Šta je novo?

Servis za instalaciju stampaca... ?

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo ovako... stavio sam jednu od onih "sakatih" verzija Windows-a (konkretno, "TinyXP Beast Edition" je u pitanju)... gomila pogasenih servisa, 42MB zauzeca memorije, 13 procesa po prvom boot-u, Win folder 320MB... milina :)

Medzutim, problem... nece stampac da se instalira. HP1010, standardni laser.
Problem je u tome sto kada se pokrene instalacija, prvi prozor prodje ("Welcome"... "read EULA" :p), pojavi se prozor da se bira na koji je nacin zakacen stampac (direktno, preko USB-a/paralel kabla ili preko mreze)... i tu, nakon sto se izabere prvi nacin, puca, izbacuje prozor sa porukom "severe error... restart and try again".
E sad, siguran sam da je do Win-a, tj. do nekog servisa verovatno, koji je ugasen, jer kod burazera, na "normalnom" Windows-u, ovaj prozor prolazi bez problema i ide se dalje, kada se bira USB ili parallel kabl. Naravno, instalacija se zavrsava uspesno i stampac radi k'o zmaj.

E sad, ja sam malo snjuvao, gledao servise, i kod mene i kod burazera... i razlika je ogromna, kod njega ih ima bar triput vise :d, tako da nema sanse da idem jedan po jedan i probam svaki da bih video koji zeza. Probao sam par ociglednih (tipa PnP), da ih rucno pokrenem (posto su na "manual startup", jel'te)... niks, nece.
Ima li pomoci, da ne sobaljujem ovaj Win zbog te gluposti... (mada mi se opasno popeo na glavu :))

Probaj da pokrenes Print Spooler service.

Probaj da pokrenes Print Spooler service.
Pokrenuo bih ja njega (dovoljno mi to poznato ;))... samo kad bi ga bilo u listi servisa! :zgran:
Nema ga, uopste...

Mogu nekako da *dodam* servis? :)

EDIT. Bravo, masjtore, resio si problem! cheers
Dobro, bar polovicno... :D

Taj je servis, sad sam probao na burazerovoj masini, zaustavim ga - izbacuje istu gresku kao kod mene... pokrenem ga - radi normalno, pita hocu li USB ili parallel.
E sad, problem je sto kod mene tog servisa *nema*... jednostavno ga nema u listi servisa... pa stoga, da ponovim ono pitanje od malopre - mogu li nekako da ga *dodam*? :)

Poslednja izmena:
Ako u windows/system32 nema spoolsv.exe fajla, onda nema sanse da ti proradi stampac...probaj manuelno da ga pokrenes ako ga ima...(mada nije jedini od koga zavisi stampanje, ima jos nekoliko spool fajlova i dll-ova)
Sto se bre smaras sa tim sakatim verzijama...lepo stavi full winXP/Sp2 i lepo pogasi sta ti e treba :)

Ako u windows/system32 nema spoolsv.exe fajla, onda nema sanse da ti proradi stampac...probaj manuelno da ga pokrenes ako ga ima...(mada nije jedini od koga zavisi stampanje, ima jos nekoliko spool fajlova i dll-ova)
Mrka kapa, nema... dammit! :wall:
Sto se bre smaras sa tim sakatim verzijama...lepo stavi full winXP/Sp2 i lepo pogasi sta ti e treba :)
Ma, ja rek'o da probam, ovo vec osakaceno, pa ga ja nLite-om jos vise "doradim" :-devil-:... ali, izdade me vec na prvom koraku.

Exportovao sam kljuc iz registry-ja koji je za Print Spooler, pa probaj da ga dodas u registry dvoklikom (stavio sam ga u attachment), pa javi da li je uspjelo. Kljuc posle treba da se vidi u HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Spooler.

edit: evo i dva fajla za u System32 folder: spoolsv.exe i spoolss.dll (valjda ne treba jos neki :) )

Prilozi

• spooler_service.rar
    1.9 KB · Pregleda: 59
  • spooler.rar
    53.3 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Exportovao sam kljuc iz registry-ja koji je za Print Spooler, pa probaj da ga dodas u registry dvoklikom (stavio sam ga u attachment), pa javi da li je uspjelo. Kljuc posle treba da se vidi u HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Spooler.

edit: evo i dva fajla za u System32 folder: spoolsv.exe i spoolss.dll (valjda ne treba jos neki :) )
Odma' probam, javljam sta sam uradio ;)

Probah, dodadoh reg file... ima ga u registry-ju, bas tamo gde i treba da bude (ne znam da li ga je bilo pre, ne verujem)... dodadoh i ona dva fajla u system32.
I nista, i dalje izbacuje ono prozorce sa greskom, u listi servisa ga i dalje nema ("pokrenuo" sam ga i rucno, dvoklikom na spoolsv.exe)... da li mozda treba i da se restartuje masina?

