Šta je novo?

CM ili LC PSU

Lobster

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2004
Poena
620
CoolerMaster CM PSU 430W RS430 PCAPROH

ili

LC Power LC6550GP V2.0, max. 550W, Silent Giant Green Power

Nevolim LC, tako da je moj izbor CM.
Ugradio sam CM napajanja u dosta mašina i sve i dan danas rade extra, a za LC sam čuo, a bilo je i ovde slučajeva da ljudim crkne (doduše mali % ali opet crkava)
Ja kad bi kupovao napajanje gledao bi sledeće: što tiši ventilator, modularni kablovi, PCI-E napajanje (a), količina SATA priključaka.
To je redosled onoga šta je meni bitno pa bi se vodio tom logikom.

Poslednja izmena:
CM... Moj drug je pre neki dan uzeo LC power napajanje, i ne mozhe uopshte da klokne mashinu.Sa Owim mojim chief-om je mogla da se klokne lepo. Sa 2.0,na 2.7GHz,Inache Ahtlon64 939 3200+.... Tako da bolje cooler master....

Pa sta ako crkava? Koliko puta mi se desilo da crkne nova memorija , graficka ... I druga napajanja crkavaju a ne samo Lc. Imas garanciju cini mi se dve godine tako da te z*bole ako crkne.
Sto se klokavanja tice koliko ljudi na forumu ima to LC Power LC6550GP V2.0( ukljucujuci i mene ) i to na debelo klokovanim masinama tako da se ne slazem sa tom konstatacijom.
Ja bih isao na Lc.
:wave:

CoolerMaster CM PSU 430W RS430 PCAPROH

ili

LC Power LC6550GP V2.0, max. 550W, Silent Giant Green Power

Imao sam istu dilemu i uzeo sam CM extreme power 550w bas iz razloga sto je par ljudi iz moje okoline imalo problema sa LC. CM je dobro, lepo gura, ali je bucno da nije normalno. Pazi kad me je devojcica u 1 ujutru pitala "a jel to neko usisava?"

za te pare bih sada uzeo chieftec 450w gps sa kojim sam bio zadovoljan,ali nije saradjivalo sa APC upsom pa sam morao da ga promenim.

Ja bih opet uzeo LC power.Vec dve godine radi besprekorno kod mene a terao je dve razlicite masine pod OC. Sva napajanja crkavaju ali pitanje je koje su posledice toga po masinu.Bio sam u jednom servisu koji su imali na popravci LC power 350w (ne znam da li ga jos ima,ai bila mu je ena oko 20e).Covek koji je po zanimanju elektronicar je bio odusevljen napajanjem.Jeste crklo ali ali je crklo ono sto je i predvidnjeno da crkne u takvm situacijama.Neka jeftina komponenta cijom zamenom je napajanje nastavilo da radi a cela konfiguracija je ostala bez negativnih posledica.E sad, ja sam moje napajanje uzeo pre dve godine i do skoro nisam cuo da je nekom crkavalo.Moguce je da su sad i oni poceli da fusere pa se desava da crkne.Ali opet kazem bitno je da konfiguracija ostane zasticena jer to sto napajanje crkne ne mora da znaci da je lose vec da je trebalo da crkne kako bi se spasila konfiguracija.Postoji i zastita na napajanjima ali u nekim slucajevim ni ona ne moze da blagovremeno da odreaguje pa se zato dobra napajanja projektuju da u takvim slucajevima pregori neka komponenta na napajanju cijom zamenom sve nastavlja da besprekorno funkcionise.Zato kad neko kaze da crkava napajanje neka kaze i uslove pod kojima je crklo.

Primer:
Udario je grom u moju zgradu. Od 8 računara 7 je imalo crkavanja. Na 2 su crkla napajanja i HDD, na 2 su napajanja propustila malo više struje pa su otišle optike, 3 modema su crkla (ovo nema veze sa napajanjem), ali su i napajanja ubrzo ispustila dušu.
U pitanju su bila što većinom kineska napajanja (4 komada), 2 codegen-a, jedan chief. Svima se nešto izdešavalo.
E sad se pitate, a šta je sa osim računarom. Pogledajte pod My Computer. Sve radi k'o sat.
Isto to je bilo u zgradi pored moje, otišlo je par računara, a dečko kome sam ja sredio komp (stavio CM 430W) udar groma nije ni osetio, a drugima su pocrkale neke komponente.

