Šta je novo?

Wireless Lan+ADSL

chakija

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2006
Poena
319
Pozdrav svim Benchmarkovcima i poznavaocima wireless-a!!
Ovo je moj prvi post u ovoj temi tako da mi oprostite ako budem lupio neku glupost vezanu za wireless :d
Problem je sledeci: Ja i jos 4 moja druga imamo wireless opremu i nakaceni smo kod odredjenog providera.Plan je bio da ja uzmem adsl i da napravimo mini lan u okviru nase nove wireless mreze i da nas cetvorica koristimo adsl za net.Dakle ,moje pitanje je sta bih ja trebao da menjam od svoje opreme i na koji nacin da je podesim da bi nas cetvorica uspeli da napravimo ovako nesto?
Trenutno imam antenu (koju naravno moram menjati 😀 ) Hyperlink HG 24/24 i ovislink WL-5490APv2 ...

Nasao sam vecinu stvari koja mi je potrebna ,buni me jos nesto...u kuci imam jos jedan racunar koji treba da se poveze.Da li da njega nakacim u swich ili mogu da ga ostavim na AP-u koji smo koristili.Modem mi je Huawei MT882...
Ako moze neki koristan link ,bio bih vrlo zahvalan :d

Poslednja izmena od urednika:
Cekaj, a gde se ti tvoji drugovi nalaze? Da li su rastrkani na vise stotina metara u krugu oko tebe? Ako je to slucaj morao bi kupovati neku jaku omni antenu (u najboljem slucaju sektorsku od recimo 120 stepeni ako imas srece da su ti drugovi pokriveni tim lukom), koju bi morao postaviti na neko vidno mesto, a ne znam da li bi se to isplatilo.

Za pocetak ,povezao bih se sa drugarom koji je na nekih 50-60m vazdusne linije i preko puta u drugoj ulici tako da kablovi ne dolaze u obzir...On i njegov brat su nakaceni na njihov AP ,a antena im je ista kao i moja.Znaci prvo bi nas 4 bili u lan-u i delili adsl.Ostali ljudi nazalost ne mogu da se uklope u tih 120 stepeni jer su mi skroz sa druge strane.

Nazad
Vrh Dno