Poslednja izmena od urednika:
Probaj i sa restartom, Windows je to :)

edit: kod mene u System32 postoji i folder "spool", ali je "malo pretezak" (ima skoro 50MB), u njemu su folderi drivers, PRINTERS (prazan) i prtprocs (ovaj zadnji ti evo u attachu, u njemu je nekil .dll fajl).

Prilozi

• prtprocs.rar
    15.5 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Probaj i sa restartom, Windows je to :)

edit: kod mene u System32 postoji i folder "spool", ali je "malo pretezak" (ima skoro 50MB), u njemu su folderi drivers, PRINTERS (prazan) i prtprocs (ovaj zadnji ti evo u attachu, u njemu je nekil .dll fajl).
Ce da turim i ovaj u system32... a za restart ce da vidimo malo kasnije, nakon sto zavrsim sa download-om :)

Hvala u svakom slucaju! :wave:

Jel si zavrsio download? :)
Ako jesi, sta je bilo posle restarta?

Mrka kapa, i dalje... :(

Zavrsio download :), restartovao... pokrenem onaj autorun, bez nade k'o i do sada, prvi korak-Next, drugi-Next... kad prodje!!!! :)
Pita "koj' ces kabl", ja rek'o USB i teraj dalje... sve lepo do kraja, kada krece instalacija, lete oni "instalacioni crvici" :d na sve strane... i taman kad treba da zavrsi - trt. Error.
Stavio sam slicku dole, da ne objasnjavam mnogo.

I'm so pissed, je*bem ti i ovaj mutavi Windows :wall:

BTW, ako nista drugo, Print Spooler servis je pokrenut, uz malo zongliranja (hvala CrniNeo ;))... sad proverih, bukvalno je dodat tamo u listu servisa, gde ga pre nije bilo... to se desilo nakon restarta, pre ga nije bilo. I na "Automatic" startup-u je.

BTW 2, dodao sam i onaj prtprocs folder u system32... nece da skodi :)
Tacnije, sve sto si mi rekao da dodam ili pokrenem - ja sam dodao ili pokrenuo! :d

Prilozi

• error.PNG
    error.PNG
    22.7 KB · Pregleda: 72
Mozda ti fali nesto vezano za USB?
Probaj neki stampac sa paralelnim portom.

U stvari, najlakse je da ovo sto imas :smash: i da instaliras normalan win.

predji lepo na TinyXP od eXPirience-a, a ne na te sugave verzije...TinyXP je originalna verzija od eXPa dok su ove Beast i sl. samo ne uspele modifikacije istih...mnogi uzimaju njegovu sliku pa sami prave svoje verzije, ali nije to to...

btw: micro2003/microXP su kao rodjene za benchmarking ;)

Poslednja izmena:
Mozda ti fali nesto vezano za USB?
Pa ne znam vise, nisam pametan :)
Mislim, ovo ostalo sto imam na USB-u radi: flash, daljinac od TV karte, ADSL modem...
Probaj neki stampac sa paralelnim portom.
Pa jel' ti mislis da ja imam 25 stampaca just lyin around' here, pa da mogu da menjam i biram? :D
U stvari, najlakse je da ovo sto imas :smash: i da instaliras normalan win.
I meni se cini :)

predji lepo na TinyXP od eXPirience-a, a ne na te sugave verzije...TinyXP je originalna verzija od eXPa dok su ove Beast i sl. samo ne uspele modifikacije istih...mnogi uzimaju njegovu sliku pa sami prave svoje verzije, ali nije to to...
Pazi, kol'ko sam ja skontao, "Beast Edition" je u stvari klasican TinyXP, samo bez IE-a, OE-a, WMP-a i MSN-a... cak stavise, postoji jedan readme.txt za TinyXP, u kome pise da se velicina iso fajla jos moze smanjiti ako se izbace ove stavke, tj. nema njihove instalacije... tako da mu to dodje na isto, tj. to je "Beast".
Evo izvoda iz readme-a:

If you want a version of this same install,
but without these items...

