Šta je novo?

Koji satelitski risiver do 200 eura?

• Začetnik teme Začetnik teme bojke1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bojke1

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7010,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo napokon resio sam da se oprostim od risivera echostar 2200 viaccess i resio sam da kupim neki risiver malo bolji koji ima emulator.Da li neko ovde na forumu moze da mi kaze za koliko para mogu da prodam pomenuti risiver sa kid kam modulom i fun karticom,i sta bi bilo pametno kupiti od risivera.
Neki ljudi mi preporucuju dreambox d500 pa ne znam kakve su vase impresije o ovom risiveru?Trenutno imam fiksni sistem astru i hot bird pa da pitam sta trenutno otvaraju ti risiveri koji poseduju emulator u sebi,odnosno koji paketi rade na astri i hot birdu?
Ima li nesto bolje od dreambox-a d500 za ovu lovu ili ne?
Da li dreambox d500 ima u sebi pozicioner posto bih mozda kasnije montirao motor ili ne?
Kazu da ima i kineskih kopija dreambox-a d500 pa ako se odlucim za ovaj model kako mogu da znam koji je original a koji ne?
U cemu je razlika?
Inace ako neko zna neku dobru radnju sa originalnim risiverima zamolio bih za preporuku.
Moze i neki drugi risiver da dodje u obzir ako je ok.
Svaka preporuka je dobrodosla.
Pozdrav. 😉

Ok hvala.Da li moze malo vise informacija kako da prepoznam original posto vidim da su se pojavile i kineske kopije?
Sta moze sa dreambbox-om da se otvori na astri i hot birdu?
Koliko u beogradu kosta dreambox dm500 i gde se moze naci original?
Pozdrav.😉

Takodje vrlo zainteresovan za gornja pitanja (o Dreambox-u). Takodje sam cuo i pricu o rucnim radovima??? Mada mi je malo blesavo - handmade Dreambox?/
Uostalom svasta je moguce i ukoliko ste nesto culi podelite sa nama.

:smoke:

Ok hvala.Da li moze malo vise informacija kako da prepoznam original posto vidim da su se pojavile i kineske kopije?
Sta moze sa dreambbox-om da se otvori na astri i hot birdu?
Koliko u beogradu kosta dreambox dm500 i gde se moze naci original?
Pozdrav.😉

Pa i "original" i "kopija" se prave isto u Kini. Pretpostavljam čak i u istoj fabrici... To je redovna praksa Kineza tamo. npr. prepodne radi fabrika za stranu kompaniju, a popodne "za sebe" 😛

Nazalost sve ja malo slozenije. Ima razlicitih kineskih kopija koje se zovu dreambox 500, neke su totalno katastrofalne, neke pouzdanije. Tu su i razlicite verzije tjunera koji su ugradjivani u njih.
Vizuelno je teko prepoznati, pogotovo ako niste imali prilike da uporedite. Jedna serija, ti su najgori, bar iz mog iskustva, ima zutu LAN diodu koja se vidi sa leve strane kroz poklopac na ploci. Dok je na originalnom zelena.
Naravno nove kopije imaju zelenu, ali je recimo poklopac sav u nekom vakumiranom najlonu, po tome moze da se prepozna.

To bi sada sve bilo ok da su duplo jeftiniji, nego su dosta blizu po ceni. Instalirao sam zaista mnogo dreamboxova, a sledeci podatak dosta govori, od originalnih bas ni jedan nije imao ni najmanji problem tipa- pucanje imagea ili bilo sta. Jednom sam bio primoran da iskoristim kopije iz te "zuta dioda" serije od tri komada dva su skroz otisla, jednom tjuner, jednom nesto oko naponskog dela, a treci se zakuca svakih mesec dana i mora da se flashuje.

Zajednicko im je da svi losije reaguju na daljinski od originalnog. To su bar mogli da naprave kako treba.

A poenta bi bila da kazem gde ima pouzdano original. Koliko znam trenuzno u BG nigde u prodavnici nema da se kupi. U opticaju su samo neke varijante uvoza na malo, pa kada ima, ima.

Nazalost sve ja malo slozenije. Ima razlicitih kineskih kopija koje se zovu dreambox 500, neke su totalno katastrofalne, neke pouzdanije. Tu su i razlicite verzije tjunera koji su ugradjivani u njih.
Vizuelno je teko prepoznati, pogotovo ako niste imali prilike da uporedite. Jedna serija, ti su najgori, bar iz mog iskustva, ima zutu LAN diodu koja se vidi sa leve strane kroz poklopac na ploci. Dok je na originalnom zelena.
Naravno nove kopije imaju zelenu, ali je recimo poklopac sav u nekom vakumiranom najlonu, po tome moze da se prepozna.

