Šta je novo?

radmin problem

dusko_m

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
660
instalirao sam kod kuce radmin (server na desktop, viewer na laptop) verzija 3.0. Prilikom instalacije servera, radmin je instalirano neki dodatni drajver za grafiku koji se izgleda kolje sa drajverom za graficku (ASUS 7300GT). prilikom pokusaja prve konekcije, desktop se sam od sebe restartovao i prilikom dizanja windowsa izbacio gresku u smislu, da drajveri za graficku nisu za XP vec za neku predhodnu verziju windows-a. Odatle je ucitao VGA drajver sa otprilike 8 boja. stanje se normanizovalo posle deinstalacije radminovog drajvera i ponovne instalacije drajvera za graficku ali vise nisam mogao da se konektujem preko radmin-a.

u drugom pokusaju sam probao da reinstaliram drajvere za graficku bez deinstalacije radmin-ovih drajvera. stanje grafike na desktopu se normalizovalo ali svaki pokusaj uspostavljanja konekcije se zavrsio restartom destopa.

jel neko imao slicnih problema i ima li neko resenje za ovo?

Ja mogu samo da kažem da u verziji Radmina 2.2 takvih problema nikada nije bilo.

sa' cu da probam..

2.2 radi...bez ikakijeh problema :)

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene radi verzija 3.0 na Gigabyte 7300GT bez problema, možda da prvo update-uješ drajvere za grafičku, pre nego što instaliraš radmina?

Koliko se sećam, u verziji 2.2 je ubacivan drajver samo Windows NT. Poseban drajver za Windows XP je valjda dodat tek u 3.0

remote

Nebih da budem neljubazan ali zasto ne predjes na Windows Remote Desktop. Na serveru ukljucis remote administraciju (desni klik na my computer pa "jezicak" remote) tamo dodash usera koji ima pravo na remote konekciju. Onda na lapu idesh start>run ukucas "mstsc" i kucas IP adresu ili naziv racunara. Dobicesh desktop zeljenog racunara. Imash mogucnost kacenja uredjaja na remote, prenosenja zvuka, odgovartajuce rezolucije i kvaliteta prikaza u zavisnosti od toga koliko ti je brza konekcija. Ne treba nishta posebno a radi perfektno. AKo imas neki ADSL ili drugi brzi internet forwardujesh port 3389 na taj racunar pa mozes da mu pristupish odakle god oces. Ovo je neko moje misljenje ako te zanimaju detalji javi se na PM.

p.s. Nadam se da nisam otiso u offtopic posto ste krenuli oko drajvera za remoteadmin 2.2

s' postovanjem JA

nije neljubazno, taman posla ;)

nego, nisam se mnogo baktao sa RD...jel moze konekcija da se obavi bez konfirmacije na serverskoj strani?

Nisam sad pored kompa, ali ću proveriti kasnije pa ću javiti koja je verzija. Za Windows-ov RD ne treba potvrda, ali treba odobriti pristup na ciljnom kompjuteru Control Panel/System/Remote. Inače mi je radmin bolji izbor, dosta je brži i ima mnogo više opcija.

Hm. Shto se tice toga brzi, bolji nisam bash siguran. A sa druge strane nije mi jasno shta je to bolje kod remoteadmina. Mislim poenta je da dobijesh na tvom monitoru drugi racunar i da mozes da upravljas njim. Ne zelim samo da se ovo pretvori u debatu radmin vs RDP.

Dusko ako ti treba detaljno objasnjenje kako to da izvedesh javi se na PM iskucacu ti komplet proces. Nije uopshte toliko komplikovano cak je prosto. Recimo sve moje ortake koji se ne snalaze bash sa kompovima a imaju neku brzu konekciju ADSL, WiFi ili Cable drzim na remote konekciji. Brzo i efikasno a ne moram da odem do njih. Ustedelo mi je sate puta i onog a kad si tu pogledaj josh ovo i ovo ;).

eto toliko od mene

s' postovanjem JA:smoke:

Hm. Shto se tice toga brzi, bolji nisam bash siguran. A sa druge strane nije mi jasno shta je to bolje kod remoteadmina. Mislim poenta je da dobijesh na tvom monitoru drugi racunar i da mozes da upravljas njim. Ne zelim samo da se ovo pretvori u debatu radmin vs RDP..

