Šta je novo?

32 inch LCDTV do 800€?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Pošto je onaj Samsung iz CTShop-a i ELTIM-a rasprodat (ima 32 u oznaci, zaboravih tačno), da li ima neke alternative. Ne zanima me da dajem 1500 evra, jer onda mogu da kupim plazmu od 42 inča, a to je ipak preveliko, bar za sada. Dakle, limit mi je nekih 850-900 evra u retailu, pa da vidimo šta može da se pazari...

Bravia S serija ti je najnizha u rangiranju modela... znam da pred kraj idu serije U, V, W i najvisha X

Koliko sam video LG LE2R je po specifikacijama sa LG sajta za Poljsku slabiji model od LC2R modela, iako je kao novija serija.

Ovaj model LC2R od 37" deluje po specifikacijama bas dobro, byMax ga je nahvalio i kada (i gde) ga je on kupovao, definitivno je bio BestBuy. Takodje, samo 37LC2R podrzava 1:1 pixelmapping preko HDMI u rezoluciji 1366x768@60Hz

Samsung modeli ti svi podrzavaju 1:1 pixelmapping preko VGA i LE-xxR8y serija preko HDMI porta.

Bravije serije idu ovako.... U,P,S,V,W,X :) od svih serija jedino U serija nema Bravia Engine... takodje U serija ima dinamicki kontrast 1:1200... Poredjenja radi S serija ima Bravia Engine i dinamicki kontrast 1:8000 a i poredjenja radi S serija je 200e skuplja od U serije iste dijagonale... :)

***... zaeb... nisam nesto ni gledao Sony zbog jacih cena od konkurencije...

Zanimljiv link...Sto se tice pixelmappinga vidim da S serija ne podrzava kroz HDMI 1:1 al ipak 26" iz S serije radi i kroz HDMI i kroz VGA :)

Zanimljiv link...Sto se tice pixelmappinga vidim da S serija ne podrzava kroz HDMI 1:1 al ipak 26" iz S serije radi i kroz HDMI i kroz VGA :)

ipak, nisi bas najpreciznije video...;)
pise: "(Yes on 26S3000)"
znaci radi se o NOVOJ seriji S, tj. seriji 3000, koju i ja cekam, ima ga Sony sajtovima za npr. De,Hu...
e sad, ako neko moze da pribavi info iz Sonija kad ce se ovde pojaviti S3000 serija...

ja bih ovaj: http://www.sony.de/view/ShowProduct...lSpecs&imageType=Main&category=TVP+LCD+TV#tab

poz...

Poslednja izmena:
1400e? Neka hvala dobra je meni i ova 2530 :D

Da li je neko testirao kako izgleda film 1080i na TV koji podrzava 1080p ili tj. Full HD. Da li je slika ista kao na TV koji podrzava max. 1080i?

Ne može biti ista, pošto hd-ready tv (1080i) imaju nižu nativnu rezoluciju od 1920x1080.
A svi koji imaju full hd rezoluciju, podržavaju 1080p. Jedino da na istom tv upoređuješ 1080i i 1080p.... i verovatno bi se morao potruditi da ih razlikuješ...

Ne može biti ista, pošto hd-ready tv (1080i) imaju nižu nativnu rezoluciju od 1920x1080.
A svi koji imaju full hd rezoluciju, podržavaju 1080p. Jedino da na istom tv upoređuješ 1080i i 1080p.... i verovatno bi se morao potruditi da ih razlikuješ...

Mene zanima da li je slika filma 1080i istog kvaliteta na LCD Full HD , kao sto je na HD-ready.
Pitam zato sto danasnji filmovi u 720x rezoluciji izgledaju dosta losije na LCD HD-ready nego na obicnom TV-u. koji je i namanjen za 720x...

Poslednja izmena:
Mene zanima da li je slika filma 1080i istog kvaliteta na LCD Full HD , kao sto je na HD-ready.
Pitam zato sto danasnji filmovi u 720x rezoluciji izgledaju dosta losije na LCD HD-ready nego na obicnom TV-u. koji je i namanjen za 720x...

