Šta je novo?

Vista hoce XP nece, pomagajte

• Začetnik teme Začetnik teme milosn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milosn

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
609
Daklem, zbunjen sam ... :shock: Na masinu iz potpisa sam bez problema instalirao i Vistu 32 i Vistu 64 pa, k'o velim da probam kako XP leti na ovom monstrumu, kad ono ... mucak !!!!!:crash::zgran:

XPSP2 instalacija prodje prvi deo, vidi sve diskove na masini, formatizuje SATA particiju od 50GB u NTFS, iskopira fajlove za instalaciju, restartuje i prijavi "Error loading operating system". U cemu je stos? Do sada nisam instalirao XP na SATA diskove, treba li mu podmetnuti neke drajvere? :sceptic: Diskovi su postavljeni kao master 1 i master 2 na SATA grani i master na IDE grani i nisu u RAID nizu. Masina nije OC (Jos uvek:-devil-🙂 Ovo sam radio hiljadu puta sa bas tom instalacijom XPSP2 i nikada mi se nije desilo nista slicno :wc:

Otkaci sve hardove sem onoga na kom instaliras, pa probaj.

To sam prvo i uradio i nista, bilo koja kombinacija ne radi !!!

Ostavi samo jedan hdd, reset bios to default pa probaj. Moze biti oko podesavanja SATA kontrolera. Frikombinuj pa vidi, mora da radi.

a ono da, stariji OS se prvi instalira? znaci prvo XP pa tek Vista...jel ti Vista vec instalirana, pa ti oces da napravis dual boot sa XP-om??

Poslednja izmena:
a ono da, stariji OS se prvi instalira? znaci prvo XP pa tek Vista...jel ti Vista vec instalirana, pa ti oces da napravis dual boot sa XP-om??

Koliko sam ja razumeo coveka njemu uopste nije namera dual boot ...

Probaj ovako:
Pokreni instalaciju i ubi sve particije na tom hardu, zatim restartuj masinu i ponovo pokreni instal i formiraj onda particije. Proveri da li ti ostaje 8MB neparticionisanog prostora, to ce ti pisati u onom ekranu gde formiras particije, pa onda nastavi sa formatom C: i dalje standardno. Mislim da ti je Vista malo drugacije formirala primarnu particiju i sad je to problem. Ovakav problem sam imao davno sa diskom koji je formiran na nekoj drugoj masini i nije bio sistemski....bla, bla, bla, ne bi trebalo da se to desava, ali nekad zaglupi, posebno ako ga formira Partition magic ili neki drugi hdd tool.

Probaj ovako:
Pokreni instalaciju i ubi sve particije na tom hardu, zatim restartuj masinu i ponovo pokreni instal i formiraj onda particije. Proveri da li ti ostaje 8MB neparticionisanog prostora, to ce ti pisati u onom ekranu gde formiras particije, pa onda nastavi sa formatom C: i dalje standardno. Mislim da ti je Vista malo drugacije formirala primarnu particiju i sad je to problem. Ovakav problem sam imao davno sa diskom koji je formiran na nekoj drugoj masini i nije bio sistemski....bla, bla, bla, ne bi trebalo da se to desava, ali nekad zaglupi, posebno ako ga formira Partition magic ili neki drugi hdd tool.

Probacu, zvuci kao da je to moguc scenario. Posto imam dva ista diska, probacu sa drugim na koji nisam instalirao OS. Nije mi bila namera dual boot, znam da ide prvo XP, ali i to sam planirao kasnije. Sada se samo igram sa novom makinom :-devil-: Javljam rezultate.

Mihha hvala, bilo je tacno to sto si rekao. Obrisao sam particiju iz instalacije xp-a, potom formatirao i sve je OK. Hvala jos jednom

Drago mi je da si zavrsio posao.
Poteraj sad tog zmaja. cheers

Nazad
Vrh Dno