Šta je novo?

Microsoft verzija na Rayan VM?

p.risteski

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2007
Poena
301
Zdravo.
Dali je moguce da se nadju post SP2 updates za Windows XP ali da su zapakovani u jedan paket tako da kada instaliras samo taj paket da se instaliraju sve zakrpe. Ja sam gledao Rayan VM paket ali malo mi je sumliv zbog ostale stvare koje instalira kako i zbog promene koje radi u registry. Isto tako update je velik oko 50MB dok kada sam ja posledni put radio cjelosni update preko windows update bilo je oko 70MB download. Kako moram da preinstaliram sistem trebaju mi ovi zakrpi jer mi je PC cjelo vreme na naetu. Obicno bih uradio update preko windows update stranu ali kako sam potrosio mjesecni download limit to traje jako dugo. Isto tako dali postoji nesto slicno kao Rayan VM update ali izdato od Microsoft.

Cini mi se da nema, osim mozda, autopatchera od juna ove godine.

Po mom iskustvu, Ryan-ovi apdejti su možda najserioznije urađena stvar te vrste. Ryan je čovek sa ogromnim iskustvom u tome što radi i celoj stvari on zaista pristupa izuzetno ozbiljno. Sve što tu ulazi ili ne ulazi predmet je javne diskusije pa je najbolje da nedoumice razrešiš na Ryan-ovom forumu. Njegova "politika" je da sve što je critical update ulazi u paket. Osim osnovnog paketa postoje i dodatni paketi, npr. sa Win Media Playerom, kao i hrpa dodataka koje prave korisnici.

A što se tiče razlike u veličini, nisam već par meseci gledao novine kod Ryan-a, pa ne znam je li se nešto promenilo, ali... MS koristi cab arhive, koje je nekad koristio i Ryan, no sad je Ryan prešao na 7zip kompresiju, tako da je kompresija obično znatno bolja nego kod cab arhiva. Možda i otuda razlika u veličini.

Promene u Registry-ju pravi i Win update, Ryan ne unosi u principu nikakve dodatke u Registry koji nisu deo samog update-a.

Poslednja izmena:
na njihovom sam forumu odavno...kao sto rece wiz011, Ryan je lik koji uz eXPerience-a verovatno zna najvise o win zakrpama, slisptreamingu, modovanju instalacija i sl...Ryan-ov paket je proveren 100%, koristim ih vec dugo (sad bas pravim jednu custom lite instalaciju :))...a od tog WU bezi sto dalje :D...

i nije Rayan vec Ryan ;)

:wave:

edit: ako treba pomoc oko integracije i ostalog tu sam ;)

Poslednja izmena:
na njihovom sam forumu odavno...kao sto rece wiz011, Ryan je lik koji uz eXPerience-a verovatno zna najvise o win zakrpama, slisptreamingu, modovanju instalacija i sl...Ryan-ov paket je proveren 100%, koristim ih vec dugo (sad bas pravim jednu custom lite instalaciju :))...a od tog WU bezi sto dalje :D...

i nije Rayan vec Ryan ;)

:wave:

edit: ako treba pomoc oko integracije i ostalog tu sam ;)
A da napravis neki GAMER EDITION :wave:

za to moze da ti sluzi i micro2003 0.7/microXP 0.6b od eXPerience usera...samo instaliras directx fajlove posle instalacije...i sve leti :D

Ryan-ov paket je proveren 100%
Kao interesantna ilustracija toga koliko je on "tvrd" kad je reč o MS "critical updates" može da posluži nekadašnja situacija sa WGA. Pošto je to oficijelno bio "critical update" Ryan nije hteo da ga izbaci ni za živu glavu. Većina korisnika je htela instalaciju bez WGA i onda sam par meseci ja pravio pacheve za Ryan-ov update, uz njegovo dopuštenje, čak ih je i distribuirao sa svog servera. Ali nije hteo da popusti i da izbaci WGA - princip je princip.

Kad spominjem WGA, izgleda da ipak više custom live WU nije moguć ako se ne instalira WGA. Ja sam radio WU pre neki dan i nije hteo da me pusti da mrdnem dok nisam instalirao WGA (i, naravno, prošao validaciju).

WGA je odvojen od UpdatePack-a vec neko vreme...
Znam, zato što je MS kasnije izbacio WGA sa liste "critical updates", pa ga je tada i Ryan izbacio iz glavnog paketa, a ja prestao da pravim one patcheve. Ali dok je bio "critical update" nije hteo da ga izbacuje.

Nazad
Vrh Dno