Šta je novo?

Ploca sa tv out-om?

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Da li postoji ploca sa integrisanom grafikom i tv out-om za AM2 podnozje. Pravim neku masinu ali mi treba odgovarajuca ploca. Gledam po netu sve su ploce za neke starije sockete. Ako ima neko neki predlog.... Zahvalan unapred.

Ja uzeh Biostara TA690G sa integrisanom grafikom X1250, ali pazi ima mala caka... naime ploča ima integrisano D-SUB, TV-Out, DVI i HDTV, ali istovremeno mogu da rade samo dva izlaza i to tako da nisu oba analogna ili digitalna... odnosno ako hoćeš TV-Out ne možeš imati sliku i na CRT monitoru (D-SUB) već samo na DVI ili HDTV... ja sam se zeznuo jer imam CRT-a a avo nisam znao pre kupovine...
Inače, što se tiče ostalog (OC, stabilnosti, grejanja...) ploča je odlična!
Imaš je ovde negde na forumu, pa pogledaj...

Ja uzeh Biostara TA690G sa integrisanom grafikom X1250, ali pazi ima mala caka... naime ploča ima integrisano D-SUB, TV-Out, DVI i HDTV, ali istovremeno mogu da rade samo dva izlaza i to tako da nisu oba analogna ili digitalna... odnosno ako hoćeš TV-Out ne možeš imati sliku i na CRT monitoru (D-SUB) već samo na DVI ili HDTV... ja sam se zeznuo jer imam CRT-a a avo nisam znao pre kupovine...
Inače, što se tiče ostalog (OC, stabilnosti, grejanja...) ploča je odlična!
Imaš je ovde negde na forumu, pa pogledaj...

Zar ne mozhesh preko DVI-->D-Sub adaptera da zaobidjesh ovaj problem?

Nisam probao, a hteo sam... neki likovi sa foruma kažu da su probali i da nije moglo, a ja im poverovao...
Ako nađem negde taj adapter probaću, logično bi bilo da radi ali ovi kažu da neće...

Karakteristicno za taj cipset je to sto proizvodjaci nemaju obavezu da sve ploce budu iste. Tako imas varijante sa HDMI izlazom i bez njega, kao i one gde su izlazi direktno na ploci, a negde su na posebnom dodatku. Biostar iz prethodnih odgovora nije los, i postoji jos jedan MSI model koji ima sve.
ECS na primer ne ugradjuje HDMI, dok ASUS ima modele i sa i bez tog izlaza iako je na obe cipset 690 GM. Pazi, postoji jos i 960 GV ili tako nekako, koji ima slabiju grafiku i nista od ddodatnih izlaza.
Ne verujem da ne moze da se koristi adapter da D-Sub na Dvi i obrnuto, jer ako postoji signal, adapter ga samo prosledjuje na druge pinove i trebalo bi da radi.
Na mojoj grafickoj ATI 9200 vivo, rade sve kombinacije , pa cak i DVI-D-SUB adpater + TV izlaz i video ulaz, naravno sve istovremeno.

Poslednja izmena:
U principu meni treba bilo koja ploca koja ima am2 podnozje ,da ima int.grafiku i obavezan tv out da mogu da prebacim na tv da gledam filmove ili nesto slicno i naravno da nije skupa.

U principu meni treba bilo koja ploca koja ima am2 podnozje ,da ima int.grafiku i obavezan tv out da mogu da prebacim na tv da gledam filmove ili nesto slicno i naravno da nije skupa.

Biostar TA690G i nema greshke sigurno.

A mozda da razmislish i o ovoj plochi MSI K9AGM2-FIH nesto je jeftinija, ima sve shto ti treba, jedino ne znam kakva je za OC.
:wave:

Poslednja izmena:
O/c nije u prvom planu posto je komp za caleta a on ga koristi za excel, neka svoja vodjenja stanja i naravno za football manager:D:d. Tako da ce izgleda presuditi cena mada ni biostar nije mnogo skuplji.

Vrh Dno