Šta je novo?

HITJA! C2D+ploca+memorija do 400 eura???!

VexMunja

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
380
Za par dana prodajem trenutno glavne komponente,resio sam da predjem na C2D :)
Kao sto sam naveo fond ce biti oko 400 eura za ove 3 stavke + recimo Hyper TX(vidim da ga hvale ovde po forumu),mada je on nebitan u tu cifru.
Za sta cu koristiti racunar je u ovom slucaju nebitno,bitno je da odaberem komponente koje ce dobro da se upare i klokuju sa ostatkom komponenti iz potpisa (znaci bez proc,ploce i memorije)
Jedino sto sam trenutno odabrao,a to je dilema e4300 ili e6420 ili nesto trece,pametnije a sto se ploce i memorije tice,stvarno nisam pametan,osim sto kod toga znam da bih zeleo 2 GB rama...tako da, prosvetlite me STO PRE jer cu najverovatnije u toku nedelje trebati da narucim te nove komponente!:banana:
Pozdrav i Hvala.

E6750 + Gigabyte P35 DS4 + Geil Ultra 800MHz
~179€ + ~149€ + ~94€ = 422€
ili E6550 za ~160€ pa je onda konacna 388€
za cooler def CM GeminII ~33€ + 2x12cm fan ali rece da cooler ne ulazi u cenu
ps: cene sa pcberze

Poslednja izmena:
@gvlada: Sad nesto gledam,jer nije bolja varijanta (a i jeftinija koliko mogu da primetim) P35 DS3R (3 PCI slota,magistrala 1333),a koliko vidim ovi proc.rade na tolikoj magistrali?:trust:
Svaki predlog je dobrodosao!:wave:

Ja sam mom drugu sastavljao konfiguraciju i stavio sam mu Asus P5K i E6750 i 2x1GB Apacer 800MHz. Njemu Colin DIRT leti (uz 8800GTS 320MB :)).
Ja imam DS3 i E4400 (trenutno na defaultu) i istu Asus-ovu 8800GTS 320 MB, i meni vec zna po malo da zapne DIRT. Dakle ovaj E6750 je zver od procesora, ja cu morati da se malo pomucim da overclockujem ovaj moj, ali sam prosao 4500 dinara jeftinije.
Bilo koji DDR2 800MHz ce ti odraditi posao. PQI, Kingston, Geil, dakle gledaj najjeftiniju, a potrosnu para usmeri ka procesoru.
A ploca, pa ako neces da dajes mnogo para onda DS3, DS3R, Asus P5K. Ove su po meni best buy.

Poslednja izmena:
Hvala svima na predlozima...kada sam pogledao cene i malo se finansijski naprego za procesor uzeo sam sledece:
Intel Core 2 Quad Q6600
Asus P5K
Take MS 2 x 1Gb DDR2 800 Mhz

Za sada radi perfektno,bez klokovanja.

Nadam se da ti je Q6600 G0 a ne B3 steping.

I ja sam se ponadao... Na forumu sam nasao code za B3 i code za GO. Kad je proc.stigao video oznaku na chipu SL9UM - B3 steping:wall::wall::wall::( :mad: ***.nisam mogao da ga vratim...prodaju verovatno zalihe B3 dok u medjuvremenu ne stigne GO,ako vec nije stigao

Nije to toliko strasno, ali ako ga OC, min neki Gemin II sa napajanjem od min 550w. G0 je hladniji i bolje se OC, ali bi i sa B3 mogao da izvuces nekih 3.2GHz, sto nije lose....cak naprotiv ;)

@gvalada: Hvala za utehu:D...Gemin II imam u planu,(trenutne temperature,everest,idle:49,48,45,44)ali ce oc ipak malo da priceka...u principu probacu cisto da vidim kako se ponasa sa 450W Chiftekom,ali imam utisak da je ovo moje napajanje minimum za ovu konfiguraciju.....3.2 Ghz...Quad...Kad bi toliko izvuko bilo bi ludilo:banana:(naravno,ne sa ovim napajanjem)

Nazad
Vrh Dno