Šta je novo?

High end DDR2 1066

• Začetnik teme Začetnik teme garson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

garson

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
469
Ovako, dovlacim memoriju iz amerike 😀 pa mi treba preporuka od strane poznavalaca.
Memoriju uzimam na neweggu, ovo je trenutna ponuda DDR2 1066 2x1GB.
Prvo sam hteo Mushkin Extreme Performance medjutim cena mu je skocila (prvo je bio 145$) a sad he Out of Stock. Zatim sam bacio oko na Crucial Balistix Tracer (159$) koji bi trebalo da ima D9 GMH.🙂 Medjutim od juce je Corsair Dominator na snizenju pa mu je cena 176$ shto je i neki maksimum koji bih dao za memoriji.Koliko sam video dolazi sa GMH ili cak GKX, oba handpicked.:eyebrows:
Ima li neko od eksperata za memorije neku preporuku? Mislim na sve, ne samo ove shto sam naveo.Mozda G.Skill ili OCZ? Memorija bi radila na def taktu eventualno malo vishe uz, ako moze 4-4-4-12 latencije, znaci ne treba mi za neko 1200+ Mhz silovanje ili tako neshto.😛
:wave:

Poslednja izmena:
Memorija bi radila na def taktu eventualno malo vishe uz, ako moze 4-4-4-12 latencije, znaci ne treba mi za neko 1200+ Mhz silovanje ili tako neshto.😛

Ako ce mem da radi na defaultu ili uz sitan OC onda treba voditi racuna prakticno samo o ceni.
Iz ove ponude sa newegg-a za preporuku je svakako Crucial Ballistix(Tracer je isti samo ima led diode) i Corsair Dominator. Default napon za dominator-a je 2.1v a za ballistix je 2.2v i dominator ima bolje hladnjake, ali da li to opravdava 20$ razlike u ceni nisam siguran, to ces morati sam da odlucis 🙂. Sa druge strane Ballisitx ima nesto bolji OC potencijal mada to sve zavisi od konkretnog primerka. U svakom slucaju ni sa jednom neces omasiti.

Gledao sam nesto po netu a ima nesto slicno i u SK i rekao mi je spacemaster da u svakodnevnom radu igrice i tako to da se ne vidi ili ti ne oseti razlika kada imas neku obicnu memoriju i izmedje neke zverke kao sto su gore navedene ako ne O/C i ne juris rezultate nemas ni najmanje potrebe da kupuje memoriju od 90e+ za ovu memoriju gore je stvarno greota drzati je za def-a a bacanje je para uzimati je kada ti nista ne znaci :smash:

Ako ce mem da radi na defaultu ili uz sitan OC onda treba voditi racuna prakticno samo o ceni.
Iz ove ponude sa newegg-a za preporuku je svakako Crucial Ballistix(Tracer je isti samo ima led diode) i Corsair Dominator. Default napon za dominator-a je 2.1v a za ballistix je 2.2v i dominator ima bolje hladnjake, ali da li to opravdava 20$ razlike u ceni nisam siguran, to ces morati sam da odlucis 🙂. Sa druge strane Ballisitx ima nesto bolji OC potencijal mada to sve zavisi od konkretnog primerka. U svakom slucaju ni sa jednom neces omasiti.

Hvala, i ja sam mislio da su Crucial i Dominator najbolji izbor od ovih.
Nego, videh da Dominator ima handpicked Microne, to bi mozda znacilo da se bolje ocuju od Cruciala.
Shto se takta tice, planiram E6750 koji bi radio na oko 3.5Ghz pa u zavisnosti od toga memara bi radila tu negde oko 1066Mhz, a znacilo bi mi i da moze da izvuce 4-4-4-12 na tom taktu.
Gledao sam nesto po netu a ima nesto slicno i u SK i rekao mi je spacemaster da u svakodnevnom radu igrice i tako to da se ne vidi ili ti ne oseti razlika kada imas neku obicnu memoriju i izmedje neke zverke kao sto su gore navedene ako ne O/C i ne juris rezultate nemas ni najmanje potrebe da kupuje memoriju od 90e+ za ovu memoriju gore je stvarno greota drzati je za def-a a bacanje je para uzimati je kada ti nista ne znaci :smash:
Kao shto rekoh idem na OC procesora, a memorija neka radi tu oko defaulta ali bih voleo da isteram 4-4-4-12.

Hvala, i ja sam mislio da su Crucial i Dominator najbolji izbor od ovih.
Nego, videh da Dominator ima handpicked Microne, to bi mozda znacilo da se bolje ocuju od Cruciala.
Shto se takta tice, planiram E6750 koji bi radio na oko 3.5Ghz pa u zavisnosti od toga memara bi radila tu negde oko 1066Mhz, a znacilo bi mi i da moze da izvuce 4-4-4-12 na tom taktu.

Vodio sam racuna o tome kada sam predlagao i ako ne budes bas-bas qrate srece obe memorije ce ti savrseno zavrsiti posao. I na ballistix-u je handpicked Micron, to im je najjace sertifikovan ram a po onome sto sam video ballisitx se generalno bolje klokuje od corsaira.

