Šta je novo?

pioneer 109

ivanvolf

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
330
Nero i mi ne prepoznaje vise rw diskove.Hoce da cita sa njih ali nece da reze i brise.Normalno reze obicne dvd diskove a dvd-rw prepoznaje kao dvd-rom?:cuss::cuss::cuss:
Sve je pocelo instalacijom nera 7.10 do tada sve je bilo ok.Probao sam razne instalacije i deinstalacije i nista. ne reinstalira mi se windows ima li drugog resenja da proverim da li je crko.

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Evo i ja da se pridruzim, isti sindrom, ali drugi uredjaj, Pioneer 108D star skoro 3 godine, cita +-RWove ali nece ni da ih reze ni da ih posebno brise, nero izbaci istu gresku kao iz prvog posta. Ista situacija sa nero 6 i nero 7, obicne DVD+-R reze bez problema.

Jel ovo predznak da ce mi 108-ca uskoro u vecna lovista?

Probajte sa čišćenjem registracione baze (registra) sa Ahead-ovim alatkama, a i reg cleaner-ima, također, pre instalacije verzije koja je prethodno dobro radila. Dakle, uninstall, reg clean, instalacija verzije koja je radila.

Znaci reinstalirao windoze i problem resen? Nista, probacu sa restorovanjem sa acronis imagea kad budem imao vremena...

I da izbegavati Nero v7.10.1.0 MICRO SILENT INSTALL.

Instalacija koju sam skinuo i instalirao.Ako nisi imao problema do sada sa rw diskovima neces ih ni imati.

Meni takodje na 111l i nero 7.1 radi isto sa rw diskovima tako da ih brisem iz imgburn-a i onda rezem u neru..

Nasao sam resenje (uz malu pomoc prijatelja) za ne prepoznavanje DVD-RWa bez reinstala windozea, problem je u Daemon Tools Pro! Posle malo eksperimentisanja lokalizovo sam problem na Emulation -> Hide CD-R, kad je ova opcija na ON, nero, kao i svi ostali programi za rezanje prepoznaju DVD-RW kao DVD-ROM, ali kad se opcija iskljuci, sve radi kako valja i RWovi se mogu brisati i rezati bez problema.

E probao sam i kod mene ne radi hehehe. Medjutim nije mi pomoglo ni to sa Daemon tools sto si naveo tako da sad ne mogu da rezem RW-e. Cak sam i obrisao daemon i stavio stariji nero i ne pomaze!!!

Poslednja izmena:
U stvari sad sam se malo prisetio. Radio je prekljuce bez problema rezao sa RW drugu . Medjutim od prekljuce do danas sam jedno 3 puta digao sistem ako ne i 4 puta (non stop nesto probam testiram pa se sj..e). Ne kapiram u cemu je problem ali mislim samo da je do softvera nekog, nesto ga sputa i nece da radi . Pre toga mi se desavalo da nece da mi skine DVD a sada mi se desava da nece ni obicne DVD diskove da reze ni RW u cemu je problem nemam pojma, pre 2 dana mi je bilo sve isto instalirano ko i sada i radio je naj normalnije kazem rezao je i RW a danas nece ni obicne DVD a CD obicne reze.

He. Ne znam sta se desava ali reze mi samo na 4x preko toga nece nisam probao RW zato sto nemam trenutno . U glavnom tamo gde mi je Current Transfer Mode : Ultra DMA 4 tako da mislim da nije do one varijante PIO druga stvar mislim da bi ga reinstalacija win-a vratila u normalu sto sam uradio. Probao sam cak i novi Firmware i ne pomaze.

Mislim da mu je rok istekao polako i ako na 4x nareze naj normalnije bez padanja bufera ili nekih drugih gresaka.

Sa tim nerom 7.10 sam nakon instalacije narezao 5 cd-a. Bas je bilo na cd pa sam tako rezao. Svih 5 je regularno narezao i zavrsio. Proslo je sad tu 3 dana i kada sam hteo da pokrenem to sto je na cd-u jednostavno je javio da toga nema. Drugim recima nije narezao bas nista. Diskovi nisu prazni jel prijavljuje da nemoze ponovo na njih da snima a opet nema nista. Tako da sam se vratio na predhodni nero koji sam imao.

E ljudi nisam siguran dali je tako mozda lupam ali, ja i ortak smo kupili ovaj 109 u razmaku od 10 dana . Moj je otkazao 10 dana pre njegovog kad se meni desilo ja sam ga kontaktirao i pitao dal njegov i dalje radi i on je rekao sve je ok kao i ja vama ovde pa mi posle 3 dana otkazao . I zove me juce i kaze da su identicni simptomi kao moji od jednom nece da reze nista vise sem na 4x i ne prepoznaje RW kao RW diskove . Da li je moguce da ima neki vremenski period koji pocinje od trenutka kad ga prikljucis i kad istekne zdravo radi ali samo neke stvari i ponesto. Znaci meni i dalje on radi ali samo reze na 4x sve cita ali nece da reze RW. Kazem mozda lupam ali je slucajnost da smo kupili 10 dana jedan iza drugog i da su tako i prestali da rade hehehe.

E ljudi nisam siguran dali je tako mozda lupam ali, ja i ortak smo kupili ovaj 109 u razmaku od 10 dana . Moj je otkazao 10 dana pre njegovog kad se meni desilo ja sam ga kontaktirao i pitao dal njegov i dalje radi i on je rekao sve je ok kao i ja vama ovde pa mi posle 3 dana otkazao . I zove me juce i kaze da su identicni simptomi kao moji od jednom nece da reze nista vise sem na 4x i ne prepoznaje RW kao RW diskove . Da li je moguce da ima neki vremenski period koji pocinje od trenutka kad ga prikljucis i kad istekne zdravo radi ali samo neke stvari i ponesto. Znaci meni i dalje on radi ali samo reze na 4x sve cita ali nece da reze RW. Kazem mozda lupam ali je slucajnost da smo kupili 10 dana jedan iza drugog i da su tako i prestali da rade hehehe.

PENZIJA !!!!!

Nazad
Vrh Dno