Šta je novo?

Koji ADSL WiFi Router izabrati? [NS]

DDejanNS

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
304
Jedan desktop(preko mrezne) i jedan laptop(preko WiFi, podrzava b i g standarde) bih hteo da povezem na internet uz pomoc routera (ADSL kod Euneta, ako je uopste bitno).

E sada koji izabrati?

1. Linksys WAG200G-EU WiFi ADSL 7.645,00 Din ( U EUnet mi obecavaju i 5% popusta pride)
http://www.comtradeshop.com/Index.aspx?document=/Pages/Shops.aspx

2. US Robotics USR819111 6,289.00 Din
Wireless ADSL2+ Access Point + Router + Firewall, 54Mps 802.11g, Annex A
www.pinsoft.co.yu

3. D-Link DSL-G624T EU 6.348,00 Din.
ADSL2+54M Wireles Router + 4-port 10 100T Switch (AnnexA)
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9000802

Ili neki cetvrti ali da moze da se nabavi u NS.

Najbitniji su mi kvalitet i lakoca setup-a posto se prvi put cimam sa bilokakvim mrezama.

Da li se preko routera takodje omogucava umrezenost ova dva (ili u buducnosti vise) racunara (file sharing, gaming...)

Hvala puno unapred! :)

Imam iskustva sa US Robotics modelom, veoma lako se instalira i podesava, a WiFi je dovoljno snazan da net radi kroz par zidova u kuci na 30m rastojanja

Da, preko rutera mozes umreziti svoje racunare kuci. Jedina mana tog US Robotics-a je sto ima samo jedan LAN prikljucak, pa ce ti trebati i dodatni switch ako zelis kablovima da umrezavas neke racunare. Ako ce ti cela mreza biti WiFi, onda nema problema.

Najbitniji su mi kvalitet i lakoca setup-a posto se prvi put cimam sa bilokakvim mrezama.

Linksys WAG200G.
Posedujem ga evo već oko 6 meseci i uređaj je xtra kvalitetan. Ne puca net, jak i kvalitetan signal, nema filozofiranja oko setup-a (sve se svodi na wizard-a i next, next, next,..), podešavanja su logična, nema drajvera (sve radi na nivou firmware-a), malih je gabarita i stvarno elegantno izgleda.
Najbolje parče hardvera koje sam kupio do sada i vredi svaki uložen cent.
Kupuj!

Ja imam treci ruter sa spiska, koristim ga vec neka dva meseca i nemam nikakve zamerke (da kucnem u drvo, kuc, kuc...), nikad nije pukla veza, nikad se nije resetovo i slicno. Pri prvom povezivanju nisam prckao po ADSL podesavanjima, otiso na wizzard, next, next... unesi user i pass i ruter sve sam podesio. P2P radi odlicno, torrent sa 600+ (verovatno moze i vise) seedera podnosi stoicki, dok je komp posustao vec pri ~400 seedera. Ima pregrst opcija za podesavanje (ali stvarno pregrst), wireless radi bezprekorno, sa fabrickom antenom imam signal (do duse slab ali dovoljan) u drugoj kuci kroz nekoliko zidova i armiranu plocu.

Inace kupio sam ga za 7600din preko jedne firme (u Novom Sadu) koja je ruter uzela od Pakoma, stim da je isti taj D-Link kod Pakoma kostao 8600din, ako jos uvek nisi nista uzeo, mogu ti poslati na PM adresu firme kod koje sam ga kupio, mozda te izadje jeftinije.

Poslednja izmena:
Kupio sam pre neki dan Linsys WAG200G (Annex B) i mogu samo da kazem da je ovo fantastican uredjaj.
Pitanje je sta da uradim da mi se umrezeni racunari preko njega medjusobno vide?

Hvala na pomoci unapred.

Pa kako je fantastican uredjaj ako ne znas sta treba da uradis da ti se umrezeni racunari preko njega vide?????!!!!!!
Svi moraju da ti imaju isti WORKGROUP kao prvo a IP adrese mozes da podesis manuelno ili da pokrenes Network Wizard u XP za svaki racunar i namestis da Win automatski dodeli svakom racunaru.

Vrh Dno