EDIT: Evo koliko je covek izvukao iz 8500 Ballistix-a na samo 2.78v i vazdusnom hladjenju http://img460.imageshack.us/img460/8797/wrddr2wb9.jpg

Poslednja izmena:
Vodio sam racuna o tome kada sam predlagao i ako ne budes bas-bas qrate srece obe memorije ce ti savrseno zavrsiti posao. I na ballistix-u je handpicked Micron, to im je najjace sertifikovan ram a po onome sto sam video ballisitx se generalno bolje klokuje od corsaira.

EDIT: Evo koliko je covek izvukao iz 8500 Ballistix-a na samo 2.78v i vazdusnom hladjenju http://img460.imageshack.us/img460/8797/wrddr2wb9.jpg
OK, hvala.🙂 Novi obrt situacije, sad je Tracer u prednosti.:d
Ja gledah onu listu na http://ramlist.ath.cx/ddr2/, tu sam video da je Dominator handpicked dok za Balistix ne pishe.:trust: Mada verujem ti da jeste.
Josh neshto oko Dominatora, vidim da ovde pishe da moz' da upadne i GKX.
Uh, 2.78V 😛, tako neshto mi nije ni na kraj pameti, ne bih ishao preko 2.3V za svaki dan. 🙂
A shto se qrate srece tice 😛, moze da se desi da dobijem neisparvni memoriju.:S:
EDIT:
Sad videh, jel ti meni preporucujesh Crucial jer ga ti imash?:d Shalim se, naravno.

Poslednja izmena:

uuff,ovaj lik je bas razvalio Ballistix-a

:zgran::zgran: :bottle: svaka cast nema sta

Sad videh, jel ti meni preporucujesh Crucial jer ga ti imash?:d Shalim se, naravno.
Pa naravno, pricam iz licnog iskustva a i pratim pomalo sta se desava na tom polju 😉.

Na "samo" 2.78V? 😀
Pa pobogu, gde su ti navodnici?!? :d:d:d
Koj ce mi navodnici, to je maltene voltaza za "svaki dan" 😀😀.

Btw, mnogi su pokusavali sa 3v+, pa cak i sa LN2 ladjenjem pa nisu ni blizu prisli 😉.

Poslednja izmena:
Ovo stvarno?!? Nije neki fake?!! :zgran:
Pa bre, kako je moguce... pa on dobrano zagazio u DDR3 polje!!! :zgran:

Unbelievable...

Cekaj bre malo, od kada se ti zentas voltaze :trust: 😀. Secam se kad sam vozio bartona na 2.1v i punio cega :d, ti si prvi rekao da je to "safe" voltaza 😀😀😀.
Pa da, mislim da su i monte, Dzoni i Kakaroth terali 3v+ za slikanje a vidjao sam i spi 1m na 3v+ 😉. Kakaroth je jedan modul upokojio na 3.45v ako se dobro secam, bio je thread o tome.

Cekaj bre malo, od kada se ti zentas voltaze :trust: 😀. Secam se kad sam vozio bartona na 2.1v i punio cega :d, ti si prvi rekao da je to "safe" voltaza 😀😀.
Otkad sam nakon toga koknuo hardvera za jos tri dooobra kompa... eto od kada 🙂
Pa da, mislim da su i monte, Dzoni i Kakaroth terali 3v+ za slikanje a vidjao sam i spi 1m na 3v+ 😉.
Za Montija ne znam sta radi (RMA, najverovatnije :d)... Nidza onaj svoj Patriot (o njemu pricas, pretpostavljam) "naceo"... a Bozza - eno ga dole! 🙂
Kakaroth je jedan modul upokojio na 3.45v ako se dobro secam, bio je thread o tome.
Znam, secam se tog thread-a... a kljucna rec tu je - "upokojio" 😀

Otkad sam nakon toga koknuo hardvera za jos tri dooobra kompa... eto od kada 🙂
..Ljubav mora i da zaboli...😀. To je bilo doba cuvenog potisa Simpson ne daje garanciju 😀😀.

Za Montija ne znam sta radi (RMA, najverovatnije :d)... Nidza onaj svoj Patriot (o njemu pricas, pretpostavljam) "naceo"... a Bozza - eno ga dole! 🙂
Pa da ali znas i sam kako se do toga dolazi...super-odlicno...daj jos malo...jos samo malo...e u qrac:S:, ***a nije lako biti Ocer 😀.

Ma zezao sam se, znam da je Crucial vrh.🙂
Ma znam da se zezas vidis da sam turio smile 😉.

..Ljubav mora i da zaboli...😀. To je bilo doba cuvenog potisa Simpson ne daje garanciju 😀.
Uh, a znala je da zaboli... 😛

BTW, potpisa vise nema, ali on garanciju ne daje i dalje :d
Pa da ali znas i sam kako se do toga dolazi...super-odlicno...daj jos malo...jos samo malo...e u qrac:S:, ***a nije lako biti Ocer 😀.
Hahaha... 😀😀
Tacno tako.

Narocito onaj "e, u qratz" deo 🙂

Pozdrav, druze :wave:

Nazad
Vrh Dno