A zašto da se ne pretvori u debatu, forum tome baš i služi. Da nagvaždamo :D

Kao korisnik Radmina i Win RD-a istaći ću neka moja zapažanja o oba, tkz moja dva centa (baš bez veze zvuči, tja, ali smo moooderni:d).

Remote desktop jeste dobar, dobija se uz XP Pro dok za ranije verzije Windowsa (uključujući i Home) mora da se doinstalira klijent
dok za Linux postoji open source projekat rdesktop http://www.rdesktop.org/, pa sav alat za remote pristup već imamo bez dodatnih novčanih ulaganja.
RD jeste prilično brz, čak možda i brži od Radmina, i sa njim se da završiti skoro sav posao.
Podržava drive&printer mapping.
U radu sa njim sam primetio jednu stvarčicu koja mene pomalo nervira, ako neko zna više o ovome, neka napiše: naime, RD ne pokazuje 100% pravo stanje na TS serveru?! Ovo sam ustanovio tako što sam nakačio monitor na moj server na poslu kome sam ujedno pristupao i pomoću RD-a; RD mi je pokazivao da je na serveru sve OK, dok je monitor fizički nakačen na server prikazivao u balončiću poruku "New hardware found.." Možda treba iščitati dokumentaciju, ali po meni ovo baš i nisu sitnice ako hoćete da se oslonite na remote administraciju. [Radmin, opet, prenosi 100% "vernu sliku"]
Radmin se plaća, ali i donosi par prednosti u odnosu na RD. Sa njime je rad malo komforniji. Pristupačnije je odrađen file transfer. Najvažnije, po meni, je što podržava "chaining", tj možete povezivati Radmin servere preko opcije "Connect through", pa tako možete na firewall-u/routeru otvoriti-forwardovati samo jedan port na jedan Radmin server u mreži, a onda kroz njega pristupiti bilo kom drugom Radmin serveru.;)

moja (doduse kratkotrajna) iskustva

radmin (za)
instaliras server, instaliras klijent, definises sifru za pristup i .... voala, sve radi. nema veze da li neko nesto radi na serveru ili ne, da li je neko vec ulogovan ili ne, sve radi

ima mod za file transfer koji nema veze sa win file shaing i radi odlicno

radmin (protiv)
ruzan prikaz (bar to vazi za 2.2. verziju 3.0 jos uvek nisam uspeo da pokrenem).
uvek prokazuje sliku u rezoluciji koja je na serveru sto je kod mene na konkretnom primeru problem jer mi je na desktop masini (koja je u ovoj prici server) veca rezolucija nego na laptopu tako da moram cesto da skrolujem sliku.

Win RD (za)
bolje izgleda. ukoliko je na klijentu razlicita rezolucija rezolucija, RD ce i na serverskoj strani da podesi rezoluciju tako da odgovara prikazu koji je na klijentovoj strani. rade sve skracenice, radi scroll na misu(u radmin 2.2 ne radi sto me puno nervira). ovo moze da bude i stavka pritiv jer ako se ulogujem na svoj nalog u manjoj rezoluciji poremeti mi raspored ikona na desktopu

Win RD (protiv)
kao i sve sto napravi microsoft - krajnje nepredvidivo. nikad ne znas da li ce da proradi ili nece. koristio sam jedan nalog za pristup sve do momenta dok ije izbacio gresku da pristup nije moguc zbog restrikcija vazanih za nalog ???? kakvih? nemam pojma.

masina kojoj pristupam, nije server na kome niko nista neradi vec klasican desktop na kome se povremeno nesto korisno radi. podesen je da se automatski loguje prilikom podizanj u moj nalog. problem koji postoji sa RD je taj sto ako je neko vec ulogovan na masinu kojoj pristupam potrebna je konfirmacija od ulogovanog user-a da bi se veza ostvarila (to je ono moje pitanje o konfirmaciji), tako da kad zelim da daljinski pristupim desktop masini moram da se izlogujem.

toliko zasad. nadam se pomoci Sare da skontam kako da sa WAN strane pristupim kompu (do sad sam sve radio u LAN-u). vedecemo kakva ce biti iskustva.

Debata RADMIN VS REMOTEDESKTOP

Sa Remote adminom sam davno radio (citaj 2-3god) v1.1 ako se nevaram ili je vec 2.0 stvarno se ne secam tako da ne mogu da sudim o onome Za i Protiv.

Preorijentisacu se na RD.

1. Radi u svim slucajevima. Tako da onaj izgovor "microsoft pa ne valja" ne pije vodu.
2. U opcijama moze da se namesti da povlaci sa sobom zvuk, HDD-ove, shtampace na bilo koju udaljenu makinu tako da automatski dobijate mogucnost da cujete zvuk sa udaljenog racunara, Kopirate zeljene fajlove na svoj disk, kao i da istampate bilo kakvu dokumetaciju.
3. Ono za Connect troug nisam bash najbolje razumeo. Ali evo primera. Kuci imam Server 2003 + iza njega josh lap i desktop. Uvek mogu da se konektujem preko VPN-a pa da biram mashinu na koju ocu da se nakacim direktno, ali mogu da uradim remote na server pa sa njega remote na lap, pa sa lapa na desk. ako je to poenta. RDP radi uvek na portu 3389 i lako moze da se forwaduje i radi bez problema.
4. Shto se tice onog da ne prikazuje verno sliku opet se nebih slozio. Jer na gorepomenutom serveru nemam nishta nakaceno samo kabl za struju i mrezu. I menjam mu hardware i ubadam stickove. S druge strane "The dude" na poslu kontrolishem preko RDP-a koji u realnom vremenu ispisuje protoke, pingove ..... bla bla bla. I slika je verna 100% inace veruj mi nebih se oslonio na njega.
5. Shto se tice onog kad je jedan user konektovan drugi ne moze da se konektuje to je tacno. Za RemoteAdmin isto tako nisam siguran dali moze da se konektuje na racunar za kojim neko radi u realnom vremenu. On mora da se konektuje kao neki user. E sad XP pro ne podrzava da dva korisnika budu ulogovana od jednom. Mada mozda i gresim.

Postoji samo jedna stvar koja mi se ne svida a to je da mora da postoji user sa passwordom da bi RD morao da radi. Ali u 90% slucajeva Admin nalog ima pass i niko ga ne koristi ljudi uglavnom otvore sebi zeljeni naloga sa svojim imenom.

Stvari stoje ovako. u zavisnosti od korisnika do korisnika relano postoje neke mane. Ja ih s moje starne nisam nashao bar ne neshto shto je sustinski bitno. Koristim ga od kuce kad popodne moram neshto da radim i redovno vikendom da nadgledam mrezu. Ne postoji stvar koju nisam uspeo da odradim ili da sam imao nekih problema. Ono instalirash klijen instalirah server za Radmin i radi. mislim pa to radi i u Win-u. S tim da ako koristite XP pro sve dolazi sa njim,a da se ne lazemo onaj ko se bavi mrezama radi sa XP pro makinama, Korisnicke mashine eventualno rade sa home licencama ali i to se da reshiti zgodnije nego remote adminom. Opet ljudi koji se "malo vishe razumeju u racunare" (neka ostane za sad neodredjeno shta je to malo vishe) uglavno instaliraju XP pro. Predpostavljam da je to slucaj i sa duskom. znaci sve mu je vec instalirano. radi u dva koraka.

Korak prvi:
Ukljuci remote na desktopu - desni klik na my computer>properties>remote>Allow users to connect remotely to this computer.
Korak drugi:
na laptopu kuca - start>run>mstsc i ukuca Ip adresu ili naziv racunara.

simple as that.

Toliko od mene. Jeste da je post malo duzi ali ovo nisu stvari koje mogu da stanu u 3 recenice nadam se da mi nece biti zamereno.

AKo imas neki ADSL ili drugi brzi internet forwardujesh port 3389 na taj racunar pa mozes da mu pristupish odakle god oces.

treba mi ovaj deo o pristupu sa interneta.
da li mi treba fiksni IP za ovo?
kako se uspostavlja konekcija?
(telekomov ADSL, 256/64, modem sa LAN potrtom spojen na Switch na koji su spojeni lap i desktop

Remote Desktop Protocol

Evo ovako jedno nadam se iscrpno objasnjenje oko umrezavanja i remote pristupa racunarima.

Par osnovnih stvari. Kao prvo internet provajderi dele dve vrste uredjaja. Klasicne ADSL/cabl modeme i ADSL rutere (uz jednokratnu novcanu naknadu). Ako zelite malu kucnu mrezu vama je potreban ruter. Cak kod 50% provajdera obican modem moze da se spoji sa racunarem samo putem USB kabla shto znaci da nemozete da kupite vash ruter nego morate da uzmete kompletan ADSL modem sa rutiranjem. Zato odete do vasheg provajdera i zatrazite ruter. Doplata je uglavnom od 1500 do 2000din jednokratno.

