Šta je novo?

LG L226WTQ-SF 22inch Wide

Ima ga u Gigatronu (Cara Nikolaja II i Kirovljeva). Ja sam narucio L225WT i cena je (evo da vam prevedem u dinare) 23.100 .

Za novosadjane, ima svi izlozheni u Windows-u na Spensu i svi su upaljeni ;)

Bio sam u petak do Spensa, naleteo na jedan LG 22", ali je bio vrlo ugasen. Koliko sam skontao ni jedan wide model nije imao svoju rezoluciju. Da ne bude da samo kudim po windowsu (double pun) bar imaju monitore upaljene i to nekoliko modela odjednom. Imao sam ideju da upale i 22" i da podese na wide rezoluciju, ali se dezurni prodavac nije slozio. Da li ima jos negde u NS da se vidi LG ili nekih drugih monitora u radu??

Poslednja izmena:
Da li mogu neke fotke, da vidimo kako izgleda slika, pozadinsko probijanje i sl.

Pa vidi, ja mogu slikati sa telefonom jedino kad dodjem kuci, poshto nemam fotoaparat... A probijanje cesh teshko videti, poshto ima dinamicki kontrast, pa zagasi lampe kad je crn ekran :)

Poslednja izmena:
pretpostavljam da doticni kontrast moze da se iskljuci, pa odradi fotke sa i bez ukljucenog.

planiram kupovinu monitora uskoro, pa se dvoumim izmedju L225 i samsung 223bw.

Hmm... mislim da ne moze da se iskljuci nazalost... bar ja nisam uspeo da nadjem opciju za to :S:

Poslednja izmena:
@Typhoon.X

Ako bi mogla neka fotka sa strane, cisto zbog uglova gledanja.

Thnx.

Evo i slike - LG L225WT (upozorenje: katastrofalne su i vuku na zuto poshto je takva kamera na telefonu, al moze se poneshto zakljuciti :) )

Nastavak sledi...

Prilozi

• 17092007(005).jpg
    17092007(005).jpg
    92.4 KB · Pregleda: 284
  • 17092007.jpg
    17092007.jpg
    209.2 KB · Pregleda: 185
  • 17092007(002).jpg
    17092007(002).jpg
    176.2 KB · Pregleda: 149
  • 17092007(003).jpg
    17092007(003).jpg
    167.7 KB · Pregleda: 129
  • 17092007(006).jpg
    17092007(006).jpg
    188.2 KB · Pregleda: 179
Poslednja izmena:
... i to je to :) Nadam se da pomaze...

P.S. : Malo sam smanjio slike da bi mi forum dopustio da ih okacim :)

Prilozi

• 17092007(007).jpg
    17092007(007).jpg
    177.6 KB · Pregleda: 108
  • 17092007(009).jpg
    17092007(009).jpg
    170.3 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:

Prilozi

• 17092007(011).jpg
    17092007(011).jpg
    174.5 KB · Pregleda: 130
...

jao bre....:)
bolje da nisi ni postavljao ove slike....mislice sad svi da je monitor kanta:)....

a naprotiv,odlican je....

za tu lovu pogotovo:)

Pa lepo rekoh da su slike katastrofalne zbog telefonske kamere, a i izneo sam moje subjektivno mishljenje pre toga... A mogao bi i ti, umesto shto zakerash ;) :p

Poslednja izmena:
koji je firmware u pitanju? ima li onih RTC gresaka sto se pominju na x-bitlabs-u?

Na 225WT nema, na 226WTQ izgleda da ima josh uvek... Aj josh malo infoa o doticnim monitorima shto se trenutno prodaju kod nas :

LG L226WTQ - Chi Mei Optoelectronics (CMO) Panel, FW v1.80

LG L225WT - LG Philips (LPL) Panel, FW v1.70

Poslednja izmena:
pa na 225WT i ne moze da bude gresaka jer koliko ja znam to je panel od 5ms i nema RTC.

...

@Typhoon.X

Pa ja sam pohvalio monitor u nekoj drugoj temi,a rukovodjen sam tvojim utiscima za isti,pa sam ga tako i pazario:)....

inace da ponovim:l225wt je odlican monitor za novce koje kosta...Boje su vrlo prijatne,vrlo malo probijanje pozadinskog osvetljenja,uglovi karakteristicni za TN panele,plus vrlo solidnog dizajna sto je subjektivno misljenje.Posle moje 19-ice ovo je pravi melem za oci:)...Jedinu ozbiljnu manu koju sam ja nasao je ono malo led svetlo i iz nekog razloga me toliko nervira da cu morati da ga prelepim necim:)...

od mene svaka preporuka za ovaj monitor,a Typhoon.X-u hvala za opis istog sto je bio presudan faktor u kupovini ovog monitora.

pozdrav

jedna od osobina lg monitora koja mi se jako svidja - gasenje led indikatora da je monitor upaljen :) jako dobra stvar!

