Šta je novo?

Računar za gaming do 800e

• Začetnik teme Začetnik teme ruff_ryder
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
R

ruff_ryder

Guest
Pozdrav.
Nameravam da kupujem novi računar, jer je stari dotrajao. Kao što se vidi iz naslova, prvenstvena namena računara su igre. Iz stare konfiguracije bih zadržao monitor, tastaturu, miš i rezač, dakle te komponente ne treba da ulaze u novu konfiguraciju. Do sada sam imao AMDa i zadovoljan sam, međutim koliko sam pročitao trenutno najviše vredi uzimati računar baziran na Intelu. Od zahteva imam sledeće:

- 2 GB memorije na 800MHz
- matična ploča sa podrškom za RAID
- 2 SATAII hard diska, za RAID
- poželjno Antec Nine Hundred kućište, ako je ikako moguće da se uklopi u cenu

Procesor koji sam mislio da uzmem je Intel Core 2 Duo E6550, a pored toga sam gledao Kingston memorije 2x1 GB, Seagate Barracudu 250GB i Chieftecovo napajanje od 550W, ostalo prepuštam vama. Za grafičku karticu nikako da se odlučim, 8600GT mi je nekako najprikladnije ali s obzirom na takoreći prelazni period zbog DX10 nisam siguran da li je to najbolji izbor. Overclockovanje procesora svakako dolazi u obzir, ako je iole jednostavno. Hvala unapred na odgovorima i savetima. Da, i još jedna stvar, konfiguraciju bih uzimao za nekih mesec dana, ako to išta znači.

Samo cu ti dati par saveta, kupi PQI 800mhz 1GB DDR2 kosta 35e. 8600GT nije bas izbor ako hoces dobar gejming, gledaj od nekog da zabodes preko oglasa 8800GTS obavezno da ima garanciju. sa 8600GT ces imati 10000-10500 poena u 3dmarku 2005 max, sa 8800GTS - 17500-18000 (naravno uz overklok procesora 🙂 )

Antec nine hundred obavezno uzmi, neces zazaliti 😀 kuciste nije nesto preterano lepo...a nije ni ruzno, hocu da kazem da imas i lepsa kucista od tog, ali je u samom vrhu sto se tice hladjenja jer bukvalno stvara promaju unutra 🙂

good luck.

Sa 8600GT se definitivno necesh naigrati,minimum je neki 8800 GTS pa navishe ... 6550 je ok proc,ali bih ja ishao 6600 ... Ostalo po tvom izboru...

Rado bih ja uzeo 8800 ali sumnjam da se može uklopiti u cenu. PQI memorije znam da su jeftinije, ali je Kingston ipak Kingston...ili ne? I koja ploča bi kompletirala sve ovo?

ako kupujes neki kingston od 800 onda ok, ja ti kazem iz prve ruke da je PQI od 800 super jer se klokuje procesor bez problema 🙂

8800 mozes naci u oglasima i za 200 i 210 evra kolko sam video, prodaju i s garancijom. U radnji je 260-300 (384MB verzija)

ako kupujes neki kingston od 800 onda ok, ja ti kazem iz prve ruke da je PQI od 800 super jer se klokuje procesor bez problema 🙂

8800 mozes naci u oglasima i za 200 i 210 evra kolko sam video, prodaju i s garancijom. U radnji je 260-300 (384MB verzija)

Koja je to verzija sa 384 mb:trust:

Ja znam za verziju sa 320 i 640,mada mozda sam neshto propustio 😛

zavisi kakav ti primerak PQI memorije zapadne 😉
moj je nesrećan

Pozdrav.
Nameravam da kupujem novi računar, jer je stari dotrajao. Kao što se vidi iz naslova, prvenstvena namena računara su igre. Iz stare konfiguracije bih zadržao monitor, tastaturu, miš i rezač, dakle te komponente ne treba da ulaze u novu konfiguraciju. Do sada sam imao AMDa i zadovoljan sam, međutim koliko sam pročitao trenutno najviše vredi uzimati računar baziran na Intelu. Od zahteva imam sledeće:

- 2 GB memorije na 800MHz
- matična ploča sa podrškom za RAID
- 2 SATAII hard diska, za RAID
- poželjno Antec Nine Hundred kućište, ako je ikako moguće da se uklopi u cenu

Procesor koji sam mislio da uzmem je Intel Core 2 Duo E6550, a pored toga sam gledao Kingston memorije 2x1 GB, Seagate Barracudu 250GB i Chieftecovo napajanje od 550W, ostalo prepuštam vama. Za grafičku karticu nikako da se odlučim, 8600GT mi je nekako najprikladnije ali s obzirom na takoreći prelazni period zbog DX10 nisam siguran da li je to najbolji izbor. Overclockovanje procesora svakako dolazi u obzir, ako je iole jednostavno. Hvala unapred na odgovorima i savetima. Da, i još jedna stvar, konfiguraciju bih uzimao za nekih mesec dana, ako to išta znači.