To bi sada sve bilo ok da su duplo jeftiniji, nego su dosta blizu po ceni. Instalirao sam zaista mnogo dreamboxova, a sledeci podatak dosta govori, od originalnih bas ni jedan nije imao ni najmanji problem tipa- pucanje imagea ili bilo sta. Jednom sam bio primoran da iskoristim kopije iz te "zuta dioda" serije od tri komada dva su skroz otisla, jednom tjuner, jednom nesto oko naponskog dela, a treci se zakuca svakih mesec dana i mora da se flashuje.

Zajednicko im je da svi losije reaguju na daljinski od originalnog. To su bar mogli da naprave kako treba.

A poenta bi bila da kazem gde ima pouzdano original. Koliko znam trenuzno u BG nigde u prodavnici nema da se kupi. U opticaju su samo neke varijante uvoza na malo, pa kada ima, ima.
Ok hvala ti puno na ovako iscrpnom odgovoru.
Da li mozda mozes da mi kazes koliko bih para mogao da dobijem za risiver echostar 2200 viaccess sa kid kam modulom i fun karticom?
Mislim koliko realno vredi ako znas?
Pozdrav.

Poslednja izmena:

Posto i mene interesuje DM 500S, hteo bih da pitam da li su risiveri DM 500S koji se prodaju u prodavnicama Tehnomanija i Cony u Beogradu originali ili kineske kopije?

Ok hvala ti puno na ovako iscrpnom odgovoru.
Da li mozda mozes da mi kazes koliko bih para mogao da dobijem za risiver echostar 2200 viaccess sa kid kam modulom i fun karticom?
Mislim koliko realno vredi ako znas?
Pozdrav.

Uh, mnogo kasnim, nisam video. Nemam pojma, vredi onoliko koliko je neko spreman da plati, a tesko da ce neko da plati nesto narocito. Recimo ja sam ih u zameni za nesto drugo racunao 30 eura :S: par puta u poslednje vreme.

Na oba mesta su iz istog izvora, tako da je skroz isto. Taj model kopije za sada ne pravi neki problem, rade ..
Sto se tice cene, ne znam, ja ne bih uzimao nista sto nema HDMI izlaz ni dvb-s2 tjuner - znaci cekaj dm8000 🙂

Na oba mesta su iz istog izvora, tako da je skroz isto. Taj model kopije za sada ne pravi neki problem, rade ..
Sto se tice cene, ne znam, ja ne bih uzimao nista sto nema HDMI izlaz ni dvb-s2 tjuner - znaci cekaj dm8000 🙂
Pa koliko ce kostati taj dm8000?
Ja planiram kupovinu lcd-a od 37 ili 40 incha u skorije vreme pa bi mi dobro dosao risiver sa hdmi izlazom i dvb-s2 tjunerom.
Ali ako ce to biti neka ekstra skupa cena kao sto se prica onda bar za sada nista od toga.
A spominje se neka cifra od soma eura.Za mene je to u ovom trenutku nemoguca misija.
Pozdrav.

pa cena ce kod nas verovatno tako nesto biti plus dm8000 nece imati HDMI, nazalost samo DVI, tako da slobodno uzmi taj 500s i cekaj da HD risiverima padne cena

daq samo sto za 200e, nema sanse sklopiti HTPC sa dvb-s2, slazem se da je bolje resenje za ljude koji se razumeju tako nesto kao zamena za dm8000, ali ko nije vican sa kompovima sigurno ce pre ici na risiver klasican

Ne, ne, to sto je tebi neki nemac poslao mail da dm8000 nece imati HDMI ne znaci da ga nece imati 😛
Ali svejedno, DVI sa risivera na HDMI na TV-u je isto, ostvaruje se potrebna rezolucija i sve..

Da, slazem se, ko ima strpljenja da se petlja sa kodecima, dvb programima, skeniranjem, QPSK, 8PSK itd - dvb-s2 kartica u HTPC-u i eto ga 🙂 Radi sve sto i dm8000 vec sada.

daq samo sto za 200e, nema sanse sklopiti HTPC sa dvb-s2, slazem se da je bolje resenje za ljude koji se razumeju tako nesto kao zamena za dm8000, ali ko nije vican sa kompovima sigurno ce pre ici na risiver klasican

Pa pola od 1000 eur nije 200 😉 (tako rekoše da će biti dm8000)
npr. mb neki amd690g, cpu neki athlon x2 be-2300 (45w) koji se downclockuje malo, tako da mu ni ne treba ventilator, 1gb ram, hd ~200gb neki što tiši, dvdrom, neko lepo sff kućište, skystar hd + daljinac... i to je to 😀

DM8000 se verovatno nikada nieće ni pojaviti

Nazad
Vrh Dno