Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Rešenje problema sa listom poziva

Elem, danas je i moj telefon "zakucao" listu poziva. Malo sam pročačkao po ruskim forumima i našao sam kako da rešim ovaj problem BEZ FLASH-a!

Evo šta treba uraditi:

1. Na telefonu pokrenuti neki fajl-menadžer (Mini Commander ili Zeus)

2. U folderu /fs/ pronaći fajl "callhist"

3. Preimenovati fajl u neko bez veze ime, npr. "aaa" (u Mini Commanderu rename se radi tasterom "9"). NIKAKO NE POKUŠAVAJTE DA OBRIŠETE FAJL!!!

4. Zatvoriti program i resetovati telefon

5. Kada se telefon ponovo uključi, ponovo ući u fajl menadžer i obrisati fajl koji smo napravili (onaj "aaa"). Telefon će sam kreirati nov fajl "callhist".

Ovo je kod mene odradilo posao. Napominjem da je moj FW nemački 58, mada pretpostavljam da će raditi na svim FW-ima (jer je ovo rešenje istog problema za Siemens SXG-75, a on i EF-81 dele istu platformu).

Naravno, stara lista poziva će biti izgubljena, ali će nova (prazna) funkcionisati!

Poslednja izmena:
Evo je adresa za MTE

http://rc-portal.com/Handys/Developer-Portal/Mobile-Theme-Editor/MTE85_2.2.3.053_20060926_public.exe

a treba ti i java

http://sdlc-esd.sun.com/ESD33/JSCDL...586-p-s.exe&File=jre-6u2-windows-i586-p-s.exe

P.S. Ako ne radi ovaj link za javu, moraćeš ručno da skineš (idi na www.java.com , pa izaberi Java Runtime Enviorment). Za slučaj da ni sada ne uspeš, probaću da okačim da Rapid, ali će mi za to trebati prilično vremena (veliki su fajlovi).

Znachi nece pa nece. Skidam ceo dan neke jave neke... neke... i nista. kaze da ga nema jre pa nema. Ako mozes stavi instalacioni folder na rapid, ako to upali uopste :crash:

Znachi nece pa nece. Skidam ceo dan neke jave neke... neke... i nista. kaze da ga nema jre pa nema. Ako mozes stavi instalacioni folder na rapid, ako to upali uopste :crash:

Pošto će mi trebati dosta vremena da uploadujem ovo na Rapid (u pitanju je 14MB), probaj još ovaj link (trebalo bi da radi) :

http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=11291

Ako neće ni on, onda idi na http://www.java.com/en/download/index.jsp pa izaberi All Java Downloads, pa na link Windows XP/Vista/2000/2003 Offline

Javi ako si uspeo, da ne moram da se cimam sa Rapidom!

Sve je probano. Svi ovi linkovi mi izbacuju jre 6u2 koji je vec install (13,9 MB). :p

Poslednja izmena:
E, onda stvarno ne znam. Probaj da resetuješ komp ili probaj da skineš drugu verziju MTE (ona sa linka koji sam ti dao sigurno radi u kombinaciji sa jre 6u2).

P.S. Samo jedan savet: kada skidaš javu, obavezno skidaj onu "offline" verziju, jer ako skidaš onu manju, onda često neće sve da radi kako treba (ona manja verzija je, u stvari, nekakav download manager koji prvo proveri šta imaš na kompu, pa skine samo ovo što ti je potrebno. Ipak, taj download manager, bar u mom slučaju, ne radi kako treba pa nikada nisam uspeo da instaliram javu ako nisam skinuo offline fajl).

Poslednja izmena:
Resetovan x puta, skidao i najnoviju 2.2 ver mte i starije ver. Nece.

Brate, stvarno cenim tvoj trud ihvala ti. ali da ne bih bezveze skidao 38 MB jel moze samo uputi, valjda ces moci iovde da ih up.

Problem su razne verzije Jave i redoslijed njihovog instaliranja, zato samo upute o redoslijedu instaliranja ne znače ništa jer moraš imati baš ove verzije. Obavezno prvo deinstaliraj sve svoje verzije Jave i MTE, napravi restart i postupi po uputama!

Problem su razne verzije Jave i redoslijed njihovog instaliranja, zato samo upute o redoslijedu instaliranja ne znače ništa jer moraš imati baš ove verzije. Obavezno prvo deinstaliraj sve svoje verzije Jave i MTE, napravi restart i postupi po uputama!

Steku, Magu nijedan :shock::shock:
Pa odakle ti ovo :smackbum::smackbum:
Radi!!!:cigar::party::laugh::exploder::alo::Klanjanje:guitar:moze samo 10 ovih ikonica
HVALA Svima

Elem, danas je i moj telefon "zakucao" listu poziva. Malo sam pročačkao po ruskim forumima i našao sam kako da rešim ovaj problem BEZ FLASH-a!

