Šta je novo?

Overklokovanje Bartona 2800+

(po)cetnik

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2007
Poena
309
Dakle ovako. Imam Bartona 2800+ i plocu Asus A7N8X - Deluxe. Procesor duze vreme drzim na 2,2 GHz (bez dizanja napona 10*220). Posto je procesor otkljucan, a i maticna ploca to dozvoljava, pokusao sam i 9.5*232 i to radi stabilno. Pitanje je da li smem i dokle da smanjujem mnozioc a da povecavam FSB, tj da li ce ploci ili memoriji (PQI DDR400) da skodi ako stavim npr 9*245 (2.2 GHz). Da pojasnim pitanje, da li treba dodatno da hladim memoriju ili cipset ako povecavam FSB a smanjujem mnozioc (ne treba mi dizanje napona proc. i memorije tj. necu vise od 2.2GHz)?

Ako mislis da drzis na 245MHz dodaj neki hladnjak na southbridge. Moraces i da dignes napon southbridge-a za tih 245MHz.
Neces daleko stici bez dizanja napona memorije.

BTW, vidi ovo. :smoke:

Poslednja izmena:
Mene samo strah da ne rikne ploca ili memorija. Jel mogu da drzim fsb na 232 bez hladnjaka na southbridge-u, a da ne otkaze nesto? I kako da montiram neki hladnjak, kako da ga prikacim (imam neki kuler 4x4 sa gforce graficke)?

Mene samo strah da ne rikne ploca ili memorija. Jel mogu da drzim fsb na 232 bez hladnjaka na southbridge-u, a da ne otkaze nesto? I kako da montiram neki hladnjak, kako da ga prikacim (imam neki kuler 4x4 sa gforce graficke)?

Mozes da drzis ali pitanje je koliko dugo, moja ti je preporuka da ti smanjis to na 220 ako je vec tu stabilno ta razlika ne moze da se primeti nikako, poz

Znaci nista nije sigurno bez hladjenja southbridge-a. Ok, ajd dajte neku sliku ili ideju kako da montiram ventilatorcic sa gforce graficke.

@Cwele
Leeeele Cweeeele!!! 🙂
A koliko si ti stavio napon za ddr na 243 mhz? I pretpostavljam da si ove latencije mogao da nategnes bas zbog veceg napona, jel da?

Hladnjak lepis super lepkom. Stavis na svaku ivicu po malo a ostalo premazes termalnom pastom. Jos ako dodas i taj ventilatorcic jos bolje. Ima da bude 'ladan k'o spricer. 🙂
Mozes da drzis plocu na 232 ako ti ne treba dizanje napona za southbridge i ako radi stabilno. Ja sam svoj primerak te ploce drzao na 230-235 za svaki dan uz doticni hladnjak.

Napon na memari za 243MHz je bio 2.95V~3.00V, koliko se secam. Naravno, hladio sam je ventilatorom.

Hladnjak lepis super lepkom. Stavis na svaku ivicu po malo a ostalo premazes termalnom pastom. Jos ako dodas i taj ventilatorcic jos bolje. Ima da bude 'ladan k'o spricer. 🙂
Mozes da drzis plocu na 232 ako ti ne treba dizanje napona za southbridge i ako radi stabilno. Ja sam svoj primerak te ploce drzao na 230-235 za svaki dan uz doticni hladnjak.

Napon na memari za 243MHz je bio 2.95V~3.00V, koliko se secam. Naravno, hladio sam je ventilatorom.

Cwele bre kakav sad hladnjak? Jel moze samo ventilatorcic? Najbolje ako imas neku sliku, please.

Mali hladnjak od cipseta ili neke stare graficke. Neznam kako bi montirao ventilator.

Nazad
Vrh Dno