Šta je novo?

E4400 me smorio

• Začetnik teme Začetnik teme Lucko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Danas sam srecan dosao kuci i doneo nov primerak doticnog, premazao pastom i stavio ga lepo fino ispod Hyper-a, usao u bios , fsb odmah na 300MHz a on ni da cuje....
Prvo sam pomislio da nema struje, pa sam mu odmah dao 1.4V za CPU...
Ni to nije pomoglo..... Sledece je bilo na 290, nece 😡, 285, nece, i na kraju je upalio na 280 x 10 sa default naponom i to radi.... E sad, citao sam ovde da moj Biostar ima fsb rupu od 300 dao 380MHz, pa sam odmah probao 400 x 8, lol, opet :wall:... Podizao sam sve od voltaza sto ima po biosu, sto verovatno i ne znaci nista, posto je izgleda problem u procu, ***...
Ako neko ima neku ideju, slobodno.... Primetio sam da je Dekara terao njegov na 405*8, sto je bash lepo, meni bi bilo i 3.OGHz ok... ovo 2.8 mi bas bode oci 😛...

Poslednja izmena:
rekose u drugoj temi da moras da iskljucis u biosu neki C1E (sta god to bilo). mozda je do toga?

rekose u drugoj temi da moras da iskljucis u biosu neki C1E (sta god to bilo). mozda je do toga?

Ma sve sam zivo pogasio, nece ni da cuje :S:
Opet sam probao sve zivo, nemam vishe ideju, fleshnuo sam 2,3 biosa na brzaka sve isto :smash:

A shto nisi lepo kupio E4300 ili E2160 ? A inache taj Biostar ima "rupu" u FSB-u ali od nekih 360-400 MHz..... I mislim da je Dekara terao E4300 modovan na FSB 1066 na 405 * 8... I koliko sam chitao ovde po forumu E4400 se loshe klokuje od E4300 iako ima veci mnozilac.....
Vidim da E4300 teraju na 3.4 GHz 24/7 user Tarmi Ricmi i LazaNS ... Probaj da ga poterash na 300 x 6 da vidish dali plocha oce da bootuje... I obavezno u Biosu iskljuci C1E i EIST...

EDIT:
Pretekli ste me, prichao sam sa drugarom dok sam pisao odgovor...

Poslednja izmena:
Ma pogasio sam sve, imao sam 915 do danas koji je radio na 3800, tako da znam sta radim, al' nece baksuz...
Mozda ga i ja odradim na 266 mod :trust:

Poslednja izmena:
Danas sam srecan dosao kuci i doneo nov primerak doticnog, premazao pastom i stavio ga lepo fino ispod Hyper-a, usao u bios , fsb odmah na 300MHz a on ni da cuje....
Prvo sam pomislio da nema struje, pa sam mu odmah dao 1.4V za CPU...
Ni to nije pomoglo..... Sledece je bilo na 290, nece 😡, 285, nece, i na kraju je upalio na 280 x 10 sa default naponom i to radi.... E sad, citao sam ovde da moj Biostar ima fsb rupu od 300 dao 380MHz, pa sam odmah probao 400 x 8, lol, opet :wall:... Podizao sam sve od voltaza sto ima po biosu, sto verovatno i ne znaci nista, posto je izgleda problem u procu, ***...
Ako neko ima neku ideju, slobodno.... Primetio sam da je Dekara terao njegov na 405*8, sto je bash lepo, meni bi bilo i 3.OGHz ok... ovo 2.8 mi bas bode oci 😛...

Zanimljivo je da si ti krenuo prvo FSB na 290 pa na 285, a ja sam krenuo prvo na 210 pa testing, pa na 230 pa testing, pa na 250 pa testing, pa na kraju na FSB na 270, i tu sam ga ostavio jer imam Box cooler, a i ne treba mi vise.
A ti kupio, i odmah hoces na 5 GHz, e pa ne moze. U al je bitna razlika izmedju 2,8 i 3 GHz, stavrno si ko neko dete, a mozda i imas malo godina...

Nema to veze sa njegovim pitanjem, koliko ja znam. To je opcija koja, kada je ukljucena , obara takt procesora, kada on nije opterecen (dakle za rad sa nezahtevnim programima u Win), to sluzi za manju potrosnju struje. Ali neka proba, mozda mu pomogne, ko zna...

Dobar ti potpis Chinaski, Bog na Atiju a ti na Nvidia...

E i na sve to uporedim rezultate SuperPI, ladno je samo 1 sekundu brzi E4400 od D915 na 3.8GHz... Vrhunac veceri cini mi se :d

Poslednja izmena:
A ti kupio, i odmah hoces na 5 GHz, e pa ne moze. U al je bitna razlika izmedju 2,8 i 3 GHz, stavrno si ko neko dete, a mozda i imas malo godina...

Nije bitna razlika, vec se radi o tome sto svaki primerak ide na bar 3.0GHz, a moj bash da stane na 2.8GHz... A sa 290 za fsb sam krenuo zato sto svaki vlasnik ovog proca ga vozi na minimum 2.6 sto bih se onda smarao testiranjem 210,215,220.... Nismo deca :d

Cuti i vidi koliko se greje. Ja mogu da stavim da radi na 3.4, mada nisam pustao testove stabilnosti na preko 3. Ali se zato greje ko lud i na 1.8, talko cuti i vozi koliko moze. Pazi sta si podesio za brzinu PCIX magistrale, i za brzinu i tajminge memorije.

Temperature su cini mi se ipak velike, 46C i 48C za jezgra redom, malopre mi je se zamrznuo komp na 280 x 10 dok je radio registry mechanic, zanimljivo je da sam prre toga stavio u biosu da se gasi na 75C, a ono smrzavanje mi je bash licilo na to :trust:...
Ipak mislim da su ovo previsoke temperature za idle sa Hyper Tx-om....

Prvo i osnovno kao sto ti je napiso @undefined, moras obratiti paznu na podesavanja za pci-e, onda na memoriska podesavanja.Znaci za pocetak stavi pci-e na 110 a memaru na 533 sa opustenim latencama ,onda pusti fsb na 290 ,ukoliko prodje kreni sa zatezanjem memare, i tako dok ne dobijes stabilna podesavanja.

Prvo i osnovno kao sto ti je napiso @undefined, moras obratiti paznu na podesavanja za pci-e, onda na memoriska podesavanja.Znaci za pocetak stavi pci-e na 110 a memaru na 533 sa opustenim latencama ,onda pusti fsb na 290 ,ukoliko prodje kreni sa zatezanjem memare, i tako dok ne dobijes stabilna podesavanja.

Memara provereno radi na 1000MHz @ 5-5-5-15,22 sata memtesta mislim da je dovoljno, tako da sam nju eliminisao....
E sad nje mi jasno zasto bih povecavao pci-e magistralu, cisto sumnjam da ona ima veze sa mojim slucajem...

Poslednja izmena:
Bolje da su uzeo E2160 i klokovao ga na 3GHz !

Narucicu ja E4300 a ti meni daj taj !

Poslednja izmena:
videcemo koliko ces da zacepis doplatu.
Dogovoricemo se do ponedeljka,a ti do tada baci na muke taj cd2.

videcemo koliko ces da zacepis doplatu.
Dogovoricemo se do ponedeljka,a ti do tada baci na muke taj cd2.[/QUOTE

Za prijatelja 5 evrica, a mozda i nishta ako bude dobro klokovao :d
Svrati sutra, moram da se bacim sad na devojchicu 😛 :wave:

Temperature su cini mi se ipak velike, 46C i 48C za jezgra redom, malopre mi je se zamrznuo komp na 280 x 10 dok je radio registry mechanic, zanimljivo je da sam prre toga stavio u biosu da se gasi na 75C, a ono smrzavanje mi je bash licilo na to :trust:...
Ipak mislim da su ovo previsoke temperature za idle sa Hyper Tx-om....

