Šta je novo?

PTT ADSL, agregacija?

Gargoyle

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2002
Poena
619
Da li je poznato kolika je agregacija na PTT ADSL-u?

Mislim da to ni oni ne znaju :D
Šta reći kada oni do poslednjeg dana nisu znali šta će biti sa dupliranjem brzine...i dok su ostali provajderi na sva zvona oglašavali i hvalili se, ovi samo preko noći dupliraše i to je to, radi i dalje bez problema :)

Kod mene uvek full download,identican ping i uptime
Sve u svemu izuzetno zadovoljan
Mozda nisu azurni oko vesti,ali daleko manje problema sa njima nego sa beotelom,koji su baj da vej prvi poceli :)

Ja kod ptt-a nisam cuo za agregaciju, bar ovih godinu i po dana koliko koristim njihov adsl.

Mislim da to ni oni ne znaju :D
Šta reći kada oni do poslednjeg dana nisu znali šta će biti sa dupliranjem brzine...i dok su ostali provajderi na sva zvona oglašavali i hvalili se, ovi samo preko noći dupliraše i to je to, radi i dalje bez problema :)

Uglavnom nisu obavesteni :D, a sto se tice dupliranja, koliko ja kapiram to je Lelekom duplirao i gotovo, nista tu oni nisu morali da diraju - na svu srecu ;)

Kod mene uvek full download,identican ping i uptime
Sve u svemu izuzetno zadovoljan
Mozda nisu azurni oko vesti,ali daleko manje problema sa njima nego sa beotelom,koji su baj da vej prvi poceli :)

I kod mene je isto, vec sam nekih 15 meseci kod ptt-a i nisam imao ni jedan problem i nikakve padove brzine, torrenti pice 50, odnosno posle povecanja 100kB/s prosecno, a FTP/HTTP download isto kao torrenti samo po 5kB/s vise.

Jedina zamerka oko ptt-a je sto nemaju svoj forum, tako ljudi ne mogu direktno da ih hvale :d, pa moraju ovde na benchu.

Poslednja izmena:
^ista situacija i kod mene, nikad nista. sve radi kako treba ;) cak su i one zenice iz teh. podrske skroz ok

Poslednja izmena:
Te zenice su uvek izgubljene i neobavestene. Navescu samo jedan primer: mesec dana nakon koriscenja adsl-a zovu me i obavestavaju da mi je pusten signal ! Na konstataciju da ja vec koristim adsl mesec dana, grohotan osmeh sa one strane :) Sto se tice usluge adsl-a, sasvim sam zadovoljan.
Poz!

Posto mi nije radio net kada sam dobio ruter, pricao sam sa svim zenicama, a sa svakom sam bar po jednom prolazio setup :p. I posle 5-6 dana prichaonice, jednog jutra, jedna zenica (ona sa najlepsim glasom) rekla je da ce odmah da pozve neku tehnicku sluzbu iz Lelekoma, te da resetuju port i slicno. Za 10ak min sam konacno ukljucen i od tada radi sve ko podmazano. E sad zasto sam cekao toliko, mozda je od starta trebalo da budem ostriji, nije vise ni bitno. Kako da budem ljut kad torenti piche 50k :d

Davnih dana kad sam koristio PTT adsl, tj pre nego sto sam poceo da koristim zvao sam tehnicku sluzbu da pitam koji je nivo agregacije na sta mi je devojka pricala o brzinama,paketima i sl i onda sam joj objasnio na sta sam mislio...i onda je doslo do zastoja na sta je ona rekla "toga kod nas nema i svaki korisnik koristi "full" link", a pri tom je trazila i moj broj tel da proveri sa kolegom sto je i uradila (za divno cudo) i zvala me posle 10tak min i rekla da je pitala kolegu (nekog BAS iz teh sluzbe) i potvrdila da nema agregacije...a to da nema agregacije mi je rekao i lik iz firme koja je (tada) isporucivala modeme

Zar niste znali? Nema agregacije.
ahahhahaha
Obavesteni call centar, kaze da je agregacija NULA u Telekomu i Sezamu, ipak u EUnetu priznaju kolika je.

