Nije uopste, mislim da je diviner malo prejako opleo. Tacno je da ima problem sa prasinom, ali bas zbog rupicastih stranica je dobro zbog hladjenja. Inace, meni se vise svidja 6099 (bas to i imam) jer je prednja 8ica potpuno otvorena (nema pregrade po sredini) pa cenim da i vise vazduha ubacuje.Znaci s****e 🙂
Da ali Mambo ne stize sa napajanjem.
Mislim da je Briza 6097/6099 odlichan izbor u tom cenovnom rangu.
Kucishte ne izgleda jeftino i napajanje je bolje od standardnih kineza, chini mi se da ima i 24+4 i SATA konektore. Jedini problem je shto je malo buchnije jer stize sa dva 8cm venitilatora.
Ventilatori su ionako krsh, ja sam ih odmah zamenio za CM silent tako da sam smanjio buku.Da ali Mambo ne stize sa napajanjem.
Mislim da je Briza 6097/6099 odlichan izbor u tom cenovnom rangu.
Kucishte ne izgleda jeftino i napajanje je bolje od standardnih kineza, chini mi se da ima i 24+4 i SATA konektore. Jedini problem je shto je malo buchnije jer stize sa dva 8cm venitilatora.
ma meni nije bitno napajanje,treba mi samo kuciste...znaci ok je za te pare...fala :wave:
ma meni nije bitno napajanje,treba mi samo kuciste...znaci ok je za te pare...fala :wave:
Ima TT Mambo.
Pa ako ti napajanje nije bitno - NEMOJ da uzimas codegen. Napajanje mu je mozda najbolje od svega.
Ja sam slusao ove sto kazu da "nije lose" ... pa sam se super proveo ... bolje u kafanu da sam iso. Elem:
1. iseko sam se na limariju - odma'
2. konektori oni za napajanje diskova i ostaloga - raspadaju se
3. napajanje nisam ni mogo da skinem jer je jedan sraf oblajzno pa koristim ceo krsh u full packu. Al sam pre toga pokusavao keserom i alatom vrednijim od kucista da izbijem sraf ... nije mi uspelo.
4 .... ma mrzi me ise da pisem .. nista bre ne valja ... smrdela mi kuca na kineze 2 meseca ...
Sacuv'o sam ga jer iz daljine bi se reklo da kuciste nije lose - samo na oko i samo iz daljine.
Kad sam posle video neko frontier kuciste od 25 eur ja sam reko - WOW! Evo mi ga codegen pored mene ... vise ne smrdi ... kao vino je - godinama je sve bolji.
poz
pa i to sto kazes,ali nisam nesto za to da dam 50 i vise eur za kuciste,to sam video kosta 35-40 eur pa reko ok je cena,al raspitacu se,u pravu si...A zašto ne pogledaš neke od jeftinijih CoolerMaster modela? Mislim da su best buy za ono što nude 😉
ali nisam nesto za to da dam 50 i vise eur za kuciste
zasto? pa nisi valjda 'prosecan korisnik' koji ne pravi razliku izmedju a-la-blueberry kineza i anteca? :d
u kuciste od 20-30 eura se mogu spakovati iste komponente kao i u kuciste od 50+ eura, ali valjda nekada nesto treba i dodati/zameniti... veliki je napor cackati po malom, nepristupacnom kucistu. da ne govorim o losem protoku vazduha, zvrcanju, brundanju, prduckanju i ostalim neprijatnim zvucima koja ta kucista ispustaju pri normalnom radu...
uzmimo za primer coolermaster centurion 534. kosta oko 50eur, odnosno oko 55eur sa napajanjem. evo ga review ovde.
i na prvi pogled jasne su prednosti u odnosu na neko jeftino nekvalitetno kuciste:
-lepse izgleda
-sveukupno je kvalitetnije izrade
-bolji je protok vazduha i moze bolje da se ohladi
-laksi pristup hard-diskovima
-lakse se montiraju pci/agp kartice
-neces se iseci na limariju i moci ces da promenis napajanje :d
-nece se nista polomiti/iskriviti/ulubiti
itd, itd...
cini mi se da su ljudi konacno shvatili zasto vredi pohraniti svoj dvojezgarni procesor kvalitetnim brand-name napajanjem. a nadam se da ce uskoro shvatiti i to da konfiguracije od 500+ eura ne idu u kucista od 20-30eur... :wave:
hehe kontrastni odgovori,jedan lose,jedan dobro 😀 procitao sam da ima i ventilator na gornjoj strani,jel 'ladjenje ok?Anti Patriota ga pretera.Ja imam Brizu i lepo coveku preporucujem da kad vec ima pare a ne treba mu napajnaje nek uzme Mamba.
Prvo ne znam gde onaj lik nadje taj toliki ostar lim.Imam kuciste godinu i kusur dana i nijednom se nisam ni zakacio a kamoli posekao(a stalno nesto vadim i stavljam).Posteno da kazme ovaj codegen se ne izdvaja ni pocemu sem po izgledu.Nekog moz` da zeznes da imas G4:d.Ne zna sta treba da ocekujes od nesto skupljeg kineza.To mu dodje isto samo kao malo vise fancy.Kiceraj?.......dooobro.
btw Napajanje i nije tako lose.Meni prezivelu godinu dana sa 2.8Ghz A64, 7600GS 530/1500,2x hard,2xoptika.......
Ma sasvim OK za te pare. Ja sam ga otvarao jedno 300 puta i nista mi se nije desilo.
Sa druge strane stoji prica da, ako bi ga kupovao bez napajanja, mozda za malo vece pare mozes da kupis bolje kuciste. Po meni jedino merilo koje treba da te opredeli za neko drugo je da ima 12icu napred zbog boljeg hladjenja. Ne verujem da juris za apsolutnom tisinom, jer to podrazumeva i vise para za napajanje, kuler za proc i graficku, HDD, jer su to komponente koje se vise cuju nego jedna 8ica na prednjoj strani BrizA. Sto se tice kicerice, meni je najbzv bio ventilator koji dolazi uz kuciste koji sija plavom svetlošću i to u obliku svastike (kukastog krsta). On je ionako loseg kvaliteta pa sam ga zamenio. Ventilator na gornjoj strani je jako koristan jer izvlaci topao vazduh, koji se i po prirodi stvari kreće naviše. Najbolje je staviti neki koji menja broj obrtaja u zavisnosti od temperature (koštaju 250 dindži), zbog famozne buke. Sto se tice napada prasine, to uopste nije toliko strasno iako ne postoji pravi filter na šupljikastim stranama, jer prednji ventilator uduvava vazduh i tako povecava pritisak u kućistu, tako da vazduh teži da se kreće napolje. Ako te ne mrzi, između metala i plastične mreže se lako ubaci gaza, ženske najlonke (to ima i prednost jer ih prvo moras nekoj skinuti :-devil-🙂 i problem resen u potpunosti. Meni lično predstavlja uživanje svako petljanje oko računara, tako da mi nije teško da jednom u pola godine zamenim gazu (oženjen sam pa me mrzi da gospođi objašnjavam šta radim sa najlonkama😛).
E sad, svako koga mrzi da radi išta od gore navedenog, nek pljune 100+evra za kućište u kome je sve ovo odrađeno fabrički.
Ja sam se inače odlučio za ovo kućište pošto mi drugar radi u servisu Čačanske firme koja ih uvozi, pa je istestirao na par komada ponašanje napajanja pod opterećenjem i bio oduševljen i realnom snagom koju isporučuje i odsustvom značajnih padova pod opterećenjem.
Ti vidi ali obavezno javi šta si odlučio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari