Šta je novo?

LE diode

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
gde mogu da ih kupim - neke jace, koje mogu da svetle kao mala lampica, i kakvo mi je kolo potrebno da bih dobio struju za njih? na kojoj struji uopste rade le diode?

Pročitaj ovo za povezivanje.
Samo traži LED koji najače svetli (najviše kandela) i to je to.

Zadnji put kada sam proverio, bile su one obicne, tek sto tinjaju, i one su kostale nekih 3-4 dinara. Bljestave su sve od 2000 kandela, osim crvene koja ide do 1500 (mozda ima i novijih) i njima su se cene kretale od 18-45 dinara. Najskuplja je bila bela, plava mislim da je 35, za ostale sam zaboravio, a bas je bio dobar izbor. Naravno, to su cene ovde, u Nisu u renomiranoj prodavnici, a na buvljacima se moze naci sve i svasta.

ne volim buvljak, a i ne isplati se za dinar dva gore dole ici do buvljaka...

da li nekada kupovao u Radio Klubu? Do sada mi se nije desilo da mi nesto od elektronike treba a da oni nemaju....

Kod:
http://www.radioklub.co.yu/

Imaju da se kupe lampe na bljuvaku, sa 13 dioda, belih, koje jezivo sijaju. Kosta 200 dinara, a diode se veoma lako vade. Kupio ortak i ubacio na skuter, kao migavce i backlight na kilometar sat.

Poslednja izmena:
Evo cenovnika...

Prilozi

...da li nekada kupovao u Radio Klubu?...

U Radio Klub ides ako nigde drugde ne nadjes ono sto ti trba jerbo su gotovo za sve zivo skuplji nego drugi. Prvo se ide u comet.co.yu ali se za par LEDova ne isplati cimanje tamo...

ja kupujem u Silkenu u Balkanskoj (u malom trznom centru pri dnu),oni imaju sve sigurno.sem ako nisu na odmoru 😀
Moraću da svratim... Pregorela mi zelena led dioda na bočnom fan-u, sad kad je pregorela vidim da sam navikao na nju pa me nervira kad je nema.

Kako je uspela ledara da ti crkne, majke ti? 😀

Kako je uspela ledara da ti crkne, majke ti? 😀
Ne znam, i ja se pitam. Prvo je počela da se pali i gasi, a onda je sasvim riknula. OK, nisam otvarao, ne mogu da se kladim da nije nije oslabio kontakt, ali ne bih rekao, udarao sam, lupkao, drmao, savijao lim... proradilo bi makar na tren da je to.

Pa nije neobicna, ali ja se ne secam da mi je ijedna crkla, a da to nije bila moja greska.

Pa nije neobicno ako ima 8-10god ili ~200mA viska... 😀

Ponekad i ne mora da se kupi... :smoke:

Sinoć nađoh na nekoj polici jedan prazan upaljač sa svetiljkom. Zelena LED dioda! Bilo je malo zeznuto lemiti jer je jedan kontakt bio sasvim kratak, a žice na ventilatoru totalno knap. Svetli jače nego ona stara, sad mi je problem to što se plava skoro ne vidi (ima tri: zelena, crvena i plava). Možda da sad potražim neki upaljač sa plavom? :d

Inače, kad sam otvorio upaljač ispadoše i tri dugmaste baterije. Jednu sam nekako ugurao u ručni sat koji traži duplo širu i duplo tanju bateriju. Radi, jedino ne radi alarm (ali ne mogu da se setim ni da li je ikad radio). Očito sam danas prolupao. 😛

Nazad
Vrh Dno