Ja se razmisljam o kupovini jednog od ovih monitora (225WS, 225WT). Znam da im je sustinska razliku u DVI-u, ali posto ja treba da nabavim celu konfiguraciju i moram da se uklopim u odredjenu svotu interesuje me da li postoji ocigledna razlika u kvalitetu slike na monitoru sa i bez DVI-a. Mislim ne bih bas davala dodatnih 50ak evra za DVI prikljucak ako vec ne moram. Hvala unapred.

Znas kako, ja sam i na Samsungu i na LG-u (oba ispod 22") primetio razliku izmedju DVI i analogne veze, ne drasticnu ali postoji. Po testovima na netu uglavnom se navodi da ima razlike izmedju ova 2 nacina povezivanja, bas sam citao test nekog Viewsonic-a 22" i navode bas primetnu razliku. Sama proceni, ja znam da vise nikada necu kupiti monitor bez DVI, i na tvom mestu bih pre "zakinuo" na necem drugom nego na monitoru. E sada, da li ta razlika bas vredi 50e, to je diskutabilno...

Poslednja izmena:
Booki hvala na savetu. Meni je bukvalno i trebao odgovor od nekoga ko je zaista imao priliku da vidi monitore i sa i bez dvi-a na delu. Svi su mi govorili da uzmem sa dvi (zato sto to tako treba) ali niko zaista nije imao priliku da uporedi monitore u praksi. Znaci, DVI it is.

Ja imam viewsonic vx 912, i razlika je drasticna kad ide preko dvi, jednostavno slika je ostrija i cistija. Moj drugar ima samsung 226 bw i takodje razlika je vise nego ocigledna.
Po meni ako vec dajete tolike pare za monitor nemojte da stedite na dvi, jer stvarno je razlika velika.

Citajuci sve ove rasprave u vezi DVI povezivanja imam utisak da nominalno takva veza pruza nesto prijatniju sliku, ali da u citavoj prici ima i velikog uticaja tzv. placebo efekta (znas da gledas u DVI monitor pa ti se "chini" da je bolji..). Ja sam trenutno u tripu kupovine nekog 22" modela i bas sam se trudio da primetim neku razliku ali mi nesto ne ide:S: ili mi je vid totalno otisao u out...
Realno je stvar ekonomije, da li je to zaista vredno 50 evra vise ili je samo hype

Kao prvo, razlika nije 50e, vec nekih 30-tak (bar kod LG-a). Kao drugo, kada je display veza preko DVI prikljucka, signal se salje precizno za svaki pixel i nije podlozan smetnjama i distorzijama.

Preciznije :

Wikipedia je napisao(la):
The DVI interface uses a digital protocol in which the desired illumination of pixels is transmitted as binary data. When the display is driven at its native resolution, it will read each number and apply that brightness to the appropriate pixel. In this way, each pixel in the output buffer of the source device corresponds directly to one pixel in the display device, whereas with an analog signal the appearance of each pixel may be affected by its adjacent pixels as well as by electrical noise and other forms of analog distortion.

Kompletan tekst

Poslednja izmena:
Kao prvo, razlika nije 50e, vec nekih 30-tak (bar kod LG-a). Kao drugo, kada je display veza preko DVI prikljucka, signal se salje precizno za svaki pixel i nije podlozan smetnjama i distorzijama.

Typhoon, u pravu si sto se LG-ja tice, recimo po cenovniku jedne domace firme razlika izmedju 225WS (non-DVI) i 225WT (DVI) je 36e - beznacajno ako nisi bas limitiran sa novcem.

E sad sta bi ti uradio na mom mestu da imas izbor izmedju 222WS bez DVI za 18.000 i recimo 225WT (DVI) za 23.000 dinara, razlika od 62e vise nije tako mala

Pa vidi... 222WS pored nedostatka DVI-a ima dijagonalu od 21.6" a ne 22" (otprilike 1cm nizi i isto toliko uzi od 22") ;) Sad, ako si ogranicen sa finansijama, 222WS je logican izbor, ali ako mozesh da se nategnesh za razliku u ceni, mislim da bi bio zadovoljniji sa 225WT...

Poslednja izmena:
Ok, ima razlike i u kontrastu ali video sam uzivo oba monitora uporedo i kod 225WT sam primetio isijavanje na gornjoj ivici (ne znam da li sam naisao bas na falicni primerak ili je to uobicajeno kod ovog modela) dok kod 222WS je sve bilo ok.

Vrh Dno