Šta je novo?

Obrada audio materijala???

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Pomocu kojeg programa mogu izdvojiti vise audio kanala iz jednog audio zapisa(neka me neko ispravi ako se nisam dobro izrazio).Sto hocu da kazem pomocu kojeg programa mogu npr. iz jedne pjesme izdvojiti bas ili vokal i da ih uklonim pa da pjesmu snimim bez basa ili vokala u .mp3 ili nekom drugom formatu i samo da se zna ovo sam naveo kao primjer.

Poslednja izmena:
Ne mozesh nikako.Postoje neki programi koji mogu kvazi da razdvoje kanale,ali je u praxi katastrofa.Nemoj dzabe ni da pokushavash,jer to chisto gubljenje vremena.😉

И ја сам кад сам био мали маштао о томе, да очистим вокале и да репујем преко инструментала од Оникса и Дазефекса...:,,:

Ne mozesh nikako.Postoje neki programi koji mogu kvazi da razdvoje kanale,ali je u praxi katastrofa.Nemoj dzabe ni da pokushavash,jer to chisto gubljenje vremena.😉

Eto ja bi se samo nadovezao, da objasnim sustinu. Zvuk se dobija kao celina i posto zvuk ima opseg od 20Hz do 20kHz svi "kanali" su "ugradeni" u taj zvuk. Svakako mnogo ljudi je gledalo filmove gde se to "moze" uraditi, ali prakticno za sada nema te tehnologije ili program koji bi to uradio iz prostog razloga jer mora da prati izabran "kanal" i da uvek kao pointerom sledi samo njega i da ga odvaja od ostalih frekvencija.

Nadam se da je ovo dosta razumljivo objasnjenje. Inace ja koristim Cool Edit Pro i tu ima jedna opcija koja moze da "ukloni" pucketanje od starih gramafonskih ploca, medjutim pravo da kazem nisam nikada pokusao da koristim takav filter.

Eto, puno pozdrava svima,

Zelislav

Cool edit pro je kupljen davno od Adobe-a i sada se zove Audition. I ne da ima filter nego mnogo vece mogucnosti. Ja sam ga koristio za odvajanje glasova na videu od raznoraznog suma, rezultat je glas iz radijskog studia.

Sta god da radis sa audiom, lepo nadji Sound Forge i uzivaj u obradi zvuka.
Ako znas da radis sa SF-om, onda mozes da skines i neki plug-in, pa da imas jos vise zabave ili uspeha u obradi.
Steinberg ima dobre pluginove 😉

Kako se moze sa SF skinuti pucketanje gramofonske ploce?

Ako imash verziju 9.0,u tom sluchaju su implementirani plug-in ovi za "skidanje shuma i pucketanje".Padajutji meni Sony/FX favorites/Click and crackle removal ....za skidanje shuma isto samo/noise reduction.Za starije verzije SF morash posebno da instalirash paket pod imenom Noise reduction,i to je to 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno