Šta je novo?

AMD's 3GHz K10 to break 30,000 3DMark06

Jedno je sigurno: Theo je bacio bombu "priopcavajuci" prve skorove K10-ke, tesko mogu verovati da je zarad gomile klikova odlucio da fakeuje rezultat i lansira novinarsku patku i time zacementira reputaciju i status u branshi.

a do Nehalema cemo se nacekati ;)

Interesantno. Kada se piše agativno™ o AMD-u onda je to fud, fake, pričanje napamet, mora se dokazati linkovima i sl. dok, kada se priča prepozitivno, onda su to ugledni novinari koji sigurno ne bi to napisali da nije istina zarad reputacije i statusa u branši :D

Sigurno je samo da ako Phenom nije stone cold killer i ovaj 3DMark skor nije pravi, neko ce izgubiti sav kredibilitet koje je imao (ili nije imao u slucaju Inq-a :D).
Sad bi dobro dosla medvedja hibernacija do 10. ;)

Na skoro zavrsenoj Game Convention u Leipzigu AMD je potvrdio demonstraciju sa Tech Day'a krajem Jula. Naime u zasebnoj sobi jednom reporteru je demonstriran racunar sa Phenom CPU'om koji je radio na 3.0 GHz sa odgovarajucom "Hammerhead" plocom sa 4 PCIe-X16 slota .
Tokom demonstracije racunar je hladjen vazdusno uz podrsku Heatpipe'a firme Revoltec.
Demonstrirana je igra "Stranglehold" koja po slikama Taskmanagera veoma dobro opterecuje sva cetiri jezgra.
U sistemu su bile ugradjene samo dve HD 2900 XT karte stim sto je AMD potvrdio da je u Laboru uspjesno potvrdjen i rad tri
komada u CrossFire rezimu !

Predpostavljam da se radi o istom sistemu i u gore navedenom Artiklu koji je objavio the Inquirer tako da mozemo racunati da su samo
dve karte u pitanju :)

Slazem se Monteboy :)
Ono sto sam ja mogao da zakljucim na osnovu svega:
1)Osim ako Theo Valich nije bio pijan prilikom testa(a ja mislim da nije) u pitanju je mark06
2)single socket sistem je u pitanju sa dve 2900XT karte u CF,isti (tj. indentican u smislu komponenti)ononom koji je AMD predstavio na 2 razlicita dogadjaja skoro,u Americi i Japanu.Na te dve prilike je bila ista ploca sa single socket Agenom FX i 2 Radeon 2900XT karte u CF
3)cak i da je mar05 bio u pitanju,situacija se ni malo ne menja(cak je i nesto povoljnija po AMD jer je mark05 cista singlethread aplikacija)
4)3-Fire bi tesko doneo onakvo unapredjenje ,osim ako AMD nije napravio neki "magic 8-ball" drajver koji phenomenalno koristi trecu kartu :d

Kad vec poce temu o Valich'u , jer znas da su ga na Game Convention u Leipzigu pokrali ?

Bio je zajedno sa velikim imenima iz OC-Scene , Shaminom i Kinc'om kad se vracao sa vecere na kojoj je bio sa CEO od Mushkina (Zikria) i krenuo prema parkingu do svog novog passata primetio je razbijen prozor :)

Nestau mu je pasos njegov i Kinc'ov kao i sadrzaj kompletnog gepeka , nekoliko notebook'ova , digitalnih kamera.A katastrofa je bila jer je nestao takodje i 5.4 Ghz Conroe , Memorija i nekoliko desetina drzugih procesora kao i grafickih.

Nego vidi mi molim te da se ne prodaje kod ovih nasih Beogradskih Sanera neki Conroe procesor ???? ha ha ha
Postoji mogucnost da sam zainteresovan :D

Poslednja izmena:
dok, kada se priča prepozitivno, onda su to ugledni novinari koji sigurno ne bi to napisali da nije istina zarad reputacije i statusa u branši :D

Podji od sebe! Da TI sad napises kako ce, recimo, XY 'ardver da odvaljuje, i tvrdis da si se licno uverio u to, a onda kada svakome taj XY 'ardver bude dostupan i pokaze se da si slagao, ko ce posle verovati tvojim vestima?

Kad vec poce temu o Valich'u , jer znas da su ga na Game Convention u Leipzigu pokrali ?

Bio je zajedno sa velikim imenima iz OC-Scene , Shaminom i Kinc'om kad se vracao sa vecere na kojoj je bio sa CEO od Mushkina (Zikria) i krenuo prema parkingu do svog novog passata primetio je razbijen prozor :)

Nestau mu je pasos njegov i Kinc'ov kao i sadrzaj kompletnog gepeka , nekoliko notebook'ova , digitalnih kamera.A katastrofa je bila jer je nestao takodje i 5.4 Ghz Conroe , Memorija i nekoliko desetina drzugih procesora kao i grafickih.

Nego vidi mi molim te da se ne prodaje kod ovih nasih Beogradskih Sanera neki Conroe procesor ???? ha ha ha

bilo je price i o tome samo u drugom threadu...blago onome k'o ima Shaminov conroe :D

Mislis na ovo :http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1199731&postcount=8 i ovo http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1199749&postcount=12 :D ?
Znam naravno :).
Nego bilo je i nekih ovde koji su sumnjali da je covek pokraden jer toboze rekordni Conroe je bio tamo neki sample sto ide na 5.8Ghz a ne 5.4Ghz(a svi znamo da Shamino i Kinc imaju po jedan primerak C2D procesora :d :d)

Hehehe,ko zna,to kod nas nije ni nemoguce :D.Stiglo u Srbiju ,poslednje mesto na planeti na kojem ce ga polizei traziti :D.Zamisli shanere koji se pitaju sta je ovo limeno i pise Con0r ES :D

Podji od sebe! Da TI sad napises kako ce, recimo, XY 'ardver da odvaljuje, i tvrdis da si se licno uverio u to, a onda kada svakome taj XY 'ardver bude dostupan i pokaze se da si slagao, ko ce posle verovati tvojim vestima?

A sto jednostavno ne kontaktiras Tea Valića. Mislim, znamo ga obojica... Ja ne mogu da ga kontaktiram, posto ja moram da sacekam da mi date na test Phenom pa da se sam uverim u performanse :) , a ti mu napisi lepo mail da objasni sta i kada je testirao... Mislim, lako je utvrditi koji je test setup imao u rukama.

Bez ljutnje drugar kad ces da menjas Nick ?
Moja preporuka -> Barcelona :)

cim izadje neko jezgro vredno menjanja :D
nijedan ne moze da zameni starog, hladnog, netburstovanog (tm) northwooda :D

pa jel' si imao kontak sa Barcelonom kad mi je vec preporujes? :)

ma ovom Teu AMD ukrao procesor i sada ga ucenjuju, mora da napise da je AMD zver od CPU-a i onda mu vracaju conroe i ostale stvracice :d

Poslednja izmena:
Ono što je sigurno jese da nikako, ali nikao koliko god da je superioran CPU, 3M06 ne može da skalira 5000 markova vise samo zarad povećanja kloka sa 2.5 GHz na 3GHz, to je i vise nego nemoguće. Mišljenja sam ako je doslo do toliko povećanja finalnog skora, da je ipak sve to odrađeno na dosta većim klokovima grabulja, sistemske mem i magistrale samim tim. No ako se coveku potkrala neka informacija kao sto je " e da zaboravaio sam da kažem klokovali smo malo vise grafiku, mem uz magistralu" onda reputacija njegovog sajta, a samim tim i njegova lično je debelo narušena. U svakom slučaju rezultati ne bi trebalo da su daleko od nas, evo ja se nudim da istestiram prve primerke, zato Neđo daj malo ubrzaj stvari. :)

D
nijedan ne moze da zameni hladnog netburstovanog (tm) northwooda :D
:)
E ova ti je dobra.

Poslednja izmena:
Hehehe,ko zna,to kod nas nije ni nemoguce :D.Stiglo u Srbiju ,poslednje mesto na planeti na kojem ce ga polizei traziti :D.Zamisli shanere koji se pitaju sta je ovo limeno i pise Con0r ES :D

Ma moguce je sve , sledecih dana cu bolje da obratim paznju na pod forum "mali oglasi" :)

Poslednja izmena:
cim izadje neko jezgro vredno menjanja :D
nijedan ne moze da zameni starog, hladnog, netburstovanog (tm) northwooda :D

pa jel' si imao kontak sa Barcelonom kad mi je vec preporujes? :)

ma ovom Teu AMD ukrao procesor i sada ga ucenjuju, mora da napise da je AMD zver od CPU-a i onda mu vracaju conroe i ostale stvracice :d

Ma nisu Theu ukrali CPU nego Shaminu i Kincu ......

Ma nisu Theu ukrali CPU nego Shaminu i Kincu ......

razumem da nije njegovo ali sam s'vatio da je bilo u njegovim passatu!? :trust:

To be clear with you, dear readers, two HD2900XT cards were overclocked to 830MHz for the core and 900MHz for the memory, but ominous Catalyst 7.7 drivers were used.

