Šta je novo?

Asus M2N-E SLI i Nec 7173S SATA

Pera Ždera

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
309
Problem, ako može neko da mi objasni u čemu je caka.
Znači, ploča je Asus M2N-E SLI a DVD-RW je Nec 7173S SATA. OS je WinXP sp2.
Kada se podigne windows, ubaci se cd, nec ga redovno prepoznaje, ali ako se ubaci neki drugi, nec ga ne čita. Nec je 100% ispravan. Probao i da ga spustim na 1,5G sata, ali ne pomaže. Na SATA konektorima imam još 2x250GB diskove. Cela ova konfiguracija SATA uređaja je bez ikakvih problema radija na 945 ploči i sa 640 Intelom.:wall::crash::bottle:

Da, zaboravih...
Problem rešavam tako što dvdrw obrišem u device manager-u i pustim os da ga ponovo pronadje

Znas, na forumu postoji jedno dugme. Izgleda ovako:
edit.gif
. Limit mu je 15 min posle postovanja poruke.

Poslednja izmena:
Hvala na obaveštenju, ali bih više voleo da si mi pomogao da rešim ovaj problem.

Ovako:

Probaj prvo da promenis kabal doticnog uredjaja.

Drugo promeni mu SATA port.

Trece ubaci neki drugi konektor napajanja.

Ako ovo nepomogne videcemo dalje...

Interesuje me kakva je ova ploca posto planiram da uskoro mjenjam dotrajalu s754 platformu.

Da li imaš instalirane najnovije nVidia chipset drajvere?

Hardware je OK. Ljudi problem je pravio Any DVD. Kada sam ga deinstalirao sve je proradilo. Izgleda da verzija koju sam instalirao (ver.6.1.6.5.) nije prilagodjena za SATA DVDRW na nVidia chipset-u.
Pozdrav i hvala svima koji su pokušali da mi pomognu.

Inače ploča je ok iako ima "malo" stariji chipset (nVidia 500), za te pare super.
:banana:

Ima Nv570 chipset,a ne 500(preimenovani nf4 ultra).I nije malo starija,to je poslednje iz Nvidia-e za AM2 socket.Bice bolje za koji mesec sa HT3.0 chipset-ovima,ali to nije na trzistu trenutno.

Ploča koju ja imam je Asus M2N-E SLI i ona, bar tako puše u specifikaciji koja dolazi u upustvu za nju, ima nForce 500 SLI chipset.

Ah prevideo sam SLI deo :).Jedino pasivno hladjenje na njoj mi se ne svidja,sve ostalo deluje ok.Primice i ta ploca buduce Phenom procesore,bas kao i bilo koja druga bazirana na 570/590 .

Pera je u pravu...

M2N-E SLI je NF500 SLI (NF4 SLI) plocha
M2N-E SLI Deluxe je NF570 SLI plocha

Toliko o Asusovom oznachavanju.
Ja sam sa M2N-E hteo da predjem (i preshao) na neku SLI plochu pa zam razmishaljo o prvoj, kao logichnoj zameni a posle googlanja sam uvideo da je chipset starije generacije :zgran:

Pera je u pravu...

M2N-E SLI je NF500 SLI (NF4 SLI) plocha
M2N-E SLI Deluxe je NF570 SLI plocha

Toliko o Asusovom oznachavanju.
Ja sam sa M2N-E hteo da predjem (i preshao) na neku SLI plochu pa zam razmishaljo o prvoj, kao logichnoj zameni a posle googlanja sam uvideo da je chipset starije generacije :zgran:
Asus M2N-SLI Deluxe je nF570Sli ploca ;)

Interesuje me kakva je ova ploca posto planiram da uskoro mjenjam dotrajalu s754 platformu.
Jedina prednost ove ploče(u mom slučaju) je postojanje 2 ATA priključka,a kako nisam nameravao da menjam HDD-ove to mi je bio jedini izbor za količinu novca kojom sam raspolagao_Osim starijeg čipseta najveća(katastrofalna) mana je da joj je max. voltaža za memoriju 1.95V pa ne mogu da poteram Geil Ultra Dual 800 memoriju ili bilo koju drugu bržu memoriju(2.1V+) onako kako treba na 4-4-4-12 nego moram da je držim na 5-5-5-18.OC sa dizanjem napona možeš slobodno da zaboraviš na ovoj ploči.Čuo sam i da zvuk na ovoj ploči loš,ali to nisam proveravao pošto koristim svoju zvučnu kartu.

Inače dobre stvari su: stabilna je,Q-connectors koji štede vreme pri instalaciji,ima dosta prostora i za neku glomaznu grafiku,dobar raspored komponenti,jeftina je i ima 2 ATA priključka.
Loše:nije oc-ovska,voltaža za memoriju,integrisana zvučna

Poslednja izmena:
Ja sam je narucio zato sto mi treba taj extra ata prikljucak, a sto se OC-a tice to me nikad nije zanimalo, samo mi je bitno da ona radi fino na defaultu i to sto ima pci 2.2 slotove zbog satelitske kartice koju koristim....

Nazad
Vrh Dno