Evo šta treba uraditi:

1. Na telefonu pokrenuti neki fajl-menadžer (Mini Commander ili Zeus)

2. U folderu /fs/ pronaći fajl "callhist"

3. Preimenovati fajl u neko bez veze ime, npr. "aaa" (u Mini Commanderu rename se radi tasterom "9"). NIKAKO NE POKUŠAVAJTE DA OBRIŠETE FAJL!!!

4. Zatvoriti program i resetovati telefon

5. Kada se telefon ponovo uključi, ponovo ući u fajl menadžer i obrisati fajl koji smo napravili (onaj "aaa"). Telefon će sam kreirati nov fajl "callhist".

Ovo je kod mene odradilo posao. Napominjem da je moj FW nemački 58, mada pretpostavljam da će raditi na svim FW-ima (jer je ovo rešenje istog problema za Siemens SXG-75, a on i EF-81 dele istu platformu).

Naravno, stara lista poziva će biti izgubljena, ali će nova (prazna) funkcionisati!
VELIKO HVALA!

Gde da stavim .doc ili .pdf fajl ako nemam sd karticu da bih mogao da ih citam iz doc i pdf viewera?

pozdrav imao sam probleme sa telefonom u vidu povremenog zujanja dok pricham i gashenja
i odneo na servis
posle chega nije bilo zujanja
ali se sad chestje gasi

2. gde da promenim mrezu iz 3g u gsm ?

3.problem povezivanje sa kompom
pre sam povezivao preko kabla pa mobile phone explorer sa diska
koji zakera
a sad nikako nece

4. brew comander mi ne radi
za svaki mogutji port izbaci neki problem

jel moze neko da mi pomogne za bilo koji od ovih problema
unapred hvala

1. Flesuj ga na nemacku 58 verziju. Ja ne znam sta je ovo, ljudi se zale da im se gasi mob, dok se meni pali! Zapravo kad legnam da spavam ugasim ga i kad ujutru on upaljen!!! Poceo sam da sumnjam u caleta koji ne zna ni da ga otvori a kamo li upali :)

2. Meni taraba network, mode selection

3. Sta znaci glagol zakerati?

4. Ponovo pokusaj sa BMC i menjanjem portova ali idi u settings pa autodetection.

Meni nekad hoce da prepozna, nekad nece...probaj da ga prikachish na neki drugi usb prikljuchak...Takodje, meni je mob iznenada sam pocheo da se gasi, nekad u sred razgovora, nekad kad zavrshim razgovor, nekad sam od sebe. Od kada sam ga prebacio na novi nemachki v58, radi bez problema...

Zakerati znachi "jesti go*na" :D

Ja imam npr problem sa mms na 064...podesio sam sve one profile, pishe sending, piche kilobajti (polako), kad dodje do kraja, kaze "sending failed" :(

fleshovan na nemca 58 odma po kupovini

na mode selectionu mi je stavljeno na automatik a nigd i nema 3g nego imam gsm umts i automatic
dakle na shta da stavim?
negde prochitah da treba da se stavi gsm umesto 3g pa me to buni

nece
kad odem na auto detection zakochi sve i ne reaguje

problem sa svim vrstama software-a

Imam ogroman problem. EF81 kupljen pre nekoliko meseci pre nekoliko dana sam odneo u servis kako bi mi stavili v58 softver, medjutim nakon sto su ga ubacili u telefon nije mogao da nadje mrezu. Telefon je ostao kod njih do sutradan, kada sam otisao i rekli su mi da ne mogu da stave v58 i da su morali da mu vrate stari softver. Ja sam odmah pomislio da ih mrzi da se zezaju sa tim, pa sam potrazio resenje na ovom forumu. Sam sam pokusao instalaciju ruske i nemacke verzije v58 softvera ali se izdesavalao sledece:

- uspeo sam nekako da instaliram softver, ali rezultat je bio nemogucnost nalazenja mreze. Sve vreme je na glavnom ekranu ispisano SERVICE i skala koja pokazuje signal je prazna. Kada pokusam da izaberem opciju da manualno trazim mrezu on ispise PLEASE WAIT... i nista se ne desava. Kada izaberem opciju u Network selection-u GSM, sve ostaje isto.

- sa jednom 064 karticom nece da prikaze ni imenik, a sa nekima hoce da ga prikaze, ali opet nece da vidi mrezu

- kada pokusam da vratim v48, ne mogu da dovrsim instalaciju jer se zakuca kod BRT-a, a oficijalna instalacija sa BenQ sajta ne prepoznaje telefon uopste

Da li neko zna sta bi moglo da se uradi da se mobisha spasi?

