Šta je novo?

Dilema! P35 ploca?

mackOpolo

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
620
Kao sto naslov kaze velika dilema u moru ploca. Da li preskociti 965/975 ploce i n650/680 ploce i odmah kupiti p35 plocu.Koje je vase misljenje za neku solidnu konfiguracijy sa C2D procesorom. Gledam po netu mogu da se nadju povoljne ploce MSI i Gigabyte ali koje. Mozda neki Asus ili nesto trece.Kakva su vasa iskustva sa ovom plocom i poredjenje sa ostaalim chipsetovima.

ASUS P5K - Intel P35, FSB 1333/1066/800, 4xDDR2 (Dual Channel, 1066/800/667MHz, 8GB Max), 4xSATA II, Extra PATA, Extra SATA II, RAID, Graphics slot 1xPCI-E x16, 1xPCI-Ex16@x4, GigaLAN, 2x1394a, 1xPCI-Ex1, 3xPCI, 12xUSB2.0, ATX, Audio 8-CH(HD)

Gikabyte GA-P35-DS3 - Intel P35/ ICH9, FSB 1333/1066/800, 4xDDR2 (Dual Channel 800/667/533 8GB Max), 1xATA133, 6xSATA II, RAID, Graphics slot PCI-Ex16, GigaLAN, 3xPCI, 3xPCI-Ex1, 12xUSB2.0, ATX, Realtek ALC889A 8-CH

ASUS P5K - Intel P35, FSB 1333/1066/800, 4xDDR2 (Dual Channel, 1066/800/667MHz, 8GB Max), 4xSATA II, Extra PATA, Extra SATA II, RAID, Graphics slot 1xPCI-E x16, 1xPCI-Ex16@x4, GigaLAN, 2x1394a, 1xPCI-Ex1, 3xPCI, 12xUSB2.0, ATX, Audio 8-CH(HD)

Gikabyte GA-P35-DS3 - Intel P35/ ICH9, FSB 1333/1066/800, 4xDDR2 (Dual Channel 800/667/533 8GB Max), 1xATA133, 6xSATA II, RAID, Graphics slot PCI-Ex16, GigaLAN, 3xPCI, 3xPCI-Ex1, 12xUSB2.0, ATX, Realtek ALC889A 8-CH
^ i, koja sad od te dve?
Jos nesto, ako nikada necu raditi o/c niti menjati procesor na ploci, da li se za isti novac vise isplati uzeti E4400 + ploca P35 ili E6320 + ploca 965?

Ga P35 Ds3

Ja sam kupio prekjuce GA P35 DS3 i na njoj E4400. Nisam jos overclockovao, jer jos nema potrebe, ali bice za tim koliko vidim veoma uskoro (Crysis 🙂).
Ako neces da overclockujes onda uzmi Athlon 5000+ ili 5600+ ili 6000+ (zavisno koliko para ces da das) i onda si sa njima (bez overclocka) miran najmanje 2 godine.
Naravno ovo je moja pretpostavka, da ce igre u buducnosti traziti mnogo jace graficke nego procesore, tako da ce se uglavnom kupovati graficka, kad igre pocnu da stucaju, a procesor ce uvek biti dovoljan (C2Duo ili neki gore AMD X2).

a kakva je razlika izmedju GA P35 DS3 i DS4 ? Malo sam googlao i video da dosta ljudi ima neke probleme i sa DS4 oko memorijskih modula (tipa nece da bootuje sa 2 modula i sl.) .
I ja se dvoumim sta da uzmem, imam c2d E6300, 2x1GB PQI 667 Turbo (4-4-4-12), 8800GTS ili 8600GTS (planiram nesto od toga da uzmem),420W LC SuperSilent,3 HDD-a,skystar2,tv fm itd.
U koju plocu bi ste vi uboli E6300 sa ovom memorijom sto ja imam?

hvala

Preporučujem neku ploču iz Gigabyte programa jer već 3 godine u firmi sklapam računare i nijedna mi nije pravila problem sa memorijom, po principu sta god da ubodes radi ( to se ipak ne odnosi na bogaljivi NCP ) znaci nesto od nove P35 serije.

Pa razlika nije nesto velika. Imas na Gigabyte-ovom sajtu specifikacije svih ploca tako da tamo mozes da uporedis. Sa DS4 dolaze neke dzidabidze 🙂, mislim valjda firewall (bezicno povezivanje), mozda sam lupio sad sa ovim, nebitno.
Ne mozes da pogresis da li uzimao DS3 ili DS3R ili Asus P5K. DS3 je tu najjeftinija (ja je imam).
DS3R, u odnosu na DS3, valjda ima kao bolje rasporedjene slotove i podnozje za cpu, pa je bolje hladjenje (ja sam hteo Asus P5K ili GA DS3R ali nisu imali).
Sto se tice overclocka tu takodje mislim da ne bi trebalo ima bilo kakvih razlika izmedju ovih ploca, mada to jos nisam probao...

E sad sto se tice tebe gospodine Bungle, ako kupis 8600GTS to napajanje mozda i bude dovoljno, ali bez overclocka procesora.
Ako kupis 8800GTS (bez obzira da li overclockovao procesor) onda MORAS da kupis bolje napajanje, minimalno neki Chieftec 550W ili kao ja Thermaltake 550W. Sad sam ti verovatno pokvario planove oko kupovine, jer ova napajanja kostaju ~70 evra. Ako si kratak sa lovom, onda kupi neko od ovih napajanja i 8600GTS pa se igraj jedno godinu dana sa njim, i onda zameni graficku na sledece leto (kad u potpunosti zazive DX10 igre), mada mislim da vec tada i ova moja 8800GTS nece biti bas dovoljna za komforno igranje, a ja sam kupio ovaj kompjuter da ga ne menjam na jedno 3-4 godine :d, je.i ga tehnologoija napreduje, (neko ce reci a mi igraci ne vidimo rezultate tog napretka), onda taj neko nek proba Colin DIRT pa da vidi sta je next generation grafika u punom smislu te reci.

Poslednja izmena:
Dovoljan je i MSIndustrial 400w iz platinum serije. Nisam mogao da verujem ali u praksi se pokazalo da radi ko sat iako spada u jeftiniju klasu. Ima na sebi 2 konektora za napajanje S-ATA diskova i 6-to pinski džek za jake VGA karte kao što je 8800 gts. Naravno da ne bi ni sam verovao u ovo ali prodali smo više takvih kompova, tako da ako se neko opredeli za LC power ili Chieftec ili CollerMaster od oko 400w neće pogrešiti, niti mu treba nešto jače.

Joj mene zabole glava od trazenja ploce😛. Citao sam da se asus vise zagreva od gigabyte-a tako da ce najverovatnije pasti odluka na GA samo koja od ds3 (r,l,s i ko zna koja jos slova) Jer postoji neka konkretna razlika izmedju ds3 ploca ili je samo to u dodatnoj opremi.
Konkretno ds3 ds3r ds3p

Poslednja izmena:
Ajde brate imaj naviku da citas poruke pre nego sto nesto pitas. U mom prethodnom postu sam ti lepo napisao razliku uzmedju tih ploca. DS3P ima dva PCie slota (za dve graficke u Crossfire/Sli modu) i malo drugaciji raspored, i valjda ima malo bolje hladjenje, nista specijalno (u odnosu na DS3R).
Ako imas para da dodas 10-15 evra na cenu DS3R, uzmi lepo DS3P...

Poslednja izmena:
Pa razlika nije nesto velika. Imas na Gigabyte-ovom sajtu specifikacije svih ploca tako da tamo mozes da uporedis. Sa DS4 dolaze neke dzidabidze 🙂, mislim valjda firewall (bezicno povezivanje), mozda sam lupio sad sa ovim, nebitno.
Ne mozes da pogresis da li uzimao DS3 ili DS3R ili Asus P5K. DS3 je tu najjeftinija (ja je imam).
DS3R, u odnosu na DS3, valjda ima kao bolje rasporedjene slotove i podnozje za cpu, pa je bolje hladjenje (ja sam hteo Asus P5K ili GA DS3R ali nisu imali).
Sto se tice overclocka tu takodje mislim da ne bi trebalo ima bilo kakvih razlika izmedju ovih ploca, mada to jos nisam probao...

E sad sto se tice tebe gospodine Bungle, ako kupis 8600GTS to napajanje mozda i bude dovoljno, ali bez overclocka procesora.
Ako kupis 8800GTS (bez obzira da li overclockovao procesor) onda MORAS da kupis bolje napajanje, minimalno neki Chieftec 550W ili kao ja Thermaltake 550W. Sad sam ti verovatno pokvario planove oko kupovine, jer ova napajanja kostaju ~70 evra. Ako si kratak sa lovom, onda kupi neko od ovih napajanja i 8600GTS pa se igraj jedno godinu dana sa njim, i onda zameni graficku na sledece leto (kad u potpunosti zazive DX10 igre), mada mislim da vec tada i ova moja 8800GTS nece biti bas dovoljna za komforno igranje, a ja sam kupio ovaj kompjuter da ga ne menjam na jedno 3-4 godine :d, je.i ga tehnologoija napreduje, (neko ce reci a mi igraci ne vidimo rezultate tog napretka), onda taj neko nek proba Colin DIRT pa da vidi sta je next generation grafika u punom smislu te reci.

Izvini Zdravko rekao sam da me zabolese oci:zgran: pa nisam obacao paznju

Nazad
Vrh Dno