Posvađan si nešto sa terminima, bolje malo obnovi znanje... standardna tv ti je 768x576, tj. 576i
720p ti je 1280x720 koju prikazuju hd ready, i na kraju 1080p, tj full hd koja je 1920x1080
Pošto full hd materijala ima mnogo manje od hd ready materijala, trenutno ti je najisplativija varijanta uzeti neki hd ready tv.
Ako nameravaš gledati uglavnom običnu tv preko antene ili kablovske, bolje nemoj kupovati lcd ili plazmu.

Posvađan si nešto sa terminima, bolje malo obnovi znanje... standardna tv ti je 768x576, tj. 576i
720p ti je 1280x720 koju prikazuju hd ready, i na kraju 1080p, tj full hd koja je 1920x1080
Pošto full hd materijala ima mnogo manje od hd ready materijala, trenutno ti je najisplativija varijanta uzeti neki hd ready tv.
Ako nameravaš gledati uglavnom običnu tv preko antene ili kablovske, bolje nemoj kupovati lcd ili plazmu.

Dada 768x576 , moja greska... Inace HD ready se prikazuje i u 1080i.
Imam vec LCD sony serije V , i slazem se da to nije za obicnu televiziju kod nas... Gledam pretezno HD kanale preko Sat.

Poslednja izmena:
Nisam bas expert za kvalitet i odziv slike na HDTV-u. Kupio bih 27'' ili 32'' HDTV prvenstveno zbog racunara, naravno bila bi povezana i TV antena, ali bio bi tu primarno ZBOG RACUNARA. Zanimaju me kvalitetniji modeli sa boljim odzivom, zbog gejminga i kolika je razlika u ceni sa drugim modelima. thx

Nisam bas expert za kvalitet i odziv slike na HDTV-u. Kupio bih 27'' ili 32'' HDTV prvenstveno zbog racunara, naravno bila bi povezana i TV antena, ali bio bi tu primarno ZBOG RACUNARA. Zanimaju me kvalitetniji modeli sa boljim odzivom, zbog gejminga i kolika je razlika u ceni sa drugim modelima. thx

Moja ti je preporuka da ako zelis TV kupi TV, ako zelis monitor uzmi monitor.

na kraju sam uzeo Samsung LE40R83BX... sad krece igranka oko povezivanja, podesavanja, itd.

Uzmi slobodno LCTV povezes ga preko dvi2hdmi, dobijesh 1:1, i znash kad ce ti pasti monitor na pamet.. Nikad.. Imao sam prilike da vidim kojekakve 22bw buranije i to ima 16x goru sliku od recimo mog lcd-tv-a. A malo se mrdnesh - ode sve u pm.. Od samsunga jedino priznajem 971p i 244t za monitore, sve ostalo je nebuloza. Morash da si uspravan i fokusiran ko smrt da bi boje bile normalne. A zavalish se u fotelju malko bolje - gledash crno-belu sliku. Ja moj tv koristim za: Surf netom, zezanje u photoshoopu, filmove, igre, programiranje, apsolutno sve. 971p palim samo kad radim nesto ultra ozbiljno, sto zahteva kalibrisanje boja 24bit full spectar trt-mrt. Za PC korisnika, koji se ne bavi profesionalnom obradom fotografija, LCDTV je prava stvar. Uzmi dobar lcdtv i neces se pokajati - ja ti garantujem!

A o igrama, uglovima i kashnjenjima tek nema smisla govoriti. Recimo 971p je fantastican monitor, naspram isprane boje kojekakvih speed TN matrica 2ms, 4ms itd, izgledaju ko da ih nema. Kad se pokrene igra na 971p i recimo kojekakvim bw nebulozama, ova sa bw-a izgleda ko da je crno bela naspram 971p. Ali 971p ima preterano i mega irintantno kasnjenje. Opet, to kasnjenje se da prezhiveti, kad se uzme u obzir kolko slika i kolorit strava izgleda. E sad, lcdtv nema kasnjenja, a boje mu se mogu doshtelovati da "vrishte" i da se dobije utisak 971p kolorita. Ma za igre fenomenalno.. Ako imash para uzimaj i ne mozgaj previshe.. Ovaj moj se moze naci vec za 750E u "normalnoj" ponudi, a totalno i apsolutno je upotrebljiv kao monitor..

razmisljao sam o 226BW ali brate sto jes jes, preskupo je :/

Ne bacaj pare na kojekakve bw nebuloze.. LCDTV ti je 15x bolja varijanta, videcesh..