Unapred hvala!

A jel' si probao Emergensy update?

Ako nema drugog resenja nosi u taj isti servis neka ti oni stave v48, al ces sada sigurno da im platis to. Imaju oni (mozda ne svi) neki hardware (ime mu je na "M") kojim se inace (kao fabricki) ubacuje software, bilo je reci i ovde. Mislim da ce oni vratiti uspesno na v48.

Imam ogroman problem. EF81 kupljen pre nekoliko meseci pre nekoliko dana sam odneo u servis kako bi mi stavili v58 softver, medjutim nakon sto su ga ubacili u telefon nije mogao da nadje mrezu. Telefon je ostao kod njih do sutradan, kada sam otisao i rekli su mi da ne mogu da stave v58 i da su morali da mu vrate stari softver. Ja sam odmah pomislio da ih mrzi da se zezaju sa tim, pa sam potrazio resenje na ovom forumu. Sam sam pokusao instalaciju ruske i nemacke verzije v58 softvera ali se izdesavalao sledece:

- uspeo sam nekako da instaliram softver, ali rezultat je bio nemogucnost nalazenja mreze. Sve vreme je na glavnom ekranu ispisano SERVICE i skala koja pokazuje signal je prazna. Kada pokusam da izaberem opciju da manualno trazim mrezu on ispise PLEASE WAIT... i nista se ne desava. Kada izaberem opciju u Network selection-u GSM, sve ostaje isto.

- sa jednom 064 karticom nece da prikaze ni imenik, a sa nekima hoce da ga prikaze, ali opet nece da vidi mrezu

- kada pokusam da vratim v48, ne mogu da dovrsim instalaciju jer se zakuca kod BRT-a, a oficijalna instalacija sa BenQ sajta ne prepoznaje telefon uopste

Da li neko zna sta bi moglo da se uradi da se mobisha spasi?

Unapred hvala!

Za nalazenje mreze: idi na trazenje u okviru ovog topica i ukucaj REPAIR. To je neki fajl koji treba da ubacis. Trebalo bi da radi, meni je pomoglo, a i mnogoma.

Ako se Emergency update zapocinje tako sto ukljucim telefon sa # i dugmetom za ukljucivanje i potom zaponem ucitavanje FW-a (tako sam shvatio iz gomile prethodnih postova), onda jesam. Pokusavam trenutno sa tim repair file-om. Inace uspeo sam da mi ucitavanje novog FW-a ide glatko tako sto sam template.brt preimenovao u IMEI telefona.brt

U svakom slucaju hvala na savetima. Ako se neko seti jos necega neka napise.

Zaboravih da vas pitam. Da li se nekome desavalo da mu se prilikom fleshovanja pojavi poruka: Your phone does not haveinformation about software KEY?

Zaboravih da vas pitam. Da li se nekome desavalo da mu se prilikom fleshovanja pojavi poruka: Your phone does not haveinformation about software KEY?

Dosta puta. Iskreno, nemam pojma sta to predstavlja ali nikad nisam imao problem sa tim.

stvarno smartphone

Znaci, ko je pratio zna o cemu se radi. O pustanju jave (games and app) dok je mediaplay-er ukljucen. Da bi vam ovo radilo sa Operom mini, iskopirajte ova 2 fajla u fs (ko je pratio zna ce). Znaci surf and music 2gether. Extra.:D

Prilozi

• OperaMini Čarobnjak!.zip
    228.2 KB · Pregleda: 242
moze li neko da okaci >>> QXDM <<< koji radi??? ima nesto na netu ali ne znam koji radi : /
ajde ako nije problem da se okaci, znam da ima i ovde ali meni nece da skine sa tih linkova
hvala

Cao,

Kupio sam juce telefon pa bih hteo da ga sto pre upgrade-jem...Da li neko moze da mi da link ili da mi detaljno objasni kako da promenim softver sa 48-ce na nemacku 58-cu. I da mi da link sa nemackom verzijom 58-ce, ali ona koja ne baguje. Jer stvarno ne bih voleo da vec sutra idem u servis :(

hvala unapred

Pozdrav.Skinuo sam Xilisoft Video converter 3.1, da prebacim neke svoje snimke na mobilni.Stavim rezoluciju 320x240, bit 150 i frame 15 u kombinaciji sa raznim profilima i podesavanjima, ali snimak uvek trza i preskace.Ako neko zna u cemu je problem,tj u podesavanjima,molio bih za pomoc.Hvala.:crash:

umesto 15, slobodno stavi 8,9 ili10. Displey sigurno nema tako veliko osvezavanje da bi se kompres na 15.

Nazad
Vrh Dno