Nije to nishta.... :-devil-::-devil-:
Idle u 15 h mi je bio isto kao i tebi nekih 45-46 C a full load.....
Slikano danas u 15:01 h temparatura napolju 38 C a u sobi zagushlivih ~ 32-33 C
:-devil-:

EDIT: Vcore je 1.3975 ali je i dalje nestabilan 😡

Poslednja izmena:
Kupi E6750 🙂

Ne moze da se stavi na Biostar 965 DeLuxe zato shto procesor ima FSB 1333 MHz a plocha samo 1066 ( mada radi bez moda i bez dizanja napona na NB sa 430 FSB odnosno 1720 MHz ) i za sada nema biosa koji ce omoguciti da plocha radi sa 1333 MHz procesorima.....
Eto zato nije kupio 🙂

Tezak OFFF:
Pablo,koja ti je ono riba na desktopu???:d:d:d:-devil-:

Ja ipak mislim da imas problema sa klokovanjem 4400 zbog ploce, ili sam ja srecni vlasnik dobrog primerka. Naime uzeo sam ga pre 10ak dana i odm sam ga probao na 3.0ghz, nisam ni probao vise jer mi ne treba. Nisam napon dirnuo uopste, vec sam samo fsb stavio na 300 i to je to. Komp mi radi 24h i nikakva nestabilnost ne postoji. Ono sto je vrlo interesantno ja da je temperatura na defaultu bila 28-29 idle do 33-35 full load, kad je klokovan na 3.0ghz temp je bila 31 idle i 40 load peak.. Koristim malo jaci kuler od boxa tj cooler master za 1000kinti, znaci nista specijalno. Ocitavanja temperature su pravilna jer je pre 4400 na ploci neko vreme bi celeron koji je znao da pici do 55 stepeni..

Ja ipak mislim da imas problema sa klokovanjem 4400 zbog ploce, ili sam ja srecni vlasnik dobrog primerka. Naime uzeo sam ga pre 10ak dana i odm sam ga probao na 3.0ghz, nisam ni probao vise jer mi ne treba. Nisam napon dirnuo uopste, vec sam samo fsb stavio na 300 i to je to. Komp mi radi 24h i nikakva nestabilnost ne postoji

A ja ipak mislim da ti greshish..... Plocha bez ikakvih modova i bez povecanja voltaze na North Bridge-u izvlachi FSB 430 ( 1720 )... Svi kad vide Biostar pomisle da je to najgori skart poshto se ne zove Asus ili Gigabyte :S: Shto se tiche tvog CPU-a ako si ga uzeo pre 10-ak dana mozda je to bila ta serija pre 31.07 shto se dobro Overclockuje.... Da si prochitao link shto je fantomX postovao video bi o chemu se radi..... To shto komp radi bez problema 24h neznachi da je stabilan ako mu nisi pustio orthos jedno barem 12 h na prioritetu 9

Ono sto je vrlo interesantno ja da je temperatura na defaultu bila 28-29 idle do 33-35 full load, kad je klokovan na 3.0ghz temp je bila 31 idle i 40 load peak.. Koristim malo jaci kuler od boxa tj cooler master za 1000kinti, znaci nista specijalno. Ocitavanja temperature su pravilna jer je pre 4400 na ploci neko vreme bi celeron koji je znao da pici do 55 stepeni..

Ako si mislio da mozesh da imash 40 C na 3.0 GHz sa 1.325 V u Full loadu sa na nekom sklj vazdushnom hladjenju pa makar imao i klimu u sobi prevario si se.... :wall: Tempareture se mere sa Core Temp 0.95 ! Onih 40 C u full loadu ti sigurno pokazuje Everest poshto on ocitava temperaturu sa CPU Diode a ne iz jezgra procesora... Za razliku od Celerona koji ima samo jedan senzor za ochitavanje temperature Core 2 Duo procesori imaju 3 senzora s tim da se po jedan nalazi u svakom jezgru i jedan u samom procesoru ( CPU Diode )

Pogledaj na shta mislim:

:wave:
Tezak OFFF:
Pablo,koja ti je ono riba na desktopu???:d:d:d:-devil-:
🙂

Poslednja izmena:
Ispljuva ti mene posteno, izvini sto ti uvredih tvog biostara:S: .. Procesor jeste definitivno od pre 31.7 to stoji, a link koji je FantomX postavio sam procitao i pre nego sto sam postovao tako da nemoj da omalovazavas druge na osnovu svojih pretpostavki, to je osobina sujetnih ljudi.

Za temperature si u pravu gledane su iz gigabytovog softvera i nakon instalacije core tempa pokazuju u idleu oko 45 stepeni oba jezgra dok u loadu oko 60, moje greska..

Sto se tice stabilnosti ne pada mi napamet da pustim orthosa da radi pola dana samo da bi dokazao stabilnost.. Meni je sasvim dovoljan dokaz igranje LOSTA satima,RAINBOW SIX VEGAS, COLIN MCCREA ..

@ fantomX - vidi, najverovatnije je tvoj problem nemogucnosti veceg oc-a u ploci jer ne radi dobro sa 4x00 serijom procesora koji imaju fsb 200 (800). Zasto ne znam, jednostavno je tako. I ja sam probao 4300-ku pre par meseci ali nije bilo nikakve sanse da se priblizim na 3Ghz dok sa E6300 to svima ide bez problema. Imas i u temi Maticne ploce nekoliko clanova sto se "muce" sa ovim plocom i procima iz 4x00 serije.

Ispljuva ti mene posteno, izvini sto ti uvredih tvog biostara:S: .. Procesor jeste definitivno od pre 31.7 to stoji, a link koji je FantomX postavio sam procitao i pre nego sto sam postovao tako da nemoj da omalovazavas druge na osnovu svojih pretpostavki, to je osobina sujetnih ljudi.

Za temperature si u pravu gledane su iz gigabytovog softvera i nakon instalacije core tempa pokazuju u idleu oko 45 stepeni oba jezgra dok u loadu oko 60, moje greska..

Sto se tice stabilnosti ne pada mi napamet da pustim orthosa da radi pola dana samo da bi dokazao stabilnost.. Meni je sasvim dovoljan dokaz igranje LOSTA satima,RAINBOW SIX VEGAS, COLIN MCCREA ..
Ako sam te nechim shto sam napisao uvredio izvini.... No Hard Feelings... 🙂
Samo sam hteo da ti skrenem paznju na pogreshne temperature.....
:wave:
@ fantomX - vidi, najverovatnije je tvoj problem nemogucnosti veceg oc-a u ploci jer ne radi dobro sa 4x00 serijom procesora koji imaju fsb 200 (800). Zasto ne znam, jednostavno je tako. I ja sam probao 4300-ku pre par meseci ali nije bilo nikakve sanse da se priblizim na 3Ghz dok sa E6300 to svima ide bez problema. Imas i u temi Maticne ploce nekoliko clanova sto se "muce" sa ovim plocom i procima iz 4x00 serije.
Pa zar to nije popravljeno BIOS-om ? :trust: Ja nemam takvih problema moj E4300 sa kraja februara ulazi u Win na 3.15 GHz.....

undefined je napisao(la):
@Pablo. Ana Ivanovic, right?
Da jeste Ana Ivanovic... Jeste sad zadovoljni ? 😛 Radim u kladionici pa znash malo pratim sport i glupo mi je na backround stavim Vidica 😛

Poslednja izmena:
Sad nesto bezveze prckam po cpu-z i vidim da je core Conroe, a ne Alendale, ispravite me ako gresim...
Meni se sve cini da Intel izgleda pakuje ovu novu seriju e6x20 onu falicnu kao e4x00, posto je datum pakovanja mog proca 06/08/07, znaci cirka 20 dana

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    131.9 KB · Pregleda: 83
Nazad
Vrh Dno