Šta je novo?

asus p5b i win98/me

buki1967

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2007
Poena
304
neće instalacija win98 i win me.
ploča asus p5b.sve lepo odradi i kad treba da podigne sistem prijavi grešku.
da li na ovoj ploči može da se instslitaju ovi sistemi.
unapred hvala.

Ako se ne varam P5B i novije serije se mogu instalirati u XP/Vista operativnim sistemima.E sad drugo je pitanje zašto ti uopšte želiš da na takav sistem instaliraš win98.:wall:

ja sam hteo da ovo instaliram na posebnom hardu i da ga koristim po potrebi.
bavim se popravkom tv i video aparata(servis)i to mi je potrebno zbog raznih programatora.
jer neće svi da rade na xp-u.i ja sam mislio da to neće moći.
hvala na odgovoru.
pozdrav.

Mislim da cak i na samoj kutiji pise da P5B ne moze da radi na win98/me ako ne imas sigurno na netu da to ne moze .

ja sam hteo da ovo instaliram na posebnom hardu i da ga koristim po potrebi.
bavim se popravkom tv i video aparata(servis)i to mi je potrebno zbog raznih programatora.
jer neće svi da rade na xp-u.i ja sam mislio da to neće moći.
hvala na odgovoru.
pozdrav.

ipak ces morati da ulozis 35€ u drugi komp na kom moze win98 :d

resio sam problem sa instalacijom tako sto sam izsvadio jednu plocu od memorije.
imam dve od 1gb-ta i jednu sam izvadio.
e sad ne mogu da nadem drajvere za plocu.
da li neko zna gde se mogu naci drajveri za moju plocu ili neka alternativa.
isto i za graficku.a ona je nvidia 7300.

Poslednja izmena:
ovako.instalirano uspesno.net radi uredno(sad ovo pisem sa win98se).audio drajveri nece instalacija.kao i drajveri za graficku.prode sve lepo instalacija ne prijavljuje nikakvu gresku ali nema nikakvog efekta,kao da nisu instalirani.e sad neznam da li instaliram prave drajvere za grafikun i audio.da li mozete da me uputite koje tacno drajvere da skinem i koji chipset.
pozdrav.

Pa problem je shto za tvoj hardware ne postoji zvanichna podrshka za Windows98, zadnji chipset za koji je intel napisao drivere za Win98 je bio i915/925, dok su kartice iz GeForce 6 serije zadnje koje su podrzane od strane nVidie u Win98.

Poslednja izmena:
@buki1967
Pretpostavljam da ti za te programatore ne trebaju ni zvuk ni ne-znam-kakva grafika. Cepaj sa generickim drajverima za grafiku.

ovo koliko radi dovoljno mi je.imam internet i programatori rade.ton i nije toliko bitan.jedino sto je velika slika a i na to se privikne vremenom.mada to ne koristim svakog dana.
puno hvala na savetima.
pozdrav.

Sad ja onako da lupim, nisam proveravao, ali mozda je VMware resenje?

SP za 98micu bi resio neke probleme sa nestabilnoshcu ali ne i ove, jer nV i Intel ne pishu vishe drivere za Win98 :smash:

Pomoci ce mu najvise oko podrske za ram.
Ali ako je covek u bedaku (ima zverku od kompa) morace da
kupi nekog krsa na kome radi W98 jedino mu to preostaje.

Nazad
Vrh Dno