Šta je novo?

Windows igre na Ubuntu

duschan

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2007
Poena
319
Mislim da sam ovakau temu vec negde prochitao, al mi se nesto forum baguje kad pretrazujem, odnosno samo mi se otvori prazna bela stranica i pishe da je uchitavanje stranice gotovo.
Nego da se vratim pitanju, jel postoji, i gde da se skine emulator za igranje igara na ubuntuu. Koliki su padovi performansi u igrama, i jel ima bagova kao sa PS emulatorima. Posto sam totalni pocetnik sto se tice ubuntua jel moze da se objasni instalacija i tako to. Pozz

Postoji program, zove se Cedega. Program se plaća pa ti vidi gde ćeš i kako ćeš da ga nađeš. Instalacija je jednostavna, skini .deb paket kada budeš našao Cedegu. :d

Ne treba ti Cedega, skini najnoviji Wine. Kad ga instaliraš, kucaj winecfg da podesiš okruženje i drajvove. Potom svaku igru normalno instaliraš startovanjem setupa preko winea (wine setup.exe ili wine install.exe na disku igre).

Skinuo sam wine ali ne kontam kako se instalira i kako se koristi. Ja ga unzipujem iz onog formata *.tar.bz2 i sta dalje. I jel ima problema sa emulacijom igara

skini wine preko synaptica ili adept-a

Skinuo sam wine ali ne kontam kako se instalira i kako se koristi. Ja ga unzipujem iz onog formata *.tar.bz2 i sta dalje. I jel ima problema sa emulacijom igara
Ako ne znaš kako se pokreću programi iz komandne linije i šta znači proslediti parametar programu, onda obustavi aktivnosti na polju pokretanja igara i pročitaj neki tekst/tutorial o korišćenju shella na linuxu, pa kad to savladaš, vrati se wineu.

Nazad
Vrh Dno