Šta je novo?

hardver za NT Server 4.0

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Imate li ideju sta trenutno aktuelno ili malo starije od Hw moze da potera Windows NT Server 4.0

Ploca tj. cip-set je presudan. 865G ne moze, makar Intel ne pise drajver za njega i za ovaj OS.
Ne znam da li neka VIA ili SiS to mogu, treba mi nesto sto moze da potera makar Celeron.

Ako Intel otpada, radice i AMD i neki Sempron.

Hvala

Meni trenutno radi NT4 server na K6-266 sa 64 MB RAM-a. Malo kilavo zbog memorije, ali radi...

Poslednja izmena:
a jel ovo spada u trenutno aktuelno ili malo starije? 😉

Zavisi ko se koliko mlado oseca 😉
Sasa je napisao Celeron, a meni je prva asocijacija Celeron na 300 MHz, pa sam u tom kontekstu napisao za onaj K6.
Naravno, ako radi na necemu s kraja prosloga veka, radice na svemu iz ovoga veka 🙂

i845(G) znam da fercera sa NT4, nešto novije nisam probao. BTW, na USB treba zaboraviti kod NT4, naravno.

Sasa, jel ti radi posao NT4 u virtuelnoj masini na brand new hw?

Brand new u smislu dostupnosti na trzistu...

E pa sad... Nije tacno da treba zaboraviti, evo vam dajem drajvere za USB na NT4.

Windows NT4 USB Drivers

Na koliko si to USB kontrolera probao taj drajver? Taj Dellov patch funkcioniše samo na pojedinim kontrolerima i sa pojedinim komponentama (tipa poteraće neki miš ili tastaturu).
Imam sve vreme u test showroomu NT4, gde sam po svaku cenu pokušao da nakačim nekoliko USB periferala (između ostalog stick i webcam) i pored integrisanog USB kontrolera sam ubadao sve i svašta u vidu PCI kartica - i NEC i ALi i OPTi i VIA kontrolere i mrka kapa. Pomenuti drajver može svaki izguglati, ali da li će mu vršiti funkciju, to je već drugo pitanje.

Nazad
Vrh Dno