Poslednja izmena:
khm ja imam 225bw i sony v2500 jedan pored drugog, igrao igre na oba i iskreno nema preterane razlike makar meni. jedino sto je lcd veci ekran, pa se malo istripujes al sto se tiche kvaliteta prikaza nema razlike.

Ok, kupio bih neki HD od 32''... koji preporucujete ??? i gde ima?

Do koliko para?

Sto se tice ostrine, posto dobih gomilu pm-ova, a i ovako mi je pm na izdisaju :) :

E da vas nebi kojekakvi likovi bespotrebno zaludjivali, i unosili konfuziju, a da pri tome nisu ni videli LCDTV prikacen na komp, tu je Haludza, sa svojim najdirektnim mogucim objasnjenjem po obicaju ;). Znaci, slikana aparatom (ixus) bench strana sa textom, bez blica, malko mutnjikavo ispalo, hebiga ixus a loshe svetlo, ali zato imate i LCDTV i mozda najacu 19-ticu na trzistu pa uporedite kolko je ostro jedno naspram drugog, bez da vas iko zaludjuje i zhela..

LG 37LC25R

Samsung 971p

Eto, kad uporedite ove dve fotke, mozete i sami da zakljucite da ostrina na 1366x768 nema shanse da bude hebeno mutna, nego mega ostra i da po pitanju ostrine gotovo da nema razlike izmedju 971p i lcdtv-a. A treba li reci da smo pre par godina furali rezolucije 640x480 ili 800x600 pa smo radili najnormalnije. A da ne pricam o likovima kao ja koji su programirali na c64-orci na crno-belom televizoru :). Znaci, 1366x768 je sasvim ostro da apsolutno i potpuno odmeni monitor 90% korisnika. Ko sad kupuje monitor, a nije profesionalni fotograf, nego mu treba za normalno koriscenje kompa i multimediju, i baca pare na shatro big 22 incha gleda film i lozhi se, a moze malko da doplati za 32 ili 37 lcdtv, taj je zesca vuna.. Uvalish se u fotelju i kuckash ko covek, smajli ti dodje pola metra hebote ;)..

Poslednja izmena:
E, al ja ne garantujem da ce i na nekim Kriptonitima, vivaxima, itd slika biti ostra i upotrebljiva toliko da mozhe da odmeni monitor. Ne kazem da nece, ali nisam siguran. Siguran sam samo za ovaj model koji ja posedujem. Za druge modele ne garantujem.

50k didzi, hm, jel izvodljivo da skupish josh sto ojra pa da uzmesh 37 ko moj?

Poslednja izmena:
pa preveliko mi je 37'' zbilja. 32'' ja TAMAN. :)

Pa ono jes, ja sam zamenio 42 za 37, bilo mi mnogo. 37 za moje uslove, udaljenost, poziciju, rezoluciju, taman.. Da sam josh blizhe, uzeo bi 32.. Dosta zavisi i od udaljenosti i pozicije u sobi, gde si namerio da stavish tv, jer ma kolko da se lozhih, postoji momenat kad smorish mozak totalno te on prati samo ono u sredini ako se previshe priblizis velikoj diagonali. Obicno gledas da si od tv-a udaljen 3xdijagonala. U mom slucaju je to 3 metra (37inchi ti je oko 1m). Al ipak znam da se priblizim kad bash ocu da spalim mozak nekom igrom. Sta znam, para i inchi nikad dosta..

Poslednja izmena:
Vrh Dno