Šta je novo?

Pitanje u vezi SE W810i

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Kupio sam W810i i extra sam zadovoljan. Jedino sto me buni je brzina prenosa muzike na njega, ide jako sporo. Nisam formatirao karticu, ne znam da li bi to pomoglo. Prijavljuje je kao FAT. Jel moguce nekako ubrzati prenos podataka ? Kartica koja ide uz tel. je SanDisk Memory Stick PRO DUO.
Unapred zahvalan :wave:

Jedino resenje ti je da kupis card reader, preko USB kabla jednostavno ne moze brze... I nemoj da formatiras karticu.

Pozdrav

Hvala na brzom odgovoru, znaci preko USB kabla ne moze brze. Jel to kartica spora ? Zasto da je ne formatiram ?

a zašto ne treba da je formatira?!

Ma ja ludim od ovoga carticu od 512 punim 75 min. :cigar: Jel i kod vas ide toliiiko sporo ?

da. kao sto ti je receno, ako zelis brze - uzmi card reader.

kartica, fat i formatiranje nemaju veze s tim, vec pogresno definisan usb standard.
naime ovaj telefon ne podrzava 2.0 (kao sto su napisali) vec USB 0.2 :-devil-: (oko 130kBps i to ti je sto ti je)

i nek je formatira.... pa ce videti zasto. ;)
kartica ima na sebi neke fajlove i direktorijume neophodne za rad. dakle, format moze da se obavi samo iz opcija samog telefona.

Poslednja izmena:
Koliko brze ide preko card reader-a ? I koji preporucujete, da ne kupim neki spor :wall:

Bilo koji card reader koji podrzava tvoj tip kartice (a svi ga i podrzavaju) i da bude usb 2.0 ... Format mozes da radis odakle god hoces ali kad je ubacis u fon moraces opet da je formatiras da bi mogao fon da je koristi (zbog tih cuvenih malih fajlova koji su zivotno bitni tvom telefonu :p tako da uzivaj :banana: )

Drugar, koliko brze ide preko card reader-a ?

mnooogo brzi. 512Mb za nekih 2 minuta!
samo ne razumem kako ne podrzava USB 2.0, ipak je to relativno nov telefon...
a kartica se naravno formatira u telefonu, kao sto se uvek formatira u uredjaju u kom se koristi. gde bi inace?

Gde nadje njih... vid' sta pise na gsmareni, pa ako tamo pise, *moglo* bi biti istinito.

U svakom slucaju, sta god pisalo - nema sanse da je v2.0, prenos je isuvise spor za tako nesto.

ovo su, sto experti kazu "semanticke" greske ;)
telefon je "usb 2.0 KOMPATIBILAN"
sto podrazumeva vrstu interfejsa, ne i brzinu. how convenient.
svi se telefoni (cak i novi kao k800 i w810) koriste data kabl kao emulaciju serijskog prikljucka, koji je porazavajuce spor. ni meni bas nije jasno kako su uspeli da naprave takav propust, nazalost tako je kako je. cak ni gsmarena ni se sajt ne daju informaciju o ovome.

Ja kupih hama card Reader 35 in 1 za 650 din.
Problem resen :banana: sad pici. :eyebrows:
Zamislite koliko bi se punila kartica od 2 GB koju planiram da uzmem sigurno 4-5 sati uzas. Ogroman propust za Sony Ericsson i to na telefonima koji sluze za slusanje muzike i razmenu fajlova. :mad:
Hvala svima na savetima :wave:

Odakle tih 75 min? Meni mp3 na fon prebacuje u proseku oko 250 KB/s (kilo BAJTA), i mislim da je to sasvim dovoljno brzo za USB kabal.

Na W950 dosta brzo prebacuje... Slicno kao i kod nokia, kada prikljucis telefon preko usb kabla, mozes da biras dva moda pristupa - normalan, koji se koristi za sinhronizacije i gluposti, i data transfer mod koji je neuporedivo brzi i sluzi bas za prebacivanje velike kolicine fajlova. I preko normalnog moda moze, ali to ide mnogo sporije. Ne znam da li je nesto slicno moguce i na w810.

Ali kada nokiju prikljucis na usb, mozes da se prijavis kao mass storage, ali na se810i to ne mozes. Glupost. Da nema neki fw to da moze da omoguci. Cimanje mi u kolima plejer ne moze da ga prepozna kao mass za razliku od nokije... Bas su ga ovde zeznuli. Nije toliko bitno, ali meni znaci...

hmm cudno jer je meni W810 uvek na kompu prijavio mass storage bez ikakvih drajvera i sl a za player u auto zar ne moze na aux da se spoji sa kablom i da se slusa?ja tako radim sa svojim W880

Na kompu da, ali u kolima ne. A za aux, ne zelim da mi telefon dekodira, vec plejer. Simple as that :)

Nazad
Vrh Dno