Šta je novo?

Povezivanje 8600GT sa TVom

Maximuss #27

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
319
Ima li neko iskustva u povezivanju nVidia kartica koje koriste 1xx.xx detonator drivere tj imaju samo novi nVidia control panel sa TVom
Moj problem je u tome što šta god uradio vidi mi samo jedan monitor, tj ne vidi TV, a probao sam i force TV detection i restarte....a 8600GT neće da radi sa starijim drajverima, tj onima koji imaju stari tj classic control panel

Imas opciju clone, koja daje istu sliku na oba uredjaja

a kad gledah neki film onda treba da stavish da ti TV bude primarni a monitor sekundarni (po defiltu je monitor primarni) ovo je posebno korisno za filmove sa DVD-a
najlakshi metod ti je da ti je 'clone' opcija ukljuchena i kad hotjesh da pustish neki film samo kliknesh desnim na video file i idesh na 'Play On My > TV' (pogledaj sliku) onda imash i na TV i na monitoru sliku filma samo shto je na TV- rashirena preko celog ekrana a na monitoru mozesh da je spustish u taskbar i da radish neshto drugo na kompu dok ti ide film na TV.

capture07192007181850cv9.gif

Poslednja izmena:
Probaj druge kablove mozda negde prekidaju pa zato ne detektuje tv

tv izlaz na grafichkoj je mozda problem (negde gubi kontakt) ili na ulazu u tv

mada je meni na drajveru bila opcija 'clone' i mnogo pre nego shto mi je bio prikljuchen TV sa kompom

Pa u tome i jeste problem meni po defaultu ne stoji ponuđena clone opcija, ni kad aktiviram nView

Probaj ovako :
Na classic control panel pod tools štikliraj force tv detection,
pa odma restart i
onda na display properties(desni klik u prazno na desktopu) pod settings trebalo bi da se pojavi osenčen drugi display za koji treba desnim klikom da se štiklira enable.

Mislim da bi trebalo da se pojavi.

Probaj ovako :
Na classic control panel pod tools štikliraj force tv detection,
pa odma restart i
onda na display properties(desni klik u prazno na desktopu) pod settings trebalo bi da se pojavi osenčen drugi display za koji treba desnim klikom da se štiklira enable.

Mislim da bi trebalo da se pojavi.

Neće

Jel ti taj biostar ima integrisanu grafiku? Koliko vidim napisao si 690G. Procackaj u biosu i iskuljuci graficku sa ploce (ako vec nisi), ko zna mozda tu nesto zeza... Mada ne verujem da bi to trebalo da predstavlja problem, u svakom slucaju nije ti tesko da probas :)

Jel ti taj biostar ima integrisanu grafiku? Koliko vidim napisao si 690G. Procackaj u biosu i iskuljuci graficku sa ploce (ako vec nisi), ko zna mozda tu nesto zeza... Mada ne verujem da bi to trebalo da predstavlja problem, u svakom slucaju nije ti tesko da probas :)

Ona mi je i bila disable-ovana, a sad sam probao da je enable-ujem (kad se isključi ne može da digne sistem bez grafike, a kad se uključi onda diže grafiku sa ploče samo kad je PCI EX 16 prazan), ali je isto, nije do grafike, nešto mi smrdi sa ovim drajverima, mada sam probao i ove 158.22 i ove 100.02 koji idu uz grafičku....

A da mozda nije crko tv out?Kratak spoj prilikom povezivanja sa tv-om na zivo?:sceptic:

Cek mogao bi i ja da proverim da li mi radi tv-out,imam istu graf. :)

Poslednja izmena:
Ja sam na staroj 6600GT imao opciju za dva monitora koju je on nalazio bez obzira da li je TV bio uključen ili ne, tj ta opcija je postojala odmah po instaliranju drivera, a ovde mi pokazuje samo single display, i šta god radio ostaje single

Poslednja izmena:
Ukljuci monitor na dvi izlaz.
Ako imas crt koristi adapter.
Trebalo bi da ti onda dozvoli secondary display.

Ukljuci monitor na dvi izlaz.
Ako imas crt koristi adapter.
Trebalo bi da ti onda dozvoli secondary display.