Internet Explorer
Outlook Express
MSN Messenger
Windows Media Player

See the OPTION_2 folder on the CD and read the Instructions.txt
file for how to make another ISO that is about 40Mb smaller
because of the four removed components.

I to dodje taman to, skine se nekih 40-ak mega sa onih inicijalnih 200-tinjak sto ga iso TinyXP-a ima, i dodje na velicinu iso-a za "Beast".
A posto ove stvari meni ne trebaju... "Beast" je bi logican izbor ;)
btw: micro2003/microXP su kao rodjene za benchmarking ;)
MicroXP... koj' su sad pa ti? :d

Nisam mislio da ti imas na "lageru", nego da mozes da pozajmis iz komsiluka i tako to. :)
Nema, jeb'ga... :)

A i kol'ko su obrazovani, da dodjem da trazim stampac, ima da mi daju fiskalnu kasu da nosim :D

MicroXP... koj' su sad pa ti? :d

pa to su najmanji moguci...iso za micro2003 100MB, a za microXP 88MB :hair: (nemaju prakticno nista, samo za benchmark ili standalone pc bez lana,dhcp-a i sl.)...al' zato su munje :)
poslao sam ti pm pa vidi...beast nema podrsku za stampace, tako da ih je tesko omoguciti...
:wave:

Poslednja izmena:
pa to su najmanji moguci...iso za micro2003 100MB, a za microXP 88MB :hair: (nemaju prakticno nista, samo za benchmark ili standalone pc bez lana,dhcp-a i sl.)...al' zato su munje :)
Daj neki linkic za to... meni to uvek interesantno... bar da ima za drugu particiju :smoke:
poslao sam ti pm pa vidi...beast nema podrsku za stampace, tako da ih je tesko omoguciti...
Majku mu, uveren sam da sam citao u nekom opisu doticnog da ima podrsku za stampace... :trust:

Pozdrav :wave:

Evo opisa.

Mene zanima jel taj Win podrzava 48-bit LBA HDD-ove?
Trebalo bi zbog SP2 ali me zanima jel neko probao?

Prilozi

• Opis.zip
    5.7 KB · Pregleda: 40
Evo opisa.

Mene zanima jel taj Win podrzava 48-bit LBA HDD-ove?
Trebalo bi zbog SP2 ali me zanima jel neko probao?
To je opis za MicroXP, meni (je) treba(lo) za TinyXP Beast Edition.

Sto se tvog pitanja tice: podrzava.
Upravo zbog SP-a. Probano, radi normalno.

Tooo CAR-e hvala ti puno.

Evo opisa ako hoces imam i tutorial DIY (uradi sam za Tiny).

Prilozi

• Opis.zip
    8.2 KB · Pregleda: 56
Micro ima isti problem kao i Best verzija + i flopi nece ali moze da se nabudzi da radi,
cak i kad mu ubacim usbprinter.sys opet nece za razliku od Best verzije koja to ima
ali evo meni radi USB stampac u Unattended (UK Version) verziji.

Ma za MicroXP me zaista ne cudi, to je toliki golac da prosto nema sta da radi... :D

Pa sa stampacem nakacenim na takvu verziju Windows-a prelazis sa Tiny na Advanced mod :d

Pa sa stampacem nakacenim na takvu verziju Windows-a prelazis sa Tiny na Advanced mod :d

Ma kakav Advanced mod, dobija se Ultra Extende Turbo Edition :)

Jel neko probao u koijm od tih verzija radi mreza bar sherovanje foldera?

Poslednja izmena:
Ja nisam, zato sam i batalio ovaj Win.
Cak sam probao i ovo sto mi je Yokozuna okacio - no go, stampac i dalje nije hteo da se instalira.

A shta mislite jel bi pomoglo, da ubacim cd od WinXP i kad mi se pokrene instalacija da pokrenem repair? Poshto ima dosta software-a na tom kompu pa hocu da izbegnem reinstall.

Nazad
Vrh Dno