u Orthosu.
2. Montaza je bila bez vadjenja ploce i bez ikakvih problema.
3. Napajanje ima samo 3 pina ( Intel stock ima 4), ali ima termosondu u sebi i tako se vrsi automatsko odredjivanje rotacije.
4.Obratiti paznju da je u Full loadu sa njime temperatura bila oko 56C, a to je bila temperatura sa Intel stock coolerom u LERU.
5. Na samom bakarnom delu coolera, nema paste vec neka tanka zvaka.
6. Treba da napomenem jos samo, da se telo Tx2 nalazi u skoro laganom sendvicu, jer je na njega zakacen 92mm fan, a 3 cm od njega na kucistu je jedan 120mm, koji izduvava topao vazduh.

I to za samo 20€.

Ne da sam zadovoljan, vec prezadovoljan. Raduje me to sto se moji rezultati poklapaju sa rezultatima na netu.

Uzeo sam i ja TX2 posle dugog premisljanja i zadovoljan sam sa temperaturama, sa box kulerom idle je bila 44-45 stepeni a full oko 70 stepeni

2upxmo9.jpg

Evo, malo sam kloknuo cpu na 2.8, memorija mi ne dozvoljava vise za stabilan rad i temperature cpu-a posle pola sata ortonsa su fenomenalne u odnosu na box kuler sa kojim bi dostigle 72 stepena.
2eoxnwg.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno