Šta je novo?

macbook refrbished

DDejanNS

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
304
Brat mi je u usa i razmisljam da narucim macbook( budzet max 1100$ ) da mi donese.e sada zanima me da li je to isplativa kupovina ( nije uskoro novi model u najavi i posto se vraca sredinom sept verovatno nece sacekati leoparda )? i da li se isplati kupiti refurbished macbook jer je nesto jeftiniji i da li vazi garancija u srbiji na tako kupljen laptop?

hvala unapred

mac je za mene nepoznata x ali generalno mogu da ti kazem da je refurb. OK ako znas ko je radio taj refurb., kolika je garancija i koliki je popust.
ja za refurb ne dajem vise od 75 cene novog recimo...

Zasto bi to radio kada mozes ovde da uzmes nov MacBook za 1100 eur ? (najslabiji model)

Poslednja izmena:
mac je za mene nepoznata x ali generalno mogu da ti kazem da je refurb. OK ako znas ko je radio taj refurb., kolika je garancija i koliki je popust.
ja za refurb ne dajem vise od 75 cene novog recimo...

to su refurbished macbook-ovi sa apple-ovog sajta i oni rade refurb. Sve oni tamo garantuju da identicno kao novi samo me zanima da li neko ima iskustva sa takvim modelima apple-a. inace cene su manje od 14 - 35% zavisno od modela. evo i link

http://store.apple.com/1-800-MY-APP...rowse&mco=3929D548&node=home/specialdeals/mac

sad trenutno nemaju u ponudi refurb. macbook ali ponuda im se menja svakog dana tako da cesto bude i po desetak modela.

Naravno da postoji razlika (kako u ceni tako i refurbished/nov, usa/srb), ali jedino ako je garancija priznata i ovde se isplati cimanje.

Poslednja izmena:
a kako to prolazi nasu carinu, pdv, ovo ono,...?

Neka samo prođe pored skotova. Sada imaš zeleni koridor, pa te niko ni ne gleda. Ja sam se zentao da me ne drndaju za moj lap top (kupio sam ga u Srbiji, pa sam ga poneo sa sobom u Rusiju, ali ga nisam prijavio), niko te ne pita. Još nekoliko kolega sa posla su x puta prešli preko grane bez problema. Naravano, našim carinicima i dalje želim sve najgore :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:, dobro znamo koja je to bagra :wall: :wall:

apple je skroz cool oko medjunarodnih garancija. refurb. definitivno vredi! cene u USA su mnogo bolje nego u evropi uopste.

na laptopove vise niko ni ne obraca paznju na aerodromu/granici. ne secam se kad su mi trazili da ga prijavim ili ga negde upisali.

Vrh Dno