Šta je novo?

Problem: 7600GS AGP

Resident Evil

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2006
Poena
309
Kupio sam graficku Asus 7600GS SILENT AGP. Ali je problem u tome sto mi se sistem blokira pre nego sto udjem u windows.
Pretpostavljam da je stvar u napajanju posto sam naisao na netu na ovo:

The minimum powersupply requirement is 350W and 18A on the + 12V rail for the 7600GS.

A ja imam Codegen 400W i 16A na +12V.

Interesuje me da li bi ovo napajanje bilo dovoljno: http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=553

Provereno ti je LC6550

Poslednja izmena:
Nasao sam da LC6550 ima jednu granu od 24 A, a LC6550G dve grane od 34A (16A + 18A).

Da li su napajanja sa dve grane mnogo bolja od onih sa jednim?

LC6550 ti je nešto jeftinije nego LC6500G i LC6500GP. Svako od njih će biti odgovarajuće za tu grafu.

probaj da u BIOS-u stavish AGPx4 pa da podignesh windblozu...pre nego kupish novo napajanje...

unixer je u pravu - to je stari problem sa AGP verzijom 7600.
Vrati staru grafu - promeni stavku u BIOS-u , isključi komp - pa ponovo ubodi 7600gs.

unixer je u pravu - to je stari problem sa AGP verzijom 7600.
Vrati staru grafu - promeni stavku u BIOS-u , isključi komp - pa ponovo ubodi 7600gs.

Ali ja nemam tu stavku u BIOS-u.:trust:

Kada sam imao problema sa starim (crklim) Atijem 9700 pro namestao sam da radi na AGP 4x i sve je bilo u redu. Ali je stvar u tome sto sam ja to namestao preko Ati Tray Tools-a a ne preko BIOS-a.

Poslednja izmena:
sumnjam da je do napajanja, kad meni 7800gs radi na 360w no problemo

Sad Ati Tray Tools nece da mi se pokrene zato sto mi je u kompu neka nVidia Riva TnT2.
Da li moze da se namesti AGP preko nekog drugog programa?

Namestio sam na AGP 4x preko Riva Tunera sa starom grafickom ali opet blokira kad stavim novu. Mozda se automatski prebacuje na AGP 8x kad stavim 7600GS.:trust:

meni se to desavalo posto mi je na MSI-jevoj plochi bio ukljuchen neki ATI/NV speedup. Kad sam ga iskljuchio sve super radi

Poslednja izmena:
Resen problem!!!🙂

Probao sam na drugom kompjuteru koji ima napajanje od 300W i 15A i radila je.
Znaci nije problem u napajanju.

Naisao sam na topic u kome je covek izlozio problem identican mome:

Hi all, I just bought some RAM and a brand new ASUS 7600GS video card. I installed all those component this evening but I haven't been able to make post my computer with the 7600GS installed into the AGP port. I have the lastest BIOS from MSI. The BIOS stay jammed just after memory check. In fact it doesn't realy freeze as I can still switch with tab between the logo and the detailed view and pressing del change the text on screen for Del->BIOS to Go->BIOS. I am currently running on my old MSI 5700LE. Do anyone have heard of success stories with my motherboard and my new video card? I don't realy want to change to change of motherboard. Any idea?

I njemu su prelozili da promeni napajanje ali je on uradio nesto drugo:

Just to let know everyone, the BIOS needed to be cleared. Just unplug the power cord, try to start the computer to clear it from all current then remove the jumper for a while. After just plug in the new graphic card, set the jumper at the good position, replug everything and start it. It should post.

http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t26272.html

Uradio sam "Clear CMOS" na ploci i za sad graficka radi bez problema u AGP8X.🙂

Provrteo sam 3DMark 06 nekoliko puta i sve je bilo OK.🙂

Nazad
Vrh Dno