Primer:
Udario je grom u moju zgradu. Od 8 računara 7 je imalo crkavanja. Na 2 su crkla napajanja i HDD, na 2 su napajanja propustila malo više struje pa su otišle optike, 3 modema su crkla (ovo nema veze sa napajanjem), ali su i napajanja ubrzo ispustila dušu.
U pitanju su bila što većinom kineska napajanja (4 komada), 2 codegen-a, jedan chief. Svima se nešto izdešavalo.
E sad se pitate, a šta je sa osim računarom. Pogledajte pod My Computer. Sve radi k'o sat.
Isto to je bilo u zgradi pored moje, otišlo je par računara, a dečko kome sam ja sredio komp (stavio CM 430W) udar groma nije ni osetio, a drugima su pocrkale neke komponente.

ma imao si srece :banana:

za masinu iz tvog potpisa bilo koje da uzmes neces pogresiti....
Ovaj lik sto tvrdi da je sa chiftekom mogao da overklokuje s939 Venice, a sa LC nije mogao lupa gluposti ( imam rezervnu masinu sa opteronom 170 koji je debelo kloknut i geil one memoriju koja je kloknuta sa njim,dva reptora od 36gb i 7900gto u sli modu na toj masini sa LC napajanjem modelom koji si naveo i sljaka odlicno ) tako da se ne obaziri na to,ovog sto udara grom je sreca poterala tako da ni on nije relevantan...gledaj sta ima duzu garanciju i sta je sa nizom cenom od ta dva napajanja nek ti to bude bitno pri izboru....

ps. svakako ces morati kupovati neko jace napajanje od napajanja izmedju kojih se sada dvoumis kada budes radio apgrejd u buducnosti

Poslednja izmena:
mada, kada bi grom stvarno opaucio, ne bi ti nista pomoglo i nista ne bi spaslo komp niti bilo koji drugi uredjaj,... znaci da je grom prosao kroz instalacije vise ni instalacija ne bi postojala 😀

Ako će pomoći kao što je njemu pomogao, onda bolje da se obriše 😀

Pa i pomogao mu je bar nije uzeo tak tvoj Xilence koji je duplo gori od LC-a.:d

Na zalost, po nas i ovi LC-ovi su se OVDE pokazali kao vrlo losa napajanja, ali isto tako postoji i jedno LC napajanje pod oznakom LC Power LC6480S Scorpio modulaire koje se pokazalo odlicnim, ali ga kod nas nema.🙁

Da ne otvaram novu temi, jel zna neko kakvo je ovo napajanje i da li vredi 50 evra

"Cooler Master 430W RS430PCAPRO"
Par detalja sa pakomovog sajta...

eXtreme Power 430W čini Vaš računar stabilnijim i efikasnijim, sa dovoljno snage za rutinsko funkcionisanje većine najnaprednijih PC platformi. "Green power" dizajn je u skladu sa rigoroznim Energy Star i Blue Angel zahtevima. Pouzdanost sistema je dodatno pojačana integrisanom zaštitom od svih abnormalnosti mrežnog napajanja, strujnog udara, pikova i prenapajanja.

Tip napajanja: ATX 12V V2.01
Ulazni napon: 90V - 140V / 180V - 265V
Jačina struje: 10A @ 115V AC / 5A @ 230V AC
Ulazna frekvencija: 47 - 63 Hz
Dimenzije: 150 x 140 x 86 mm

Treba mi za masinu iz potpisa.

Prilozi

• CM.webp
    CM.webp
    6.7 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Nisu se pokazali ni Lc power ni Xilence, ali nesto mora da napaja. Za to CM napajanje sam na netu nailazio preporuke za izbegavanje, za razliku od ovih drugih bar je po njima bilo dostojno nekog testa.

Nazad
Vrh Dno