Šta je novo?

Patriot memorija ?

• Začetnik teme Začetnik teme Doktor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Doktor

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
660
Sta mislite o memoriji Patriot, posto cu uzeti ili C2D 6600 ili Q6600??? Da li nju ili nekog drugog proizvodjaca. Uzimam 2x1GB 667Mhz

Nee, nikako ne uzimaj 667 MHz, to je odavno prevaziđen standard za bilo koju iole kvalitetnu DDR2 memoriju.

Pazari DDR2 800, sa što nižim latencijama i to modul od 1 GB, kad bi našao modul sa letencijom 3-3-3-9 bilo bi fantastično, ako ne, ne ginu ti latencije 4-4-4-12.

ja bih mu ipak preporucio da ide na 1-1-1-4 latencije za memoriju i ako moze da nadje onu na 1066mhz 😛

no....trebalo bi da je ok taj patriot ,ovde mozes da proveris koje cipove ima doticni model....ljudi su ovde iznosili pozitivna iskustva sa corsair i kingstone 667 modulima...

Nee, nikako ne uzimaj 667 MHz, to je odavno prevaziđen standard za bilo koju iole kvalitetnu DDR2 memoriju.

Pazari DDR2 800, sa što nižim latencijama i to modul od 1 GB, kad bi našao modul sa letencijom 3-3-3-9 bilo bi fantastično, ako ne, ne ginu ti latencije 4-4-4-12.

Odakle ti ta ideja da je prevazidjen standard? Pa skoro svi na forumu josh uvek kupuju 667 i ja sam uzeo kad sam kupovao. Kad klokujesh C2D procesor skoro svi ciljaju FSB od 333Mhz shto za memoriju dodje taman 666Mhz. A i pregledaj forum pa vidi shta ljudi izvlache sa memorijama koje fabrichki rade na 667, ja moju trenutno drzhim na 800, a nisam se ni zezao sa podeshavanjima.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=132392

Jel moze neko ukratko da mi objasni kako da je podesim za rad na vishim vrednostima. Danas idem da menjam par delova i uzimam sledece.
Lik mi nudi E6600 ili Q6600, plocu Asus ili Gigabyte i 2x1GB (vasa preporuka za memoriju???)

Poslednja izmena:
Ovisi koji modeli i čipovi. Ja imam Signature Line sa plavim heatspreaderima. Može se računati na 1000Mhz do 2.2V i CL5, trenutno mi 4 sticka rade na 814Mhz CL4-4-4-12 CR 2t i 2.0V. U slučaju 2 sticka radi na 1.95V i CR 1t na istim latencijama.

m recimo Geil
Black Dragon
Kod:
http://www.geil.com.tw/products/category/id/9
za igranje
ili Ultra Plus
Kod:
http://www.geil.com.tw/products/category/id/1
za overklokovanje

Uzmesh neku od 1066mhz i ludilo. : )

Ovisi koji modeli i čipovi. Ja imam Signature Line sa plavim heatspreaderima. Može se računati na 1000Mhz do 2.2V i CL5, trenutno mi 4 sticka rade na 814Mhz CL4-4-4-12 CR 2t i 2.0V. U slučaju 2 sticka radi na 1.95V i CR 1t na istim latencijama.

Pa to je super, tvoja memorija je deklarisana kao DDR 800, jel tako?
1000Mhz sa AMD-om je lepa cifra, do duše Brisby-i su manje probirljivi od Semprona...
Inače, jedina razlika u Signature linij sa i bez hladnjka jesu upravo hladnjaci. 😉
Drugih razlika nema.

Da, DDR 800 CL5 je deklarirana. Sa Sempronom sam 2 modula tjerao najviše 960Mhz sa CL5 i 2.10 V ako se dobro sjećam. Radio je samo defoltni djelitelj, sa Brisbenom rade svi djelitelji osim DDR400. Inače se ponaša jednako na Sempronu i Brisbenu ovisno o FSBu (na oba se dobro clokala do 300Mhz FSBa). Imam 2 DC kita kupljena unutar mjesec dana i izgleda da su čak različiti čipovi ... Everest ih drugačije čita. Kad sam kupovao Crucial Balistics je još imao astronomske cijene, sad su skoro pa podjednaki tamo gdje sam kupio jer je Crucial dosta pao, a taj Patriot je ipak value klasa, jelte 🙁.

Poslednja izmena:
Ljudi uzeo sam na kraju Corsair 667Mhz PC2 5300. E sada kako u biosu ako hocu da im podignem takt kako se to radi i gde??? Nikada to nisam radio i da li uopste da se upustam u to???

Poslednja izmena:
Probaj da nađeš opciju tipa "memclock ratio" i sl. a opcije su obično "400Mhz", "533Mhz", "667Mhz" i "800Mhz"...

A ako dimi, zovi na roshtilj :smoke: .
Salim se. Pazi kako dizes napone, nemoj samo biti nestrpljiv, malo dignes pa pustis koji sat neki test, tipa prime, ortos ili bar onaj sto dodje uz Sandru, pa ako je sve u redu opet malko digni pa tako u krug. Zna da bude dosadno, al bolje da se malo dosadjujes nego da mi dolazimo na roshtilj. Srecno!

Nazad
Vrh Dno