E sad. atachovao sam malu shemu kako bi to trebalo da izgleda. Pa da krenemo redom.

Ruter koji dobijete od provajdera poseduje 1 WAN i 1 ili vishe LAN portova. U vashem slucaju WAN port je ustvari link prema telekomu tj. telefonski konektor. U opcijama samog rutera njega stavite da radi kao PPOE klijent. (posto razlicite provajderi koriste razlicite porizvodjace modema/rutera ne mogu detaljno da opisujem kako da izvedete ovu operaciju tako da cete morati malo sami da se pomucite. Uglavnom se nalazi u odeljnu Advanced pa WAN setup). Rad u PPOE rezimu je bitan zato shto se na ovaj nacin ruter sam koenktuje na internet i vi vihe ne morate da kucate username i pass. Po zelji ruteri imaju opciju da su konstantno konektovani na internet ili da se konektuju kad se postavi upit od strane nekog racunara.

Kada ste podesili WAN port ostaje da uredimo unutrasnjost vashe mreze. U podesavanjima rutera odete na odeljak koji je vezan za LAN interfejs. Vash lan interfejs vec ima predefinisanu IP adresu. Recimo da je ona 192.168.1.1 kao na primeru u slici. Ovo je IP adresa preko koje pritupate samom ruteru i koja ce sluziti kao prolaz za sve ostale racunare kada budu izlazili na internet. U istom odeljku mozete naci opciju za DHCP server. Opciju treba ukljuciti ali staviti da je opseg adresa od recimo 192.168.1.50-192.168.1.100. Zasto je ovo vazno. Bash iz razloga remote pristupa, nekog kucnog servera ... itd. Kada bi ostavili da vam DHCP server dodeljuje svim racunarima adrese. Svaki put kad upalite i ugasite racunar on bi dobijao drugaciju IP adresu shto daleko otezava daljinski pristup. Zato smo prvi opseg adresa 2-49 ostavili za dodeljivanje statickih adresa. A opseg od 50-100 DHCP serveru.

Staticki opseg. Staticki opseg dodeljujete vasim kucnim racunarima, serverima, mreznim stampacima .... Racunari koji su vam bitni bi trebalo da imaju staticke adrese u LAN-u radi lakseg nalazenja i rutiranja. Recimo za slucaj da imate Deskotop i Laptop racunar njima mozete da dodelite adrese 192.168.1.2 i 192.168.1.3 sa default gatewayem 192.168.1.1. subnet mask ce biti 255.255.255.0 U ovom slucaju kada god vam zatreba vash desktop znacete da je on na adresi 192.168.1.2 odnosno 3 za laptop. Na ovaj nacin dobijate mogucnost da forwardujete odredjene portove za igranje, administraciju, remote pristup na tacno odredjene racunare.

Dinamicki opseg. Dinamicki opseg je tu da kad vam dodje neko u goste ili neko drustvo na Lan Party samo ubodete kabl stavite sve na automatic. DHCP server ce da podeli sve neophodne adrese racunarima i igranje moze da pocne.

Remote Desktop Remote desktop (RDP)se jednostavno aktivira. Desni klik na my computer>properties>remote>Allow users to connect remotely to this computer. Sada odete na opciju Select remote user i oznacite usere koji ma je dozvoljen ovaj nacin rada. Postoji samo jedan caka a to je da useri koji mogu da se konektuju moraju da imaju password. Ovim ste dozvolili da se nekom racunaru daljinski pristupa. U ovom slucaju bilo ko iz vashe lokalne mreze moze da se konektuje na taj racunar i da upravlja njime i njegovim resursima. Na nekom drugom racunaru je dovoljno da pokrenete remote desktop connection. A to cete uciniti tako shto odete na Start>run i ukucate "mstsc". Kada vam se otvori prozor dovoljno je da ukucate ime ili IP adresu racunara. Otvorice vam se prozor zeljenog racunara gde ukucate user i pass. Sve ostalo je istorija :d

