Šta je novo?

HP Compaq nx9420 Recovery problem

Lomnica_city

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
380
Znaci posle dosta muka i utrosenih DVD-ova,posto su me iz Pakom servisa istripovali da moram ceo HD da bekapujem pre recovery-a jer moze ponistiti sve particije i podatke na njima,pocnem ja lepo proces pravljenja Recovery DVD-ova za factory reset ali cvrc malo!!
HP Recovery Manager kaze da ne moze da nadje Recovery particiju,a ona je i dalje tu na HD-u,doduse nesto umanjena jer sam deo FREE space-a dodelio drugoj particiji (prijavljivano mi je zauzece memorije od oko 300MB ali je za to odvojena particija od skoro 8GB pa sam je Acronis Disc Director 10-kom uskratio za 5GB PRAZNOG prostora i ostavio oko 2,7GB od cega je skoro 300MB zauzeto,verovatno image-om Windowsa) i preimenovao je da mi ne bi bila prva posle C u My Computer-u!
Sumnjam da sam pri dodeli praznog prostora drugoj particiji pokupio i podatke sa Recovery particije,jer on mora da prijavi sve podatke koje vidi a prebacio sam samo prazan prostor i ostavio vise nego dovoljno prostora na njoj,mislim da je 99% u pitanju preimenovanje particije pa on sada ne moze da je nadje jer je trazi pod pogresnim slovom,ali KOJE je slovo bilo default za tu particiju!?Dajte malo pomoci jer mi je hitno posto moram vec jednom da ga reinstaliram a ne mogu da cekam ponedeljak da zovem Pakom i cekam njihov odgovor,dakle zna li neko koje je slovo default kod HP-a za Recovery particiju!?
Ako mi ovo ne uspe,da li je moguce u Srbiji naruciti Recovery DVD-ove,i da li su i za nas besplatni dok je laptop u garanciji,ili ako nisu koliko onda kostaju,za Amere je $20+postarina,ali samo ako laptop nije vise u garanciji (a moj jeste jos oko 5 meseci) mada mi nije frka ni da platim neku razumnu cifru!?
Edit:
Ne vredi,probao sam sva slova,rotirao particije do sad i nista,nijedno slovo ne prihvata,uopste ne vidi particiju,stvarno mi nije jasno kako ne moze da vidi particiju od skoro 3GB i da je to mozda zato sto sam oduzeo nesto praznog prostora!?Izgleda da moram da cekam ponedeljak,sem ako neko od vas nema ovakav laptop kao iz Moja masina pa da mi napravi Recovery CD?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Pa, khm, ako imas WindowsXP CD (i sa Vistom isto) mozes lepo i sam da (nakon napravljenog backup-a) formatiras sve, i instaliras koristeci seriski broj nalepljen ispod laptop-a, a onda se nakacis na hp sajt i poskidas drajvere...

Prva stvar koju sam uradio kada sam otvorio svoj laptop iz kutije (hp nc8430), uradio sam ghost, i odmah izbrisao tu tupavu recovery particiju....nije mi bilo milio da dam 5 ili koliko vec gb na tu glupost....a ta glupost je inace uradjena da bi sanjili troskove CD-ova (mislim uzas ali....)....

Imam licencirani XP Home,dok piratski imam samo XP Professional,i nemam nijedan OEM Windows koji se registruje licencnim brojem sa laptopa,a i da skidam drajvere sa neta treba mi broadband konekcija jer ima sigurno blizu 1GB drajvera,a trenutno nemam broadband konekciju vec dial-up,i izgleda na duze vreme jer ******* iz Drim-a ni posle 10-ak meseci JOS NE UVEDOSE WIRELESS!!
Mene zanima zasto ne radi,nisam brisao particiju,probao sam sva moguca slova abecede i nijedno ne prihvata,da li mozda on trazi particiju odredjene velicine,pa da probam ponovo da oduzmem od neke particije tih 5GB ili koliko vec i vratim ovoj Recovery particiji,ili ako bi neko hteo da mi pomogne na neki drugi nacin ako zna,koji ne ukljucuje reinstalaciju piratske verzije Windows-a!?Mislim da copears ima ovaj isti lap,kao i Yoti,mozda bi mi narezali Recovery DVD-e,jeli momci?
Pozdrav ,)

Ja bih ti rado pomogao jer imam na poslu mnogo hp laptop-ova koji su noviji (pa imaju te recovery particije), ali sam malo daleko :d

Stvarno, probaj da ulovis nekoga sa hp laptop-om, pa na diskove (dvd-ove)...

Imam licencirani XP Home,dok piratski imam samo XP Professional,i nemam nijedan OEM Windows koji se registruje licencnim brojem sa laptopa,a i da skidam drajvere sa neta treba mi broadband konekcija jer ima sigurno blizu 1GB drajvera,a trenutno nemam broadband konekciju vec dial-up,i izgleda na duze vreme jer ******* iz Drim-a ni posle 10-ak meseci JOS NE UVEDOSE WIRELESS!!
Mene zanima zasto ne radi,nisam brisao particiju,probao sam sva moguca slova abecede i nijedno ne prihvata,da li mozda on trazi particiju odredjene velicine,pa da probam ponovo da oduzmem od neke particije tih 5GB ili koliko vec i vratim ovoj Recovery particiji,ili ako bi neko hteo da mi pomogne na neki drugi nacin ako zna,koji ne ukljucuje reinstalaciju piratske verzije Windows-a!?Mislim da copears ima ovaj isti lap,kao i Yoti,mozda bi mi narezali Recovery DVD-e,jeli momci?
Pozdrav ,)

Sorry :( ja svoj prodao, a nisam izbrisao iz potpisa, mada cu pojuriti lika da narezemo :)
:wave:

Nije bitno,nemoj da juris ljude badava,cuo sam se sa Pakom servisom ali u Nisu ovaj put (prosli put sam zvao Jagodinski) i kazu da imaju Recovery DVD-ove za njega na lageru i da ce mi narezati pa da pokupim sutra kad odem da prijavim ispite,javicu sta je bilo i jel uspeo Recovery!
Pozdrav ,)

Prijavio ispite,pokupio DVD-eve,i od oko 10 pa do 1 mi je radio full restore,@eboga HP kad ga ovoliko zakomplikova!!Znaci cim kupite nov laptop i vidite da je proizvodjac ispao tolika cicija da niste dobili ni par DVD-ova koji su apsolutno neophodni onda ODMAH narezite Recovery DVD-ove po uputstvu proizvodjaca,koje je mene tada,priznajem,mrzelo da citam pa evo do cega je doslo!!
Pozdrav ,)

Pa u nekom smislu hp kaze musteriji : "Da mi nebi rezali tebi i milionima ljudi DVD-ove, ti uzmi sam kupi i narezi sebi jer ces ih platiti -XY- din. (vise ne znam cene :S:), a mi bi ih platili
-nekoliko miliona korisnika/kupaca- x -XY- din. = :zgran:

Gigant cicijasi na DVD-ovima :wall:

Zar jesam!?Gde su!?Mora da su u nekoj od onih kesica,ali malo mi to znaci,debilski je ovo sto su uradili sa ovako skupim laptopovima (ustvari SVI HP laptopovi su skupi u odnosu na konkurenciju) dok je recimo jedan poznanik uz neku entry level Toshibu od 600-tinak eura dobio i originalni Windows CD i gomilu drajvera,mislim da to,i jos neki problemi koje imam sa sistemom i ranije i sad posle recovery-a,ima da kumuju da vise NIKAD ne kupim HP!! :mad:
Pozdrav ,)

Nemoj da se kajes sto si uzeo HP....mozda stede na DVD-ovima (kao sto stede), ali su odlicni racunari :)

Ja imam vec treci hp laptop, i na poslu sam uzeo HP ProLiant Ml350 server (sa dva xeon core2duo.....a pre sam i u Srbiji imao HP servere), i nikada se sa HP-om pokajao nisam :)

Hehehhe, Lomnice, koji si lik, toliko si hvalio svog HP-a ... a sad zbog jednog DVD-a okrenuo ćurak i pljuješ ih :)

He,he,nije on los kao laptop,ja to ne menjam sto se tice misljenja ALI... Firma koja toliko cicijasi na takvim stvarima,ne daju ni jedan jedini CD sa drajverima a kamoli sa Windows-om,o nekom kablu da ne pricamo (recimo bar za modem,TV out,LAN ili neki bilo koji),to za mene nije ozbiljna firma!!
To naravno ne menja cinjenicu da su im racunari jako dobrog kvaliteta,cak i u srednjim i nizim klasama,i da naravno necu pogresiti ako i sledeci put kupim HP ali neznam zasto bih to radio kad toliko cicijase,to me nervira i zato su me skoro sigurno izgubili kao buduceg musteriju!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Nisu jedini koji tako rade, ako ti je to za utehu. I Dell ima istu "politiku"..