Takodje su i meni rekli kada sam otisao po opremu da nema agregacije. Samo su se slatko nasmejali... Ej, bre, vi sa torrentima... Tisina, malo! Ne mora svako da zna, pu, pu, da ih ne ureknemo :)

ja sam pre nekih pola godine zakljucio da cu odgovore na moja pitanja pre dobiti ako porazgovaram za nogom od stola u kuhinji nego sa njima :d

Radi kao zmaj i posle vise od godinu i po... Jos malo pa slavim "platinum" jubilej - 2Tbyte-a... :D

Ne mnogo... :)

p.s. Hint: Pogledaj u "My computer" hardove... :wall::wall::wall:

Pola je backup... :D

:eek:

Ne mnogo... :)
p.s. Hint: Pogledaj u "My computer" hardove... :wall::wall::wall:

Gde si to sve povezao? Jel sve to prikaceno ATA, SATA itd. Ja sam skroman samo Maxtor 1x 160GB + 1x300GB, nemam SATA na ploci inace bi bilo jos prikacenih, narezani CD i DVD nemam pojma a tek cerka to samo bog zna sta je ta poskidala sve sa neta i narezala.
pozdrav :wave:

potencijalni korisnik PTT-a

Koliko vidim, od ovde prisutnih korisnika PTT ADSL-a, svi su zadovoljni, pa cu i ja verovatno izmedju telekoma i ptt, prevagnuti ptt-u, pogotovu zbog onih 5600 din koje placas telekomu, ako se predomislis pa hoces da raskines ugovor pre isteka godinu dana.
Nadam se samo da je ptt-u teh podrska jedina losa strana, posto su mi se jedva javili posle pola sata, a i bolje da se nisu javljali, posto ni u sta nisu upuceni.
Jel' moze neko da mi kaze koji modem/ruter se dobija od njih na koriscenje i koliko eternet prikljucaka ima, posto ja u kuci imam dva do tri racunara koja bi koristila taj adsl?

Pa kontam da ti tehnička podrška neće ni trebati, kao ni većini normalnih korisnika.
Trenutno se dobija Sagem modem/ruter sa jednim USB i jednim LAN portom, znači možeš da vežeš dva računara direktno ili preko switcha sve računare pa u LAN port na modemu.

@lazamare
Tehnička podrška i nije toliko loša koliko je teško doći do nekog ko stvarno može da ti pomogne.
Prvo moraš da se natenane izdivaniš sa onim ženama/devojkama iz call-centra da bi te one pustile da razgovaraš sa nekim "pismenim". :)

Srećom, to mi je za ovih godinu i po trebalo samo jednom (pu pu ... da kucnem u drvo).

Gde si to sve povezao? Jel sve to prikaceno ATA, SATA itd. Ja sam skroman samo Maxtor 1x 160GB + 1x300GB, nemam SATA na ploci inace bi bilo jos prikacenih, narezani CD i DVD nemam pojma a tek cerka to samo bog zna sta je ta poskidala sve sa neta i narezala.
pozdrav :wave:

Pa sigurno je popunio sve PCI slotove sa RAID kontrolerima... :d

Koliko vidim, od ovde prisutnih korisnika PTT ADSL-a, svi su zadovoljni, pa cu i ja verovatno izmedju telekoma i ptt, prevagnuti ptt-u, pogotovu zbog onih 5600 din koje placas telekomu, ako se predomislis pa hoces da raskines ugovor pre isteka godinu dana.
Nadam se samo da je ptt-u teh podrska jedina losa strana, posto su mi se jedva javili posle pola sata, a i bolje da se nisu javljali, posto ni u sta nisu upuceni.
Jel' moze neko da mi kaze koji modem/ruter se dobija od njih na koriscenje i koliko eternet prikljucaka ima, posto ja u kuci imam dva do tri racunara koja bi koristila taj adsl?

Ako jos uzmes u obzir da potpisujes ugovor (sa vragom) na minimum 12 meseci mislim da je izbor vise nego ocigledan.

Prvo da vam kazem da dzaba diskutujete o agregaciji... Evo i zasto:

"Ne znam dokle ce vise da se prica o agregaciji prema korisnicima. To jednostavno nije tacna teza da ako je agregacija 30:1 da ce 30 korisnika nagurati na 1M vezu i da ako ako dvojica od 512 odvuku vezu, onih ostalih 28 korisnika mogu da se slikaju. TO NIJE TACNO.

Agregacija je statisticki podatak, koji se radi na kraju meseca i za sve korisnike zajedno. ZNACI RADI SE O NAPLATI A NE O OGRANICENJU PROTOKA. To je jednostavno odnos izmedju Telekoma i ostalih pruzaoca usluga ADSL-a.

Nijedan korisnik ADSL-a kod nas ne oseca agregaciju niti ce je ikada osetiti. Vazan je samo kvalitet servisa koji provajder nudi.

Sve ostalo utice na kvalitet veze, ali agregacija sigurno ne, i ne treba je koristiti u negativnom kontekstu.

Nadam se da sam pomogao."

Posluzio sam se svojim citatom. Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno