u slucaju da se odrices overkloka, onda je jako jednostavno: x2 4200+ (po ceni e21xx), pri cemu ce am2 ploca u cenovnom rangu najjeftinije za intela imati neuporedivo vise I/O prikljucaka (sata, fw, usb, itd), pa u startu dobijes bolji paket.Samo da kazem da ste me odusevili znanjem(izvinite za off i nije sarkazam)...Znaci sta god da odaberem necu pogresiti u smislu X2 ili E21xx jer se ne zelim baviti overklokom
E kuci sam al .*** nemogu da dignem na 3.0 GHz zbog toga shto u BIOS-u najmanji delilac za memoriju koji imam to je 533 a kad FSB stavim @ 333 memorija mora da radi na 888 MHz shto ova moja PQI nemoze....hajde, pa da imamo info iz prve ruke.
E kuci sam al .*** nemogu da dignem na 3.0 GHz zbog toga shto u BIOS-u najmanji delilac za memoriju koji imam to je 533 a kad FSB stavim @ 333 memorija mora da radi na 888 MHz shto ova moja PQI nemoze....Kad flashnem drugi bios probacu onda....
E da jedno pitanje: gde da namestim memoriju da neradi u 1T nego 2T ?
hvataj link!E kuci sam al .*** nemogu da dignem na 3.0 GHz zbog toga shto u BIOS-u najmanji delilac za memoriju koji imam to je 533 a kad FSB stavim @ 333 memorija mora da radi na 888 MHz shto ova moja PQI nem
Pa otpusti latencije pobogu![]()
Yoti koliko od tvojih konfiguracija sto si sastavio vezano za E4300 oce da predje 3.2Ghz? posto svi znamo da skoro svaki(sem losih)oce da predje 3ghz?
Btw kako radi E2160? daj neke screenshot nekog rezultata
poz
E sada jedna možda i glupa konstatacija.
Imam jednu pored druge Asus P5LD2/C i Biostar TForce 965PT. Ljudi ne znam za OC, ali na oko ovaj Asus mi deluje za dva koplja kvalitetnije od ovog Biostara. Takođe ovaj 945 (asus) izvlači 333 iz zezanja. Probao sam na ovom Celeronu iz potpisa i sve je radilo sasvim ok.
Ponavljam, možda grešim jer 965 je opet napredniji (noviji) čip od 945, ali onako na oko Asus mi izgleda kvaltetnije odrađen.
Pozdrav. :wave:
edit.
Sada videh svi živi hvale ovu ploću Hmmmmmmm... :trust:![]()
@P*A*B*L*O
obrati paznju, danas je izasao novi bios koji dozvoljava tweaking T/2T (P96CA601.BST)![]()
Za 3.0 GHz ti je dovoljno 667 MHz a ako cesh preko toga kupish apacer @ 667 koji se klokuje do ~ 760 Mislim da vecina Apacer memorija moze da izgura toliko....pedjape je napisao(la):800mhz apacer.
dakle, ljudi sta je bolje pazariti sa sigurniji OC na 3ghz. C2d 4300 ili e2160.
Vidim da ovde pricate da 4300 zna da pravi probleme, dok, s druge strane, e2160 ide u nebo.
Da li je onda e2160 sigurnija varijanta. Mislim konkretno za GA 965ds3 i 800mhz apacer.
Zasto bi neki posao na kompu radio 3h ako mozes da ga zavrsis za 1.8h?
A mozda ponekog izbaksuzira kao mene pa dobije primerak koji na 1.8 i undervoltovan sa TXom greje kao neki na def voltazi na 3.0 sa box kulerom. Ozbiljno razmisljam da preporucim ortacima koji uzimaju kompove athlone, C2D lako moze da bude los primerak koji se pregreva i od OCa nema NISTA!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari