Šta je novo?

Sky Star pomoć!

• Začetnik teme Začetnik teme drpiga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

drpiga

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
620
Pozdrav za sve Benchmarkovce
Imao bih nekoliko pitanja,pošto sam za ovu struku na početku,a za početnike najbolje pitat.
Htio bih da uzmem Sky Star 2 za desktop kompjuter,eto većina je hvali pa se odlučih.
Zanima me šta mi je sad najbolje,imajte u vidu da sam laik za ovu oblast.Da kupim karticu,i ostalu prateću opremu,eto ne znam šta sve ide uz to ,kolko shvatih LNB i tanjir i da se sve to poveže.Da sve to kupim ,pa da probam sam da čačkam po nekom uputstvu,da sve to kupim,pa da zovem nekog iskusnog da mi to sredi,po preporuci ako ima nekog ovdje,.
Da naručim komplet,karticu i svu prateću opremu sa montažom i instalacijom,sa tanjirom sa motorom,sve to oko 350 evra sam našao,potrudiću se da pronađem link.
Da li mi je bolja opcija,pošto nema mnogo tekstova o eksternoj Sky Star kartici,pošto imam
laptop,pa može da zatreba,da li mi je bolje uzeti tu karticu.
Ili da sve to zahebem i zalomim neki dreambox,pa kad se uzima da uzme?
Hvala unaprijed za sve savjete.Pozdrav

Pozdrav za sve Benchmarkovce
Imao bih nekoliko pitanja,pošto sam za ovu struku na početku,a za početnike najbolje pitat.
Htio bih da uzmem Sky Star 2 za desktop kompjuter,eto većina je hvali pa se odlučih.
Zanima me šta mi je sad najbolje,imajte u vidu da sam laik za ovu oblast.Da kupim karticu,i ostalu prateću opremu,eto ne znam šta sve ide uz to ,kolko shvatih LNB i tanjir i da se sve to poveže.Da sve to kupim ,pa da probam sam da čačkam po nekom uputstvu,da sve to kupim,pa da zovem nekog iskusnog da mi to sredi,po preporuci ako ima nekog ovdje,.
Da naručim komplet,karticu i svu prateću opremu sa montažom i instalacijom,sa tanjirom sa motorom,sve to oko 350 evra sam našao,potrudiću se da pronađem link.
Da li mi je bolja opcija,pošto nema mnogo tekstova o eksternoj Sky Star kartici,pošto imam
laptop,pa može da zatreba,da li mi je bolje uzeti tu karticu.
Ili da sve to zahebem i zalomim neki dreambox,pa kad se uzima da uzme?
Hvala unaprijed za sve savjete.Pozdrav

ss2 ~70eur, ss2 usb ~110eur
tanjir ~20eur
diseqc motor ~50eur
lnb ~10eur
kabl ~3eur
------------
znači, montaža ~200eur? 😛
neko se baš nameračio da te odere :-devil-:
btw bolje uzmi skystar hd karticu, kad već uzimaš... kad jednom vidiš hd kanale, ovi obični su ti posle ružni.
Takođe, ako nemaš nameru/vremena da malo pročitaš po internetu o instalaciji/programima/pluginima/ključevima, bolje onda idi na dreambox... tamo ti je skoro pa "ključ u ruke"

ss2 ~70eur, ss2 usb ~110eur
tanjir ~20eur
diseqc motor ~50eur
lnb ~10eur
kabl ~3eur
------------
znači, montaža ~200eur? 😛
neko se baš nameračio da te odere :-devil-:
btw bolje uzmi skystar hd karticu, kad već uzimaš... kad jednom vidiš hd kanale, ovi obični su ti posle ružni.
Takođe, ako nemaš nameru/vremena da malo pročitaš po internetu o instalaciji/programima/pluginima/ključevima, bolje onda idi na dreambox... tamo ti je skoro pa "ključ u ruke"

Stvarno se nekad izlanem,a ne proverim prvo na licu mesta.Teški trip a ovo je istina

http://satelitskeantene.com/content/view/59/311/

E na ovako nešto sam mislio,odakle mene dodje 350 evra nebitno je sad.
Ovo je oko 125 evra.
A da to sam čitao skoro o toj HD varijanti,samo što za tako nešto kolko shvatih ne treba
računar ,nego zver, kolko je zahtevna.
Može bit da ovo nije loša varijanta,što ovi nude?Sad ne znam ,čuo sam i da tih komponenti
ima raznih,konkretno LNB,da mi ne uvale neki krš.Hvala puno daq,eto ako te ne mrzi,baci pogled na ovaj link gore,kako ti se čini ta ponuda.

namojoj konfiguraciji HD karta rati savršeno, čak i Sky UK HD

HD verzija SS2 i nije neko resenje za trenutno stanje stvari .Ponuda HD kanala i nije neka da bi ulozio nekih 130 € u karticu .
Dok ne krene bogatija ponuda HD kanala ,obicna verzija SS2 ti je i previse :eyebrows:

http://www.zdecompany.co.yu/

idi na satelitska oprema, pa cenovnik sa leve strane i pogledaj cene...

Sve zavisi u kom si gradu...Takodje, ako si u Bg, ima lik na forumu koji radi sat opremu, i koji ti moze cakama izvuci max broj placenih kanala

Moj savet ti je da idesh na varijantu sa motorom...nije stvar u tome shto ces hvatati vishe programa, nego shto su neki kanali na vecini satelita zakljuchani, a na jednom otkljuchani..i tako ide od kanala do kanala 😉

Samo se pazi da te ne oderu za ugradnju...ima mnogo divljak firmi koje idu na varijantu "shishacemo ovce dve godine dok ne dodjemo na los glas, pa zatvaramo firmu i prelazimo na prodaju frizidera"...

Hteo sam da idem na full varijantu,znači sa motorom i najkvalitetnije
moguće što se tiče ostalih komponenti.Osim naravno kartice koja je
standardna 🙂
Samo se pazi da te ne oderu za ugradnju...ima mnogo divljak firmi koje idu na varijantu "shishacemo ovce dve godine dok ne dodjemo na los glas, pa zatvaramo firmu i prelazimo na prodaju frizidera
Ma vjeruj mi mene upravo to i predstavlja suštinu cele priče.Sva ta
oprema se može kupiti,nego uopšte ne želim da se petljam u ugradnju,
zato što ne znam,a potpuno mi je jasno da skoro nikome nije bitan
više dobar glas i preporuka.Nego deri kad možeš.
Nije stvar koliko ću potrošiti na to,jer vredi,nego na šta ću potrošiti.
A majstore za dranje je danas najteže zaobići.
U Bg sam ,možda bi mi mogao pomoći taj lik sa foruma koji radi oko opreme.
Hvala marko 84

za ugradnju ne plaćati više od 30E

Nazad
Vrh Dno