Pa kartica je dual DVI, i monitor je nakačen na DVI :trust:

posle zezanja sa kačenjem, kartica je crkla, i sad je u servisu, izgleda da je pri kačenji nastao neki kratak spoj....sad je u servisu, ali se ne nadaju mnogo...:crash::wall::crash::wall:

Pozdrav.Ova tema me podsetila na moj problem oko povezivanja kartice sa TV-om,tako da necu da otvaram novu...
Naime slika koju dobijam na tv-u je odlicna i veoma cista ali- boje nema???Koliko sam se raspitivao,saznao sam da najverovatnije problem lezi u podesavanju kolor profila ali sa ovom karticom imam ih samo 3(navescu ikako se zovu ,ako treba).Bilo koji profil da podesim kao def nema nikakvih promena...Napominje da sam sa starom karticom(7300 LE)imao oko 30 kolor profila ali takodje nije bilo boje na tv-u(isprobao sam ih oko 20 komada pa sam digao ruke).
Od cega zavisi broj tih profila?Dali je to do graf.drajvera i mogu li se skinuti sa nekog sajta(profili,ne drajveri)?
Inace ,imam BEKO 51Cm.Hvala...Poz:wave:

Neki savet???Mozda je bolje da pokrenem temu posto ovako pitanje nije "na oku".
Inace za povezivanje sam koristio kabal na cijem jednom kraju je skart,a na drugom klasican prikljucak za TV izlaz.

Proveri da ti nije u drajverima namestena opcija Tv signal NTSC onda slika bde obicno crno bela. Namesti na Pal BG i trebalo bi da bude u redu.
PS. koju karticu sada imas

***,isprobao sam sve one PAL-ove od Azerbejdzana do Zimbabvea ali poet nista.Hm,mozda mi kabal nevalja ili je do TV-a?

I ja takodje imam problema sa povezivanjem. U pitanju je GWard 8600GT GS GLH. Slika bez boja, a povezivanje mi je obicno. Preko kompozitnog kabla, jedan cinc. Imao sam pre toga 6600GT na istom TV-u i sve je radilo kako treba sa identivnim podesavanjima. U cemu je problem? Skart nemam jedino da probam sa S-VHS.

Poslednja izmena:
mozda ce nekom koristiti sledeca informacija...
elem, nikako mi nije uspelo da dobijem sliku u boji sa HAMA skart-cinc kablom, probao sam cetiri razlicita, nema sanse. sa svim ostalim radi normalno, sa hamom nema boje. sve ok, cista slika ali b&w.

elem, nikako mi nije uspelo da dobijem sliku u boji sa HAMA skart-cinc kablom, probao sam cetiri razlicita, nema sanse. sa svim ostalim radi normalno, sa hamom nema boje. sve ok, cista slika ali b&w.

Znaci promena kabla je resila problem.Sa mojim kablom kod drugara na njegovoj ATI 9xxx karti,ima boja ali je slika mutna.Mozda je stvarno problem u "zici"...

Da li taj kabl moze da se kupi u BG-Elektroniku?

Evo ,probao sami sa drugim TV-om i sve isto.Slika je cista ali nema boje.Znaci nije do TV-a,a isti problem sam imao i sa starom(asus 7300ge)karticom(drajverom).Jos samo da nadjem drugi kabal...

Auh!

Izgleda treba pravi S-Video na kompozitni cinc. I to pavi a ne Piaza made. Na obicnom cincu signal sa jednog zelenog cinca od graficke na kompozitni tv-in daje sliku ali bez boje vec samo neko osvetljenje ili kontrast jbmlg. Bez RGB signala.

Sada radi.Dakle ovako. Onaj ko nema na TV-u scart,S-video ili HD nego obican composite (RCA cinc) video ulaz - postupak je takav da se originalni kabl za vezu sa TV-om spakuje i sacuva za bolji TV. U Bg Elektroniku(Beograd) kupiti adapter koji ide na grafu S-video na cinc zenski (200din) i kupiti obican cinc kabl duzine po zelji. Sav signal je sa S-videa na grafi sabran je na cinc kabl i daje sliku sa bojom.
U zdravlje.

Nazad
Vrh Dno