Ni Dell ne bih nikad kupio,ovaj HP sam uzeo samo zato sto mi je odgovarala konfiguracija i sto sam imao EKSTRA iskustvo sa prethodnim Compaq-om (a i na ovom"kao"pise Compaq) ali ubuduce cu poveriti svoje pare ili Toshibi,ili sve boljem i popularnijem Aceru ili ako bude malo vise love na raspolaganju pasce jedan Apple MacBook Pro,i kvalitet i prelep dizajn i MacOS pa ajde i glupi Windows u jednom!!
Pozdrav ,)

Nisu jedini koji tako rade, ako ti je to za utehu. I Dell ima istu "politiku"..
Ni Lenovo (IBM) nije ništa bolji.Ne daju ni jedan jedini dvd sa svojim laptopovima (barem ne sa ovima koji su kao "jeftiniji" i koštaju oko 60.000 dinara) nego mora sve sa net-a da se dovlači.A da ne pričam da sa njima čak i ne dolazi operativni sistem već samo licenca za DOS (ko god da ga još koristi na dual core računarima :mad:)

Ma precenjuju se zato sto im je vazda malo profita,pa ako ce usteda na nekoliko DVD-ova da im donese $1 vise po laptopu puta mljogo,mljogo laptopova mesecno = sasvim lepa para,sto da ne rade tako,briga njih za musterije i njihove muke sa koriscenjem takvih laptopova!
Pozdrav ,)

Pre par godina sam uz moj Toshiba lap dobio 5-6 CD-a sa raznim programima i instalacioni Windows. To je bio jedan od jeftinijih Toshiba modela tada. A sada uz moj (pre) skupi HP dobijem poruku 'narezi sam'. Kakva glupost!

Pa vidi, ovaj štos sa skrivene particije jako lepo radi kod mog lapa (koristio sam to par puta kad se nešto uzj**e, a mene mrzi da tražim razlog i lek), i nisam još osetio potrebu za istim u varijanti narezanoj na diskove...
No, šta ako se i to uzj**e jednog dana, ili recimo (pu, pu, daleko bilo...) crkne hard, a Dell čak i nema varijantu da se to naprži (preventivno) na diskove, kao što imaju ti HP-ovi koje pominjete? Tek će onda biti s****a...:wall:

Vi ste još i dobro prošli...:D

Edit: Ups, greška, pa ima i on tu mogućnost ("Dell OS Recovery CD"), nađoh pod "Dell Accessories"... :)

Poslednja izmena:
Recovery CD-ovi ili DVD-ovi sadrze i drajvere za tvoj uredjaj,kao i licencu za Windows (zato najscesce posle recovery-a ne treba instalirati drajvere ni za jedan uredjaj IAKO Windows po default-u sigurno ne sadrzi drajvere za sve komponente niti trazi licencni kod za Windows sa nalepnice na kompu ili laptopu) dok obican Windows CD to ne sadrzi,tako da Recovery CD ili DVD ne mozes da koristis na nekom drugom uredjaju koji se razlikuje od tvog po konfiguraciji!!
Pozdrav ,)

i ja sam uradio ghost (na visti) koji je 6,5 G i snimio na DVD dl, ali ono sto mene zanima je kako da formatiram i za svoje podatke koristim recovery particiju koja mi zauzima oko 5 G, kada je uopste i ne vidim ??

da, posto nemam bas iskustva sa norton ghost (12), ja sam ga instalitao, odradio ghost i uninstal-irao... mislim to je to dok ne zatreba ??

Ja sve radim sa Acronis Disc Director-om,mnogi kazu da je pouzdaniji od Norton-a tako da nije lose da sa njime probas da skines tu particiju,mada ja recimo imam opciju u jednom od HP alata da obrisem recovery particiju,znaci napravili ljudi aplikaciju bas za to,nisu dali CD niti DVD i sad ljudi vide zakljucanu particiju,mahinalno rese da je obrisu kad alat vec postoji i onda... kuku lele!!Pogledaj malo po lapu da vidis da nemas nesto slicno od programa za tu namenu,ili nadji Acronis-a!
Pozdrav ,)

ali ja tu particiju i ne vidim.... zakljucujem da postoji jer u specifikaciji notebook-a mi pise da ima 80 GB, a prakticno postoji samo 74, i to C particija od 40, a D od 34 GB !?

ali ja tu particiju i ne vidim.... zakljucujem da postoji jer u specifikaciji notebook-a mi pise da ima 80 GB, a prakticno postoji samo 74, i to C particija od 40, a D od 34 GB !?

Ako je hdd po specifikaciji proizvodjaca samog hdd-a 80GB njega windows prepoznaje kao 74GB posto prizvodjac racuna 80GB=80*1000^3=80000000000B a windows racuna 80000000000B/1024^3=74,5GB tako da ti nemas nikakvvu skrivemu particiju i zato i ne mozes da je vidis.

P.S. U principu Acronis Disk Director ce ti pokazati sve particije na hdd-u bez obzira da li su one skrivene ili ne.

Poslednja izmena:
Vrh Dno