Pazi, prioriteti !!!
Uzimas kompjuter za igranje igara, al su danas zahtevne ne bi verovao 🙂.
Koje su komponente najbitnija za igranje danas, dakle redjas po prioritetima kako bi uklopio najbitnije komponente za gaming, a za ove sotale manje bitne radis KOMPROMIS. Dakle ovo dole je spisak vaznosti po pitanju igranja, tj. savladjivanje njihove zahtevnosti 🙂:
1.) Graficka, dakle ovde uzimas 8800GTS 320MB, nista ispod ovoga...
2.) Procesor, bilo koji C2Duo ce se lako overclockovati do 3GHz ili malo manje, a vise ti ne treba. Dakle umesto E6550 uzmes E4300 ili E4400, a mozes i E2160 ili E2180 (ova poslednja nose naziv jos i Pentium, mada niko na planeti Zemlji ne zna zbog cega, kada imaju jezgro kao i E4300/4400, a klokuju se mozda i bolje). Taj E6550 moze verovanto do 3,2- 3,4 GHz, a ovi E4300 i E4400 bez problema do 3GHz, a razlika u ove dve cifre se ne vidi u igrama, a jos dugo ce tako biti, igre traze danas pre svega grafiku, tako da je moje misljenje da ce bilo koji C2Duo overclockovan do 3GHz biti sasvim dovoljan.
3.) Memorija, za neki ekstremni overclock treba neka skuplja, a za neki normalan overclock (primer E4300 i E4400 na 3GHz, pa i E6550 preko 3GHz) dovoljno je 2GB obicne value DDR2 memorije: PQI, Apacer, Kingston, Elixir, dakle juri onu koja ima najmanju cenu...
4.) Ploca, obavezno P35 chipset, moja preporuka Asus P5K ili Gigabyte P35 DS3, skuplje od ovoga ti ne treba, osim ako ne zelis neke *****.ncije da dobija na ploci, firewire i slicno...
5.) Napajanje, Thermaltake TR2 550W sam ja uzeo, a moze da radi posao (ako se nema para za vise) i Chieftec ili Cooleramster 550W.
6.) Kuciste, pa za koji ce ti qrac Antec Nine Hundred, dovoljno ti je neko Coolermasterovo ili Chiefetcovo od 50-tak evra. Najbolje je da uzmes ovoliko skupo kuciste i za ostatak para da ubacis Sempron i 9200 graficku, razumes brate, prioritete moras da pratis ako hoces da se kvalitetno igras na kompjuteru koji kosta 800 evra (bez monitora i rezaca, kao sto si rekao)
7.) HDD, to vec nisam siguran, ali mislim da je Seagate ili Western Digital dobar izbor, ako nemas sad para za 2 hdd-a, uzmes sada 1 a posle raid-ujes jos 1 🙂.

edit: moja konfiguracija bez monitora je kostala 885 evra pa mozes prema njoj da se povodis. Tast. i mis 15 evra, rezac 30 evra, dakle ja bih je platio bez ove 3 komponente oko 840 evra. Kupio sam pre 2 nedelje tako da verujem da se sada moze naci za 800 evra + koji evro preko (bez 3 komponente koje si naveo) !!!
:wave:.

Poslednja izmena:
E, takav odgovor se traži, hvala! Zaboravio sam da dopišem kakav monitor imam - u pitanju je 17" TFT, prema tome dalje od 1024x768 ne verujem da bih išao. Iz tog istog razloga (za sada) od 8800tke ne bih imao preterane koristi, ali je činjenica da upravo ta kartica treba da bude sastavni ceo high-end računara za igre. Za Antecovo kućište sam rekao da je poželjno, jer smatram da je kvalitetno, dobro izgleda i, što je najvažnije, ima brdo ventilatora koji hlade komponente. Ako ne uspem da uklopim, nikom ništa.

E, takav odgovor se traži, hvala! Zaboravio sam da dopišem kakav monitor imam - u pitanju je 17" TFT, prema tome dalje od 1024x768 ne verujem da bih išao. Iz tog istog razloga (za sada) od 8800tke ne bih imao preterane koristi, ali je činjenica da upravo ta kartica treba da bude sastavni ceo high-end računara za igre. Za Antecovo kućište sam rekao da je poželjno, jer smatram da je kvalitetno, dobro izgleda i, što je najvažnije, ima brdo ventilatora koji hlade komponente. Ako ne uspem da uklopim, nikom ništa.

koliko ja znam, native rezolucija 17"TFT monitora je 1280x1024...

U vezi izbora graficke, pa to je u stvari i bolja opcija, sada uzmi 8600gt ili 8600gts ili mozda je bolje ove starije DX9 graficke (x1950pro ili 7900gs) koje su uglavnom brze od 8600gt a slicno kostaju, a tu su negde po brzini sa 8600gts, a dosta su jeftinije.
Ono sto hocu da kazem, da mozda sada nije pametno davati mnogo para za graficku (kao ova moja) jer prave DX10 igre tek dolaze (koje ce dosta namuciti ovu moju, a dosta sam je platio), pa bi ti mogao da se naigras sa ovim malo slabijim i onda sledeceg leta sebe castis sa nekom grafickom ranga 250-300 evra iz sledece serije Nvidia 9xxx ili Ati 2xxx.

A sto se tice kucista, ovo moje Chieftec DG-01B-D-U kosta oko 60 evra, dosta je prostrano (iako je medium tower) i ima napred i pozadi po jedan 12mm cooler, a sa strane ima dva otvora na koja se mogu montirati dodatni cooleri i oni bi tacno duvali na procesor i graficku...
Mislim da je ipak taj Antec previse skup, jer ljudi koji ga kupuju u njega stavljaju konfiguracije preko 1000-1500 evra evra, sa quadcore procesoriima, sli grafickama, i tada je bitan svaki stepen manje, koji se dobija sa ovim kucistem, tj. njegovim dobrim hladjenjem...

I ja sam neko vreme razmišljao da metnem 1950ku, znam da ona razbija u DX9 ali nema DX10. Sa druge strane, 8600 ima DX10 podršku, koja nije ništa specijalno. Ako se ovo uzme u obzir, ondak bolje ići na kvalitetno DX9 igranje nego na osrednje sa DX10. Kad si već toliko protiv Anteca, pored tvog predloga za Chieftec sam mislio da uzmem famoznu Brizu, iskreno nisam pristalica "vratanca" na kućištu. Što se ostatka tiče, što mora da bude baš P35 chipset, šta fali 965ici? Zar ona nije dovoljna za C2D? Pitam jer sam dobio ponudu za fino naštimovanu kombinaciju ploče, procesora i memorije, i sad ne znam da li vredi uzimati sve novo ili ići na provereno ali malko polovno.

Poslednja izmena:
ne znam sto ti covek rece p35 za c2d, mozda je pomesao sa c2q

sve komponente koje sam uzimao su bile polovne, ali od proverenih ljudi sa bencha 😉

I ja sam neko vreme razmišljao da metnem 1950ku, znam da ona razbija u DX9 ali nema DX10. Sa druge strane, 8600 ima DX10 podršku, koja nije ništa specijalno. Ako se ovo uzme u obzir, ondak bolje ići na kvalitetno DX9 igranje nego na osrednje sa DX10. Kad si već toliko protiv Anteca, pored tvog predloga za Chieftec sam mislio da uzmem famoznu Brizu, iskreno nisam pristalica "vratanca" na kućištu. Što se ostatka tiče, što mora da bude baš P35 chipset, šta fali 965ici? Zar ona nije dovoljna za C2D? Pitam jer sam dobio ponudu za fino naštimovanu kombinaciju ploče, procesora i memorije, i sad ne znam da li vredi uzimati sve novo ili ići na provereno ali malko polovno.

Ti si trazio konfiguraciju za 800 evra, i ja sam ti preporucio onu zver gore koja bi kostala tacno toliko...
Ako bi hteo da nesto ustedis para i da prodjes jeftinije, onda uzmi tu ponudu sa 965 plocom, sljakace to dobro...
Nisam ja protiv Anteca samo kazem da je mnogo skup. Briza je dobro i jeftino resenje...

ne znam sto ti covek rece p35 za c2d, mozda je pomesao sa c2q

sve komponente koje sam uzimao su bile polovne, ali od proverenih ljudi sa bencha 😉

Pa ne mora P35 chipset, ali je bolji i samo malo skuplji (15-20 evra). P35 chipset je bolji za overclock...u srednjem cenovnom segmentu (100-130 evra) pogotovo...
Primer: Asus P35 P5K je bolji od P5B, Gigabyte P35 DS3 je bolji od 965P DS3...

Nazad
Vrh Dno