@space: pa pise da su ih clockovali ili je ovo dodato u text malo kasnije :)

Poslednja izmena:
A sto jednostavno ne kontaktiras Tea Valića. Mislim, znamo ga obojica... Ja ne mogu da ga kontaktiram, posto ja moram da sacekam da mi date na test Phenom pa da se sam uverim u performanse :) , a ti mu napisi lepo mail da objasni sta i kada je testirao... Mislim, lako je utvrditi koji je test setup imao u rukama.

pitao sam ga ja vec, kao i jos neki ljudi. Covek kaze da se nije zajabunio :)

Glupo je da ga sad ispitujem, a sta a kako, kad je on lepo napisao ono sto je napisao: K10 2.5 i 3 GHz na RD790 ploci sa 2900 CF setupom i Corsair memarom.

Na ljudima je da veruju ili da ne veruju... kak vec smatraju da je za shodno.

Meni skor izgleda ogromantno, kao u ostalom i svakome ko je procitao famozni clanak. U svakom slucaju Theo ce biti ili covek koji je prvi otkrio performanse K10-ke ili covek koji se zzesce zajabunio, kako god biloovaj clanak ce mu ostati nesto po cemu ce ga oni koji citaju i prate doticno stivo uvek pamtiti i pominjati.

Sto se K10-ke tice i ja jedva cekam da se licno uverim u performanse i sigurno cemo grebati i rukama i nogama da se dokopamo Phamoznog procesora ;)

Tako je,covek ce definitivno ostati upamcen :).Po cemu,videcemo za dve nedelje.
A tema na XS-u se pretvorila u flame fest sa prozivanjima,deljenjem "komplimenata" i ostalim poslasticama :D.I to sve za 24h :D

Poslednja vest sa fudzile:
Konfiguracija sa X4 Phenom na 3GHz ima Vista exp. index 5,9 u svim segmentima tj. maksimalan score. Ne znam koje su druge komponente, pa kapiram da je najbitniji CPU segment ovog indexa.
Koliko sam mogao da vidim na netu, ovaj rezultat dostizu C2Q-vi na 3 i vise GHz-a, pa ne znam koliko je ovo relevantan rezultat (ponovo, ako je tacan). Mozda utoliko, sto pokazuje da AMD nece biti slabiji. S druge strane C2D na 3.2 , 3.3 i vise GHz-a ne dostizu 5.9 CPU vista exp. index, najvise sto sam video je 5.7 za 3.3-3.4GHz C2D. Ocigledno da dodatna 2 jezgra znace u ovoj vrsti bodovanja.
Strasan hype je napravila ova poslednja vest. Pogledajte samo ovaj thread npr...postoji 2 dana, vec je treca (edit: cetvrta :D) stranica podobro odmakla. Bolje bi im svima bilo da ima istine u ovome or else...or else?...exactly!

Poslednja izmena:
razumem da nije njegovo ali sam s'vatio da je bilo u njegovim passatu!? :trust:

@space: pa pise da su ih clockovali ili je ovo dodato u text malo kasnije :)

Da sad sam to video, ili mi je promaklo ili su naknadno dodali, ali lol više od 6000 markova samo sa povećanjem CPU-a za 500MHz e to je nemoguće koliko god da je superioran. Naravno ja nisam jedan od onih koji ne veruju, ali počinjem sa istim tek kad budem imao anantech or XT rezultate. Mislim polazite logikom, ili ti gledajmo skalatrno, ovo su prvi primerci, stepinzi ima da se usavrsavaju, doći će vreme da će pomenuti cpu ići daleko iznad 3.1GHz (bar se tako nadamo) koliki će onda biti skor, možda 33000 markova, tesko, stvarno tesko, ali videćemo.

Sto se K10-ke tice i ja jedva cekam da se licno uverim u performanse i sigurno cemo grebati i rukama i nogama da se dokopamo Phamoznog procesora ;)

Ma pusti ti to sta ti čekas, ti ga krijes sigurno ispod kreveta, ili kod devojke, nego kad ću ga ja imati u rukama. :d

Poslednja izmena:
Poslednja vest sa fudzile:
Konfiguracija sa X4 Phenom na 3GHz ima Vista exp. index 5,9 u svim segmentima tj. maksimalan score. Ne znam koje su druge komponente, pa kapiram da je najbitniji CPU segment ovog indexa.
Koliko sam mogao da vidim na netu, ovaj rezultat dostizu C2Q-vi na 3 i vise GHz-a, pa ne znam koliko je ovo relevantan rezultat (ponovo, ako je tacan). Mozda utoliko, sto pokazuje da AMD nece biti slabiji. S druge strane C2D na 3.2 , 3.3 i vise GHz-a ne dostizu 5.9 CPU vista exp. index, najvise sto sam video je 5.7 za 3.3-3.4GHz C2D. Ocigledno da dodatna 2 jezgra znace u ovoj vrsti bodovanja.

Vista i bodovanje skoro da nema ikakve veze sa zivotom...koliko sam ja upucen to bodovanje je zamisljeno tako da kad kupis program ili igricu koja ima rate 5.1 vidis da li mozes da pokrenes na tvojoj masini, kao neki recommended za ugodan rad...i ne znam bas da li se povecava rejting klokovanjem, ovde nekima nije uopste...

Mislim, ako se ispostavi da je sve ovo oko obaranja svetskog rekorda u 3D Marku 06 sa Phenomom ustvari najobicnija glupost, dobice AMD, ovog puta ni kriv ni duzan, jos malo "negativnog publiciteta".

Nema AMD veze sa ovim, samo ce Teo dobijati 0 clicks nadalje.
Ako AMD dobije negativan publicitet, valjda ce shvatiti da daju PR malo, a ne da cute ovoliko :D (evo sta se desi ako cute)

Koliko vidim, sa Atlonom max je ~12383:
http://service.futuremark.com/compare?3dm06=2583129
Nisam siguran da li je CF, kazhe da karta ima 1GB, pa verovatno jeste, nigde ne pishe konkretno.
Znaci, slaze se taman sa TPU clankom.
Mozda CF bolje radi na Intel chipsetu?:)

wow!!! nadam se da ce uskoro portovati 3DMark06 na Xbox360 ili PS3...!
koga zabole koliki je skor u 3DMarku... :/

jeste li videli novi UltraSparc T2 CPU? to su je ono sto ce zadesiti Intel/AMD CPU ...za jedno 5 godina... :d ako nekog interesuje T2

Hoce neko vidi 14000-15000 u 3DM06 sa 8800GTS i to sa jednom, mogu to da odradim kad hoćete, mislim stvarno je glupost, evo ceo dan pokusavam da osmislim dijagram i nikako mi ne ide, ispade da će phenom na 1.6GHz da pojede keintsfilda na +4GHz. Malo sam skeptičan, ili ti malo više sam skepičan, ali rezultate jedva čekam da vidim uživo, vise nikome verujem.

Mislim da po tom pitanju repliciras pogresnom.
Ja sam bio na AMD'u dok je AMD imao bolju i jeftiniju ponudu onda sam presao na C2D sada cu vjerovatno ponovo na AMD e sad ja tu nevidim nikakvu navijacku praksu (navijaci ostaju verni timu i kad gubi) nego jedino razumno shvatanje odnosa performansi / cena.

Ukoliko se ovo gore obestini budi siguran da ce biti mnogo vise promena sistema kod obicnih korisnika , mada ne iskljucujem da ce biti pojedinaca navijackog lobija (Intel Fanboys) koje si lepo opisao :) koji ce ostati verni Intel'u u novoj Eri pumpanja frikvencija.....

i za kraj ! GO GO AMD!

Ma tebi je replika bila upućena samo za Audia i to u šaljivom konteksu. Ovo za GO AMD... je bilo pitanje upućeno svima koji razmišljaju na "navijački" način.
PS. Znam da si prešao na C2D. Sam si i pričao o tome, pre x meseci da ako se ispostavi da je Conoroe zaista toliko dobar, da ćeš uzeti ono što ti najbolje završava posao. ;)
Pozdrav.:wave:

To je veoma diskutabilno. Problem je što Phenom konfiguracija neće još dugo, dugo. On može kroz nedelju - dve - tri - mesec i više da napiše "izvinite, malo smo pogrešili, testirali smo to to i to, imali sample nove grafičke u kompu i to u SLI-ju/Crossfire-u pa je skor bio povelik", čime niveliše negativan publicitet, ali efekat je postignut - svi bruje o 30k poena u 3D marku. A ljude baš briga za tamo nekog Tea, niko ni ne zna ko je on, bitno je da se raščulo 30k poena...

edit: naravno, ja neću imati ništa protiv ako se ispostavi da stvarno Phenom toliko utiče.

Poslednja izmena:
Taman da dopunim, inspirisan jutarnjom vešću - koliko su samo ti novinari lupetali kako je G92 novi high end sa 512-bitnim mem. interfejsom bla bla, pa evo sada ispada da je to samo osvežene GeForce 8 serije. I, hoćemo li verovati Teu i dalje? Da li trebamo da mu verujemo za Phenom, imajući u vidu šta je pričao za Nvidiu? Hoćemo li prestati da pratimo njegove vesti?

Vrh Dno