Remote Desktop preko interneta Kada ste gore navedeno uradili pored LAN pristupa vi mozete zeljenom racunaru pristupiti i preko internet. RDP koristi port 3389. Tako da na vashem ruteru podesite da forwarduje port 3389 na zeljenu IP adresu. Na adresi www.portforward.com mozete naci podesavanja i uputstva za vecinu rutera. Kada je ovaj deo odradjen dovoljno je da sa bilo kod racunara bilo gde koji ima brzi internet pokrenete Remote Connection i umesto imena racunara ukucate vashu adresu koju ste dobili od provajdera a ruter ce zahtev proslediti na racunar na koji ste forwardovali port. Vecina nas nema staticke IP adrese ali i za to ima leka. Ruteri uglavnom vec poseduju duyndns klijet ali i ako ga nemaju mozete da skinete sa oficijalnog sajta. Idite na www.dyndns.org i tamo se registrijte. Uz malo truda mozete vashu dynamicku adresu da pretvorite u staticku. Malo citanja i ucenja nikom nije skodilo. Elem princip funkcionishe tako shto vi registrujete adresu tipa www.sarah.homedns.org. Program na ruteru redovno javlja promene vashe IP adrese provajderu na www.dyndns.org a onda on to cekira i prosledi na vash www.sarah.homedns.org program registruje promene u vremenskom intervalu od 5min tako da malte ne ovim vi dobijate staticku adresu. Usluga je besplatna za 1 IP adresu tj jednog korisnika. Sada ostaje da u remote connectionu samo ukucate vashu novu "staticku" adresu u obliku www.sarah.homedn.org i uzivate.

Ono shto ostaje da se doda je sledece.
*Svi vashi racunari mogu da imaju ukljucenu remote administraciju ali ruter moze da forwarduje port samo na jedan racunar. Tj neki vash desktop, server .... Ali kad ste konektovani na jedan sa tog jednog mozete da radite RDP na neki drugi tako da ni taj problem nije toliko veliki.
*Ruteri uglavnom imaju samo jedan LAN konektor tako da bi trebalo izdvojiti josh oko 1200-1500 din za neki 5port 8 port switch kako bi mogli da nakacite vishe racunara.

Mislim da sam sve opisao ako sam neshto zaboracio ne zamerite dodacu. Toliko od mene.

s' postovanjem JA :smoke:

Prilozi

• Mala mreza u rutiranje.jpg
    Mala mreza u rutiranje.jpg
    81.8 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
extra. postovanje i sa moje strane

Remote Administrator pre verzije 3 radi tako sto 'strimuje' sliku koju vidis na monitoru, ne treba mu poseban user, vec mozes da se nakacis i dok je neko ulogovan, sto je najveca prednost u odnosu na RD...

@milanbb
To sam skapirao iz predhodnih postova ali mi nije jasno kako. Dali se on konektuje kao poseban user i dali u tom slucaju onaj koji radi i dalje nesmetano moze da radi a da je neko drugi konektovan remotely na komp. Jer i windows ima opciju remote assistace. U tom slucaju neko ko sedi za racunarom moze da vidi shta neko preko remote-a radi. Shto je dobro ako nekom treba pokazati neshto. Ali dvoje korisnika na jednom XPu pro. A da je jedan direktno za racunarom a drugi remote konektovan to mi bash ne pije vodu. Opet mozda gresim :S: ali poznavajuci win nebih rekao.

@dusko_m

Hvala. Nadam se da je pomoglo. Meni na ovaj nacin radi savrseno vec vishe od 1 god.

Ne konektuje se kao user uopste, vec pod konektovanim userom trci programcic koji ti salje sliku i vraca na masinu mis/tastaturu.

Da ali u tom slucaju ti gledash shta neko drugi radi. Ili ako ti neshto krenesh da radish taj drugi ne moze nishta da radi. A to moze i RD. Remote Assistance radi po tom principu i ti i taj neko ko je za kompom gledate istu sliku. I oboje mozete da radite ali ne u isto vreme ;). Nego ti njemu da pokazes kako neshto da izvede. Ili on tebi da pokaze.

Ili mozda gresim da remoteadmin to nekako drugacije izvodi samo logicki nemogu da povezem kako. Isti user dva razlicita desktopa i svako radi svoje. :trust:

Ne, Remote Administrator radi tako da se kacis na postojeceg usera i postojeci desktop. RA i RD su donekle slicnih mogucnosti, naravno RD je mnogo mocniji i brzi (sto je logicno jer je deo Windowsa).

sa radmin-om, instalira se serverska aplikacija na komp kojem zelis da pristupas. pristup udaljenom kompjuteru nema veze sa win user-ima. prilikom pristupa veza se uspostavlja sa radmin-ovim serverom a ne sa windowsom. on sljaka kao sistemski servis u pozadini i moguce mu je pristupiti bilo da je neko ulogovan na win ili nije. on ti stream-uje sliku sa racunara i omogucava ti paralelan interface za pristup racunaru onome koji ti imas sa lokalne tastature i misa. imas nekoliko razlicitih modova rada: mozes da preuzmes kontrolu nad racunarom, mozes da se pojavis samo kao posmatrac, mozes da pristupis u telnet modu i mozes da pristupis u file transfer modu.

sad kad smo poceli da razglabamo o razlicitim alternativama...jel neko cuo za motorolin software Timbuktu. Pre pocetka ove teme, najveci mi je problem bio taj sto nisam imao ideju kako bi pristupio kucnom kompu sa neta (dinamicki IP na ADSL-u a nisam imao predstavu da postoji dyndns) tako da sam malo lutao internetom u potrazi za alternativama. ovi su izgleda razvili dobro resenje da se software integrise sa skype-om. za pronalazenje zeljenog kompa koristi se skype-ov servis i saobracaj se "tuneluje" kroz kanale koje koristi skype...nema forward-ovanja portova, nema podesavanja firewall-ova. zvuci kao jako dobro resenje.

Poslednja izmena:
Ja cu zacas da se vratim na radmin. Nije a razbuktavam temu. Kapirao sam ja da on radi kao servis. Ali na kraju se svodi na sledece:

1. Mozes da samo da gledash - Isto moze u Remote Desktopu
2. Mozes da preuzmesh kontrolu - same on other side.
3. Mozes da radish file transfer - to moze uvek ako se sheruje neshto a i RD ima mogucnost kacenja lokalnih diskova radi kopiranja.

Poenta je bila dva usera jedan live jedan preko remote pristupa. Ali ok

Shto se tice alternativnih programa. Cackao sam ja svasta nesto ali RDP mi i dalje deluje kao najbolje resenje. Sve ostalo je josh ne dovoljno razvijeno. Mada ovo preko Skupe-a deluje interesantno mada ko zna shta se tu josh tuneluje. :trust:

@dusko: to zvuci kao Hamachi ?

@sarah: RD ne radi na Win95/98.... ;), RA mozes da instaliras prostim kopitanjem 2 fajla i pokretanjem r_server.exe...

Generalno svako moze da koristi sta mu odgovara, RD jeste mocan, ali je RA (barem meni) brze i jednostavnije resenje za administraciju na daljinu. Naravno, svako ce koristiti ono sto mu vise u datoj situaciji odgovara...

Dok sam se ja zezao sa namještanjem Remote Desktop Connection-a, čini mi se da se negdje u nekom help fajlu spominjalo nešto oko instaliranja web servera na mašine koje po default-u ne podržavaju RDC (dakle, sve ispod Win XP) i onda se pristupa kroz web interfejs. Ali sad da me neko ubije, ja ne mogu da se sjetim gdje se to nalazi...

Meni je uglavnom UltraVNC završavao posao... Mada, mi smo uglavnom *****avali kolegu i to je išlo dotle da je čovjek zagledao mašinu, mijenjao miša, čudio se kako tastatura kuca sama... :D Ma ludilo... Ali, UltraVNC je lošiji (barem v1.18 koju sam tad čini mi se koristio) od RDC-a. RAdmin nisam ni probao, RDC, mi zasad završava posao...

Samo jedno pitanje.. Koliko se sećam na WinXP Rro nije dozvoljeno logovanje više usera odjednom? To je mana RD-a jer ne mogu da se ulogujem na neki računar ako neko trenutno nešto radi.. Postoji valjda patch za ovo ali se sve to komplikuje..

Ovo su samo reci ohrabrenja za sve one koji nisu probali uputstvo sa linka odozgo jer im je izgledalo kao previse cimanja.
U pocetku sam i sam sumnjao jer folder C:\Windows\system32\dllcache nije postojao pa sam termsrv.dll fajl promenio direktno i samo u C:\Windows\system32\ a uputstvo kaze da taj fajl treba obrisati odatle.
Sada sumnjam dal je taj korak neophodan, sto cu uskoro i ustanoviti :)

Nazad
Vrh Dno