Šta je novo?

9800GTX Specification

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kamango604

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
660
http://www.xbitlabs.com/discussion/3953.html

- 65nm process technology at TSMC.
- Over one billion transistors.
- Second Generation Unified Shader Architecture.
- Double precsion support (FP64).
- GPGPU native.
- Over one TeraFLOPS of shader processing power.
- MADD+ADD configuration for the shader untis (2+1 FLOPS=3 FLOPS per ALU)
- Fully Scalar design.
- 512-bit memory interface.
- 1024MB GDDR4 graphics memory.
- DirectX 10.1 support.
- OpenGL 3.0 Support.
- eDRAM die for "FREE 4xAA".
- built in Audio Chip.
- built in tesselation unit (in the graphics core"
- Improved AA and AF quality levels

i jos ovo:

GeForce 9800 GTX will be over two times faster than a GeForce 8800 Ultra in real world games and applcations.

price for the GeForce 9800 GTX will be 549-649 USD.
price for the GeForce 9800 GTS will be 399-449 USD.

Paz` da ne bude 2x brzi.

Tek upotpunili seriji 8 (a mozda i nisu) a evo vec serija 9.

Moćno zvuči nema šta. Mislim da će i 9800GTS biti dovoljan da fino tera nove igre koje će se pojaviti krajem ove i tokom sl godine 😀

Specifikacija je impresivna, mozda bude brzi 2x od 8800, 8800GTX je 2x brzi od 7900GTX-a, bice vrlo interesantna srednja klasa, ali ima vremena, videcemo.

Da ali $ a to mu dodje ona cifra koju je Kikibgd rekao.

edit: Pretece me....

Poslednja izmena:
Polako, padacje cene, cek da se pojavi.
Iako sam mislio da cje to biti malo kasnije, ocigledno nvidia means busines.
Filipenko rece da ce se pojaviti u novembru ili tako nesto.

Pa i da kasni par meseci,nVidia je tolko dobro prosla sa 8 serijom(kao uostlom isa 6-icom i 7-icom) da moze sebi da dozvoli taj luksuz.Samo da ispadne kako treba na kraju.

A sto se cene tice izgleda da ce 9800GTX biti isto zacenjen kao i 8800GTX kad se pojavio.Kolko je to bilo,skoro 600evra?

bez 500e godisnjeg ulaganja u GPU izgleda da vise nema leba :d

Poslednja izmena:
Pa ako je cilj da se po svaku cenu bude brzi, 500 e svakako.
Uvek treba sacekati, mada platicjes svejedno.

"- built in Audio Chip"...a ako se ne varam, Ati je popljuvan zbog ovako necheg 😀

Jedno pitanjce: Da li ce mozda ovih dana doci do nekog pada cena 8. serije Nv grafickih i x2xxx serije kod ATi-a. Treba da kupim neku noviju graficku sto pre, a nacuo sam da ce izlaskom 2600xt i slicnih pasti cena Nv?

Kad izadje vec vidim pitane na podforumu "Šta da kupim od monitora, grafičkih i TV karti?" od nekog newcomer-a: Shta je bolje ATI 9800 XT ili nV 9800 GTX :d :d :d

"- built in Audio Chip"...a ako se ne varam, Ati je popljuvan zbog ovako necheg 😀

Pa to je već ustaljena fora. Neka me neko ispravi ali...Isto tako je i 3Dfx bio popljuvan čini mi se zbog AA (kod Voodoo 5, kao šta će nam to?), pa ga je kasnije nVidia onako uzgred ubacila. Marketing je čudo.😉
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
dolara covece dolara :crash:, a Kikibgd je dao cenu u evrima

Ma ok, samo što je u Evropi obično ista (ili skoro ista) cena u evrima kao u USA u $ . Uostalom za mene manje bitno jer toliko za grafičku neću dati 🙂

"Over one billion transistors."

majko moja!!!!

Poslednja izmena:
Znas na sta sam mislio 🙂 Ako spakuju to sto su "drpili" u njihovu prepoznatljivu formu i brute foorce pristup, eto nama veselja. Opet, R700 ili kako ce se vec zvati, kada ga za 5 godina izbaci konkurent ce biti strava tehnoloski napredan 🙂

Mislim da mora da ima neshto tipa audio chipa da bi mogao da pushta i zvuk preko HDMI izlaza (neka me ispravi neko ako lupam).
A da ce biti zverina, bice.

Jel cemo morati da uzimamo i ploce sa PCIe 2.0 za ovo cudo ili ce raditi i na starim PCIe slotovima?

Pa valjda ce raditi ali na PCI-e 16x a ne 32x koliko je to kod PCI-e 2.0... Right ?

Kad pre nova serija. Ja još merkam osmicu ono dolazi devetka...dakle, početkom sledeće godine očekuje se da nV izabaci novu seriju?

Sto pocetkom sledece godine kada vec u novembru ove godine bice nove serije? GF9 nastupa u Q4 2007.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno