Šta je novo?

Asus VW192S i refresh rate

deksi10

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2006
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I5-10400F
Matična ploča
MSI H410M-A PRO
RAM
2 x 8GB DDR4 2666Mhz
GPU
EVGA RTX 3050 8GB
Storage
SSD Apacer as2280p4u pro 1TB
PSU
Corsair VX550W
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
Samsung S24C650
Mobilni telefon
Redmi Note 8 PRO
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, kupio sam za jednu stariju konfiguraciju ovaj monitor, i desava mi se da kada monitor radi na svojoj native rezoluciji, pri osvezavanju od 60hz, dolazi do nekog zamucenja sitnijih i tanjih slova, tj kao da su isprekidana nekim tankim horizontalnim linijama. To se primecuje samo na slovima, dok pozadine i sve ostalo izgleda OK. Da bih proverio da li je do monitora, prikljucio sam ga i na ovu moju konfiguraciju u potpisu, i ista stvar se desava. E sad, palo mi napamet pa sam promenio osvezavanje na 75hz i zamucenje je nestalo, dobio sam odlicnu sliku! E sad, na starom kompu imam Radeon 7000, i on mi ne dozvoljava da mu menjam refresh rate kada je rezolucija 1440*900, dok na nizim rezolucijama mogu. Dakle,

1. Jer moguce da ovaj matori Radeon ne moze da izgura 75hz u 1440*900 (menjao sam vise drivera i nista)

2. Ima li ko ovaj Asusov monitor, tj kako mu radi u native rezoluciji, da li ima slicnih problema?

Poslednja izmena:
Imam ovaj monitor i radi mi bez ikakvih problema na 1440x900 sa 60 Hz. Osvezavanje od 75 Hz mi uopste ne nudi.

Imam ovaj monitor i radi mi bez ikakvih problema na 1440x900 sa 60 Hz. Osvezavanje od 75 Hz mi uopste ne nudi.

Hm, a koju graficku imas i koju verziju drivera? Ni meni na radeon 7000 ne nudi uopste opciju 75hz za osvezavanje, dok na 7600GS da opcija ima. Evo malopre sam ga probao i na GF4 MX i ista stvar, jedino na 75hz radi dobro u prirodnoj rezoluciji.

Burazer ima neki viewsonic 912 valjda i isti problemi se javljaju ali samo kada se koristi refresh 60Hz, sa 70Hz nema problema.

Resio sam problem tako sto sam pazario jednu polovnu GF4 MX, i sada radi odlizno na 1440x900 @75hz

kod mene radi na 1440*900@60Hz bez problema i tih pojava o kojma pričaš, a nudi mi i 75Hz i 85Hz??? i što je najgore evo sad sam probao - radi na 85Hz??? jel mu to škodi?

kod mene radi na 1440*900@60Hz bez problema i tih pojava o kojma pričaš, a nudi mi i 75Hz i 85Hz??? i što je najgore evo sad sam probao - radi na 85Hz??? jel mu to škodi?
To što mu ti šalješ 85 slika u sekundi, ne znači da ih on sve prikazuje. ;)

takodje, isti monitor kod devojke radi na 7600gs (mislim, radi 75hz :D ), horizontalne linijie nisam primetio, ali pri nekim vrednostima kontrasta kao da malo deluje da 1440x900 nije njegova native rezolucija

Hm, a koju graficku imas i koju verziju drivera? Ni meni na radeon 7000 ne nudi uopste opciju 75hz za osvezavanje, dok na 7600GS da opcija ima. Evo malopre sam ga probao i na GF4 MX i ista stvar, jedino na 75hz radi dobro u prirodnoj rezoluciji.

Imam Ati Radeon x300-based integrisanu na maticnoj. Dakle, krajnji low-end.

Jer si siguran da ti je windows lepo prepoznao monitor!? 85hz ne bi smeo da ti ponudi u opcijama nikako. A citao sam i malo ono upustvo sto je doslo uz njega i tamo pise da podrzava od 60-75hz.

od sinoc mi radi na 85hz, nema nikakvih problema :)

a uz monitor i nisam dobio nikakvo uputstvo, ni CD, ako me secanje sluzi ?!?

Prilozi

• 85hz.JPG
    85hz.JPG
    44.1 KB · Pregleda: 87
Kada Windows lepo prepozna monitor, uz odgovarajuće drajvere, nikada ga ne prikazuje kao default monitor već ispiše puno ime monitora.

Primer:
Monitor.png

Nisam ni ja jer ga uopste ni ne isporucuju. Meni je windows prepoznao monitor i stoji pun naziv.

samo sto uz ovaj monitor nisam dobio nikakav CD :d

Ne postoje driveri za taj monitor, a mnogi su se zalili da im windows nije prepoznao monitor, sto je izgleda i kod tebe slucaj, probaj da promenis drivere za graficku, ili ako koristis Service Pack 1, predji na Service pack 2. Inace, ja ti ne preporucujem da ga drzis na 85hz jer je to ipak iznad fabricki propisanih vrednosti.

Ja imam ovaj monitor i sve je bez problema, na 75hz ali je to verovatno do tvoje graficke, ja koristim 8800gts, slika je kristalna, u tom rangu sigurno najbolji monitor

Vrh Dno