drfedja
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.07.2000
- Poena
- 736
Pa i da je to tako, to ce uticati 1-2% na performanse.Khm... :eyebrows:
Prvo, zaboravljas chipset i strapove u celoj prici. Veci FSB == relaksirani tajminzi za memorijski kontroler zar ne? Da ne pominjem razlicite memorijske kontrolere.
Da ali mu FSB radi na 1333 Mhz, sto je u komunikaciji mem.ctrl->CPU oko 2 ciklusa u idealnim uslovima, a kod Core 2 je to 2.5 ciklusa. Prema tome, latency je ostriji, a i tajminzi. Generalno Penryn je tu u prednosti, visi FSB, manji CPU multipikator, ostriji tajminzi, veci kesh... jel dosta ? :dDrugo, sam Penryn ako radi na 2666 MHz njemu tajminzi nisu nista ostriji u odnosu na C2D na istoj frekvenciji bez obzira na FSB. Jedan CPU takt traje 1 / 2,666,000,000 Hz u oba slucaja.
Ili opet hoces da se uhvatis za pricu o memorijskim tajminzima koji itekako umeju da budu "saturisani" core prefetcherom, memorijskim kontrolerom i ko zna cime jos.
Ne zakljucujem nista, samo mislim da je nerealno ocekivati cudo. Mozda ce se to negde i videti, a negde i nece. Osim toga, ja nisam od onih koji koriste komp za SPi. Ako mi bas treba racunanje PI broja na mnogo decimala Wolframova Mathematica ima daleko bolje funkcije za to.Ja se ne bih usudio da to zakljucim tako brzopleto pogotovo imajuci u vidu shuffle i radix16 divider.
Poslednja izmena: